Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Ianuarie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Cautare
Ministrii de externe din Romania si Rusia multumiti de relatiile bilateralePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :851
Friday, 14 January 2005

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a avut joi, 13 ianuarie, o convorbire telefonica cu omologul sau rus, Serghei Lavrov.

Discutia cordiala a reflectat climatul de reala deschidere a relatiilor bilaterale, se arata intr-un comunicat al MAE.

In cadrul acestei conferinte, ministrul Mihai Razvan Ungureanu a subliniat disponibilitatea partii romane de a dezvolta relatiile bilaterale dintre cele doua tari, intr-o maniera ampla si pragmatica. Amplificarea acestor relatii, mai ales in plan economic, este vazuta la Bucuresti, ca un obiectiv prioritar, se mai arata in comunicat. Totodata, ministrul roman de Externe a apreciat, in timpul conversatiei telefonice, relatiile bune de lucru dezvoltate cu Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti si au fost stabilite proiectele agendei politice bilaterale, indeosebi invitatia pentru vizita in Romania a presedintelui Federatiei. In cursul aceleiasi convorbiri, Serghei Lavrov a informat ca a fost desemnat noul co-presedinte rus al Comisiei Mixte Romano-Ruse de Colaborare Economica si Tehnico-Stiintifica, in persoana ministrului comunicatiilor din Federatia Rusa. Totodata, ministrul rus de Externe a adresat omologului sau roman invitatia de efectua o vizita la Moscova, invitatie acceptata cu placere, data vizitei urmand a se stabili ulterior, pe canale diplomatice, se mai arata in comunicat.

 
Romania reitereaza sprijinul pentru IndoneziaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :793
Friday, 14 January 2005

Adjunctii ministrilor Afacerilor Externe din Romania si Indonezia s-au intalnit in perioada 13-14 ianuarie, la Bucuresti, pentru a discuta relatiile bilaterale dintre cele doua tari.

Delegatia MAE, condusa de secretarul de stat pentru afaceri globale, George Ciamba, include componente deosebit de importante, precum economie si finante, aparare, educatie si cercetare, justitie, afaceri interne, cultura, la fel ca si delegatia Indoneziei, condusa de ambasadorul Arizabal Effendi, se arata intr-un comunicat al MAE. Consultarile s-au desfasurat in contextul dezastrului care a facut mai bine de 200.000 de victime in Asia de Sud-Est, la 26 decembrie 2004, dintre care cele mai multe in Indonezia (106.000) si al mobilizarii fara precedent a comunitatii internationale. Romania si-a reiterat inca o data mesajul de compasiune si solidaritate fata de poporul indonezian, precum si disponibilitatea de a contribui la procesul de reconstructie, se mai arata in comunicat. In cursul intrunirilor de la Bucuresti au mai fost abordate teme precum cele vizand relatiile economice dintre cele doua tari, cu accent pe cooperarea romano-indoneziana in construirea de obiective industriale complexe. Un alt subiect important pe ordinea de zi a fost cooperarea dintre Romania si Indonezia in ceea ce priveste lupta impotriva terorismului.

 
Romania incepe indeplinirea obiectivelor de aderare la UE, cu Consiliul ConcurenteiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :1036
Friday, 14 January 2005

Romania va intari capacitatea administrativa a Consiliului Consurentei, in vederea respectarii angajementelor asumate de tara noastra pentru aderarea la UE in 2007.

Planul de actiune in acest sens a fost stabilit in cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanti ai Ministerului Integrarii Europene si ai Consiliului Concurentei, se arata intr-un comunicat al MIE. Capitolul 6, Concurenta, din cadrul negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana a fost unul dintre capitolele la care tara noastra mai avea inca unele restante. De aceea Romania si-a asumat obligatia de a lua cat mai multe masuri in ceea ce priveste regulile de concurenta si de ajutor din partea statului, pentru a contribui la imbunatatirea climatului economic in tara noastra. Printre acestea, se numara asigurarea unui control efectiv de catre Consiliul Concurentei al oricarui potential ajutor de stat, inclusiv al ajutoarelor fiscale, sociale si al esalonarilor la plata energiei, implementarea legislatiei in domeniul antitrust si al ajutorului de stat", a subliniat in cadrul discutiilor negociatorul sef al Romaniei cu EU, Leonard Orban. Romania si-a luat recent angajamentul de a continua dezvoltarea capacitatii administrative a Consiliului, prin alocarea de resurse financiare necesare pentru a putea surprinde in timp util distorsiunile de pe piata romaneasca" a mai explicat Orban, subliniind ca indeplinirea acestui angajament va reprezenta un ajutor dat Romaniei in procesul de aderare la UE in cursul anului 2007. Trebuie sa lucram eficient, pentru a demonstra ca acele clauze de salvgardare au avut doar un caracter asiguratoriu si ca, in Romania, concurenta functioneaza", a subliniat la randul sau presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde. Pentru realizarea acestui obiectiv de prima importanta, planul Romaniei pe 2005 cuprinde instruirea expertilor Consiliului Concurentei care lucreaza in domeniul ajutorului de stat, in legatura cu practicile europene in domeniu. Intarirea capacitatii administrative a Consiliului se va putea realiza prin imbunatatirea serviciilor sale in materie de IT in cadrul unui proiect PHARE, precum si prin angajarea in continuare de personal. In ceea ce priveste intarirea disciplinei in domeniul ajutorului de stat se vor stabili sanctiuni de ordin material mai drastice in cazul incalcarii Legii ajutorului de stat; in cadrul Comitetului interministerial vor continua discutiile cu institutiile care acorda ajutoare de stat pentru a compatibiliza aceste scheme cu acquis-ul comunitar si cresterea informarii acestor autoritati asupra modului de acordare a acestora la nivelul UE, in timp ce pe pagina de Internet a Consiliului Concurentei vor fi publicate deciziile privind ajutoarele de stat. Totodata, pana in februarie 2005 vor fi monitorizate ajutoarele de stat in cazul intreprinderilor din zonele libere si defavorizate. Comunicatul din partea Ministerului Integrarii mai informeaza ca va fi infiintat un mecanism de pre-consultare cu Comisia Europeana, prin care toate decizile Consiliului privind ajutorul de stat vor fi evaluate, inainte de aprobare, de Comisia Europeana.

 
Lansare- eveniment a manuscriselor lui Mihai EminescuPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :1031
Friday, 14 January 2005

Academia Romana lanseaza sambata, 15 ianuarie, primul volum in facsimil al "Caietelor" eminesciene.

Evenimentul se va desfasura la sediul institutiei culturale din Bucuresti si va incepe la ora 11:00. Editia literara este initiata si coordonata de presedintele Academiei Romane, acad. Eugen Simion, cel care este si semnatarul "cuvantului inainte". Volumul care va aparea sambata face parte din seria de 23 de volume care au fost scoase sub egida Editurii Enciclopedice si contine creatii eminesciene din perioada studiilor si perioada ieseana, se arata intr-un comunicat de presa al Academiei Romane. Totodata, in paginile cartii se mai pot citi si un studiu dedicat caietelor in sine, studiu al directorului general al Bibliotecii Academiei Romane, profesorului Gabriel Strempel, dar si o prezentare a caietelor facuta de Gabriela Dumitrescu si Mircea Dumitrescu. Cartea, care apare in conditii grafice deosebite, datorita tehnicii digitale utilizate ce a permis caietelor sa poata fi copiate cu fidelitate maxima, este insotita si de un CD-ROM. In ziua lansarii, publicul prezent va putea asista si la vernisajul expozitiei manuscriselor eminesciene.

 
Cooperare romano-ungara in domeniul tehnologiei informationalePDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :1188
Friday, 14 January 2005

Romania si Ungaria, prin intermediul ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, si al omologului sau ungar, Kalaman Kovacs, semneaza la Budapesta vineri, 14 ianuarie, un Memorandum de Intelegere in domeniul tehnologiei informatiilor.

Tot in aceasta zi, ministrul roman va mai participa la conferinta "eHungary Special Day", se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor. La conferinta, care este in mod traditional organizata la inceputul unui an nou de ministerul de resort al Ungariei, va mai participa si Viviane Reding, Comisar european pentru Societate Informationala si Media, care va rosti cuvantul de deschidere in sistem de videoconferinta. La finalul vizitei sale in Ungaria, ministrul Zsolt Nagy se va intalni si cu Janos Koka, Ministrul Economiei si Transporturilor din Ungaria.

 
Parteneriat radiofonic pentru romanii din preajma tariiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :913
Friday, 14 January 2005

Postul Radio Romania a lansat un parteneriat radiofonic national adresat romanilor care se afla in Basarabia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru si Ungaria.

In premiera pentru presa din tara noastra, ziua de 13 ianuarie a fost ziua in care s-a realizat primul multiplex intre posturile Radio Romania International, Radio Resita, Radio Novisad si Radio Far din Vojvodina, informeaza pagina de web a institutiei romane. La emisiunea transmisa in eter au participat reprezentanti din partea Ministerului Afacerilor Externe, ai Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei, precum si lideri ai comunitatii romanesti din Serbia-Muntenegru.

 
Romania la un pas de calificarea la Campionatul Mondial de poloPDF Print E-mail
Imperia, Italia/Romanian Global News
Accesari :2137
Friday, 14 January 2005

Echipa de polo pe apa a Romaniei va intalni sambata, in semifinala turneului de la Imperia, reprezentativa tarii gazda.

Dupa ce saptamana trecuta Romania a reusit sa invinga formatia Olandei cu scorul de 8-5 (2-2, 2-1, 3-0, 1-2) in sferturile de finala, echipa nationala de polo pe apa se afla la numai un pas de calificarea la Campionatul Mondial. Meciul se va desfasura sambata de la ora 17.15, in timp ce in cealalta semifinala Croatia va intalni Slovacia, de la ora 18.30. Primele trei clasate la acest turneu vor obtine calificarea la Campionatul Mondial din Canada (Montreal).

 
Expertii rusi se implica in campania electorala din BasarabiaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :1023
Friday, 14 January 2005

In timp ce firmele romanesti de marketing politic lipsesc cu desavarsire de pe piata electorala basarabeana, expertii rusi in domeniul tehnologiilor electorale Evghenii Kramer, Gheorghi Zverev, Nikolai Cernov, Vladimir Bruter si Dmitrii Razumov au sosit la Chisinau la 9 ianuarie.

Astfel a fost indeplinita promisiunea facuta de Moscova lui Serafim Urechean in cadrul intrevederilor acestuia cu persoane oficiale din Rusia, inclusiv presedintele Vladimir Putin, in a doua jumatate a anului 2004. Potrivit unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, Kramer si Zverev se vor afla mai mult la Tiraspol, activand impreuna cu Dmitrii Soin (liderul unui ONG, pro-rusesc, afiliat FSB si NGB, considerat KGB din Transnistria - n.n) si Vadim Antiufeev (pretins ministru al securitatii Transnistriei - n.n). Cernov, Brutin si Razumov vor fi cazati la Ambasada Federatiei Ruse din Chisinau. Seful grupului este Vladimir Bruter. Acoperirea mediatica a activitatii acestuia o vor asigura ziaristele Natalia Prihodko si Svetlana Gamova, originare din Chisinau, angajate in mass-media din Rusia. In afara de cei cinci, care se vor afla permanent, pe perioada campaniei electorale, la Chisinau si Tiraspol, in februarie urmeaza sa intreprinda "vizite de lucru" la Chisinau cunoscutii experti rusi in tehnologii electorale, afiliati Kremlinului, Gleb Pavlovski si Stanislav Belkovski. Acestia doi si primii cinci activeaza in favoarea Blocului "Moldova Democrata".

 
Romanii din Ucraina vor ajutorul RomanieiPDF Print E-mail
Odessa, Ucraina/Romanian Global News
Accesari :1055
Friday, 14 January 2005

Profesorii care predau limba romana etnicilor romani din Ucraina sufera in continuare persecutii din partea autoritatilor locale ucrainene.

Vicepresedintele Aliantei Crestin Democrate a Romanilor din Ucraina, Zinaida Pinteac, - romanca din raionul Sarata, regiunea Odesa - a precizat pentru ZIUA ca profesorii din Ucraina care incearca sa pastreze identitatea romaneasca in randul etnicilor romani din aceasta tara sunt puternic sicanati de reprezentantii locali ai autoritatilor ucrainene. Astfel, autoritatile ucrainene incearca sa ii forteze pe profesorii romani sa renunte la predarea in limba romana. Acest gen de persecutie l-a suferit insasi Zinaida Pinteac, ea fiind destituita abuziv acum cativa ani din functia de director de scoala pentru ca a refuzat sa renunte la predarea catre elevii romani in limba romana. Mai mult, asupra etnicilor romani din Ucraina sunt exercitate presiuni, oamenii controlati de autoritatile locale si organele de securitate centrale facand eforturi sa ii determine pe romani sa nu se mai declare ca apartinand etniei romane. Zinaida Piteac a declarat pentru ZIUA ca spera ca drepturile romanilor din Ucraina sa fie respectate de catre noua Administratie de la Kiev a lui Viktor Iuscenko, si si-a exprimat speranta ca romanii din Ucraina se vor afla pe lista de prioritati a noii Administratii de la Bucuresti conduse de democratul Traian Basescu. Profesoara Pinteac a fost invitata sa viziteze redactia ZIUA care a tinut sa-si exprime omagiile pentru lupta sa pentru prezervarea identitatii romanesti sub ocupatia sovietica si post-sovietica. (D.E.)

Preluare din cotidianul Ziua, 14 ianuarie.

 
Protest basarabean impotriva Ambasadei Romaniei la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :1050
Friday, 14 January 2005

Asociatia Hyde Park din Chisinau a adresat recent o scrisoare Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti in care se plange in legatura cu proasta functionare a Ambasadei Romaniei in Basarabia.

Reprezentantii asociatiei subliniaza in scrisoarea lor de protest ca Ambasada Romaniei nu a raspuns nici unei solicitari de sprijin, in timp ce, in acest sens, s-au dovedit a fi mult mai cooperante ambasadele Statelor Unite sau Norvegiei la Chisinau. Asociatia Hyde Park mentioneaza in scrisoare si modul defectuos in care a fost organizat procesul electoral pentru alegerile din noiembrie 2004. De asemenea se face referire la faptul ca toate petitiile inaintate de Asociatia Hyde Park legate de procesul de acordare a cetateniei romane romanilor din Basarabia au ramas fara raspuns. Lipsa de cooperare a Ambasadei Romaniei la Chisinau este exemplificata si prin situatia plangerilor depuse de studentii din Basarabia la institutiile din Romania, plangeri pe care Ambasada nici nu le-a luat in seama.

 
Reuniune pe tema Eminescu la Accademia di RomaniaPDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :1254
Friday, 14 January 2005

Prima intalnire pe anul 2005 a Accademiei di Romania va fi dedicata marelui poet national Mihai Eminescu, cu ocazia aniversarii zilei de nastere a acestuia.

Vor fi prezenti la acest eveniment si vor avea interventii pe tema vietii si carierei eminesciene personalitati precum Pina Lupoi, editor Istar, Mariana Campean, traducatoare a poemelor lui Eminescu, profesorul Romeo Magherescu, de la Universitatea Ovidius din Constanta. Moderatoarea reuniunii va fi Daniela Crasnaru, directoare a programului Accademia di Romania de la Roma. Intalnirea se va desfasura vineri, 14 ianuarie, de la ora 18.00 in Sala de Conferinte a Accademiei di Romania, din Roma, Piazza Jose de San Martin, 1. Odata cu aceasta inaugurare Accademia ureaza tuturor prietenilor sai un an 2005 fericit.

 
Permisul de sedere in Italia se poate reinnoi prin SMSPDF Print E-mail
Torino, Italia/Romanian Global News
Accesari :1059
Friday, 14 January 2005

Romanii aflati in Italia isi pot reinnoi permisul de sedere prin internediul mesajelor trimise de pe telefonul mobil. Chestura din Torino si Comisariatul din Ivrea au pus la punct un serviciu cu caracter exprimental, cu durata de un an.

Cine trebuie sa-si reinnoiasca permisul de sedere, trebuie sa trimita, intr-o perioada cuprinsa intre 90 de zile inaintea expirarii si 60 de zile dupa expirarea permisului, un SMS, indicand numarul permisului (Ex. TO5R54VM), la numarul 3404312527 in cazul Chesturii din Torino sau la numarul 3404312531 pentru Comisariatul din Ivrea, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Romaniei in Italia. Dupa ce sistemul va verifica daca numarul indicat al permisului este cel corect, se va stabili o data si un numar de rezervare pentru reinnoire la ghiseu, care va fi comunicat tot prin intermediul unui SMS. Rezervarea se poate face si mai devreme de cele 90 de zile indicate, precedente expirarii, dar in acest caz este vorba despre o actualizare, iar sistemul va stabili prima zi libera din calendar, mai anunta comunicatul Ambasadei. Mai multe informatii se pot obtine de la Oficiul de Relatii cu Publicul al Chesturii din Torino, la numerele de telefon 011.5588400 011.5588500 sau pe paginile de Internet:

http://www.provincia.torino.it/speciali/permesso_soggiorno/index.htm, http://www.provincia.torino.it/speciali/permesso_soggiorno/dwd/pdf/rumeno.pdf, http://questure.poliziadistato.it/Torino.nsf

 
Ceremonia de lansare a setului de timbre eminesciene, un adevarat succesPDF Print E-mail
Islamabad, Pakistan/Romanian Global News
Accesari :963
Friday, 14 January 2005

Vineri, 14 ianuarie, in marea sala a Colegiului Postelor din Islamabad, s-a desfasurat ceremonia de lansare a setului de timbre omagiale dedicate marilor poeti Mihai Eminescu si poetului national al Pakistanului, Allama Iqbal, se arata in comunicatul de presa al Ambasadei Romaniei la Islamabad primit la redactie.

In urma cu cateva saptamani, ambasadorul Romaniei in Pakistan, dr. Emil Ghitulescu publica doua studii comparative Eminescu-Iqbal, iar ca semn de prietenie intre cele doua state, Posta Nationala Pakistaneza a propus Ambasadei Romaniei tiparirea unor timbre comemorative in memoria celor doi creatori de geniu ai Romaniei si Pakistanului. Este de amintit si faptul ca tot recent, in centrul Islamabadului s-a inaugurat si un monument dedicat celor doi. La ceremonia de lansare a setului de timbre au participat mai multi oficiali pakistanezi, numerosi ambasadori, scriitori, artisti, pakistanezi care au studiat in Romania, oameni de afaceri si ziaristi. Sambata, 15 ianuarie, in cinstea comemorarii zilei de nastere a poetului national roman vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eminescu-Iqbal, iar timbrele inaugurate vor intra oficial in circulatie. Albumele omagiale cuprinzand setul de timbre dedicate lui Eminescu si Iqbal, plicurile speciale cu cele doua timbre avand stampila Postei Pakistaneze si pliantul explicativ vor fi trimise inaltilor demnitari romani si pakistanezi. Diplomatii romani din Pakistan sunt convinsi ca odata cu aceste actiuni deosebit de sugestive in peisajul relatiilor bilaterale dintre state, vizibilitatea Romaniei va creste considerabil in Pakistan si in intreaga regiune. "Presa centrala pakistaneza a acordat ample spatii tuturor evenimentelor prilejuite de comemorarea celor doi poeti nationali roman si pakistanez si a apreciat ascendenta relatiilor de prietenie din ultimii ani intre Pakistan si Romania" se mai arata in comunicatul de presa.

 
O noua pagina web a Bisericii Ortodoxe Romane din MontpellierPDF Print E-mail
Montpellier, Franta/14 ianuarie/Romanian Global News
Accesari :1219
Friday, 14 January 2005

Parohia Ortodoxa Sfantul-Andrei din Montpellier si-a lansat de curand o pagina web, anunta site-ul romanilor din Montpelier.

Noul site poate fi accesat la adresa http://cofrom.free.fr. Realizatorii acestei pagini au impartit-o in sapte sectiuni distincte, dintre care cele mai importante sunt cele privind Viata Bisericii, Studii Biblice, dar si calendarul Liturgic. Acesta din urma contine, pentru membrii parohiei, ca si pentru toti cei interesati, datele la care se vor organiza urmatoarele slujbe la Parohia Sfantul Andrei. Acestea sunt : 5 februarie, de la 17.30, Sfanta Liturghie; 12 martie, de la 17.30 Sfanta Liturghie ; 9 aprilie, de la 17.30, Sfanta Liturghie; 30 aprilie Sfanta Liturghie de Paste, de la ora 19.00, Noaptea de Inviere. Slujbele vor continua in data de 14 mai, de la 17.30, si in 18 iunie, tot de la ora 17.30. Comunitatea Ortodoxa Franco-Romana din Montpellier si-a ridicat parohia la 1 noiembrie 2004, sub patronajul Sfantului Apostol Andrei. Ea se afla sub obladuirea Mitropoliei Ortodoxe Romane din Europa Occidentala si Meridionala, prezidata de Mitropolitul Joseph. Arhiepiscopul de aici este membru al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin intermediul sau aceasta biserica fiind legata de Biserica Ortodoxa Universala. Comunitatea parohiala este formata in principal din crestini ortodocsi de origine romana si din crestini francezi care au ales sa treaca la ortodoxie. Liturghiile sunt celebrate in limba franceza, cu rugaciuni si cantece in limba romana. Parintele Mihai Tirrier este preotul care deserveste parohia, asistat de diaconul Stephane Prouet care coordoneaza viata parohiala. Liturghiile au loc de doua ori pe luna, sambata seara, in functie de disponibilitatea lacasului de cult si sunt intotdeauna urmate de agape prietenesti.

 
Un roman in ierarhia turneului de sah de la SevillaPDF Print E-mail
Sevilla, Spania/Romanian Global News
Accesari :1047
Friday, 14 January 2005

Romanul Mircea Parligras se afla pe pozitia a doua dupa primele 5 runde ale Turneului Open de Sah de la Sevilla.

Jucatorul roman de sah este la numai o jumatate de punct distanta de cei trei ocupanti ai primului loc, argentinianul Campora, azerul Mirzoev si spaniolul Bellon (4 puncte fata de 4,5). Turneul spaniol se disputa in sistem elvetian (90 de minute pentru 40 de mutari, in 9 runde), cu 240 de participanti si se va incheia duminica, 16 ianuarie. Jucatorii care se infrunta in cadrul acestui turneu traditional de sah, ajuns deja la cea de-a 30-a editie, provin din 37 de tari. Premiile pentru castigator ajung pana la 30.000 de dolari.

 
Lupte aprige intre Romania si CanadaPDF Print E-mail
Ontario, Canada/Romanian Global News
Accesari :1058
Friday, 14 January 2005

Selectionatele Romaniei si Canadei de Muay Thai amator se vor confrunta sambata, 15 ianuarie, in Ontario, la Gala dedicata acestei discipline sportive.

Evenimentul este organizat de Clubul Iron Tiger Muay Thai, al carui presedinte este Alin Halmagean, si Federatia Canadiana de Muay Thai. Romania va fi reprezentata de patru sportivi, campioni multipli de Muay Thai si Kickboxing, care vor fi insotiti in aceasta deplasare externa de antrenorul federal Florin Ioana, informeaza un portal al romanilor din Canada. Punctul culminant al Galei il constituie lupta pentru titlul de Campion al Canadei la categoria mijlocie. La manifestarea sportiva si-au anuntat deja participarea Laura Vaculescu, campioana mondiala de Kickboxing, si Alex Jucan, luptator profesionist din circuitul K1.

 
Seara de poezie romaneasca la OffenbachPDF Print E-mail
Offenbach, Germania/Romanian Global News
Accesari :998
Friday, 14 January 2005

Comunitatea Romanilor din Rhin-Main, CROM, isi deschide seria activitatilor din anul 2005 sambata, 15 ianuarie, cu o seara dedicata poetilor Mihai Eminescu si Nichita Stanescu.

Manifestarea, care coincide ca data cu ziua de nastere a Luceafarului poeziei romanesti, se va desfasura la sala Hohoiu din Offenbach, incepand cu ora 18:00, informeaza portalul romanilor din Germania. Pe parcursul serii isi vor da concursul actorul Dinu Ianculescu, Sami Damian si Bogdan Dascalu. CROM s-a infiintat in anul 1999, cei noua membri fondatori, care alcatuiesc si consiliul asociatiei, propunandu-si sa cultive traditiile si limba romana, dar si sa prezinte si sa reprezinte Romania si romanii din Germania prin activitati culturale, istorice, politice si economice, menite sa ii motiveze si sa ii incante pe toti cei interesati de Romania.

 
Tinerii romani din California sarbatoresc RevelionulPDF Print E-mail
California/SUA/Romanian Global News
Accesari :1038
Friday, 14 January 2005

La doua saptamani de la trecerea in noul an, Casa Romana din California organizeaza sambata, 15 ianuarie, Revelionul Tineretului 2005.

Buna dispozitie si voia buna vor incepe la ora 19:00 la sediul asociatiei romane din Kay Avenue, localitatea californiana Hayward. Bieletele cu pretul de 45 de dolari s-au putut achizitiona fie prin cec trimis pe adresa Casei Romane, fie personal de la unul dintre organizatorii petrecerii, Ioan Dumitru, informeaza site-ul asociatiei.

 
Documentar despre colaborarea teatrala romano-elvetianaPDF Print E-mail
Fribourg, Elvetia/Romanian Global News
Accesari :1053
Friday, 14 January 2005

Punerea in scena a piesei Therese Raquin" de Emile Zola, de catre doua trupe de teatru din Romania si Elvetia, constituie subiectul filmului documentar "Turneul Raquin" care va fi prezentat sambata, 15 ianuarie, si duminica, 16 ianuarie, la Theatre des Osses din Fribourg.

Filmul documentar al lui Maurizio Giuliani prezinta, totodata, si schimburile celor doua companii teatrale, Teatrul National din Craiova, care a prezentat premiera piesei pe 14 februarie 2004, respectiv trupa de actorii de la teatrul elvetian gazda. Proiectiile din week-end vor incepe la ora 17:00 si se vor termina dupa aproximativ doua ore. Finalul prezentarii de sambata este urmat de o receptie oferita de Ambasada Frantei si de Primaria comunei Givisiez, dar si de o ceremonie de decorare a unor artisti elvetieni de catre Ambasada Frantei in Elvetia. Ambele piese sunt puse in scena de echipa elvetiana, alcatuita din regizoarea Giselle Sallin, scenograful Jean-Claude de Bemels, responsabilul pentru ilustratia muzicala - Caroline Charriere, si maestrul de lumini - Jean-Cristophe Despond, informeaza pagina de web a companiei teatrale din Fribourg.

 
Sarbatoare parohiala la Sfanta Genoveva si Sfantul Martin din ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :1168
Friday, 14 January 2005

Biserica romana francofona "Sfanta Genoveva si Sfantul Martin" din Paris va fi pentru doua zile in sarbatoare, week-end-ul din 15 si 16 ianuarie fiind dedicat celebrarii zilelor parohiei.

Sarbatoarea va fi marcata de prezenta Prea Sfintitului Episcop Siluan de la Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale. Acesta va sustine in 15 ianuarie de la ora 17:00 o conferinta referitoare la temele ecleziastice actuale si va raspunde la orice alt subiect care poate starni interesul celor prezenti. Conferinta va fi urmata de slujba vecerniei, urmand ca ziua de 16 ianuarie sa fie dedicata dimineata slujbei Sfintei Liturghii, iar seara, unei alte intalniri cu Prea Sfintia Sa, Episcopul Vicar Siluan, informeaza site-ul parohiei din Paris.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions