Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Ianuarie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Cautare
In Elvetia se joaca Pescarusul lui Cehov, sub regia lui Virgil TanasePDF Print E-mail
Bienne, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :904
Sunday, 23 January 2005

Punerea in scena a "Pescarusului" lui Cehov, sub regia scriitorului roman Virgil Tanase, va putea fi vizionata la Bienne, in Elvetia luni, 24 ianuarie, in interpretarea companiei pariziene TADA din Paris.

Reprezentatia cunoscutei piese de teatru va incepe la ora 20:15 la Teatrul Palace din orasul elvetian si o va avea ca protagonista pe actrita romanca Ioana Craciunescu, informeaza portalul romanilor din Elvetia. Piesa lui Cehov a mai fost prezentata si in anul 2002 la Festivalul de Teatru de la Avignon si mai multe turnee. Viziunea regizorala a lui Virgil Tanase respecta atat versiunea originala a piesei, cat si umorul si spritul slav al replicii. Costumele din "Pescarusul" apartin scenografei si creatoarei de moda Doina Levinta.

 
Lectura publica in Elvetia a scriitorului Catalin Dorian FlorescuPDF Print E-mail
Uster, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :567
Sunday, 23 January 2005

Orasul elvetian Uster va fi gazda unei lecturi publice a scriitorului Catalin Dorian Florescu, pe care acesta o va sustine la Kirchgemeindehaus Kreuz, luni, 24 ianuarie, incepand cu ora 20:00.

In lectura sa, autorul roman va discuta despre lucrarile sale, carti precum "Im Nabel der Welt", "Wunderzeit" sau "Der kurze Weg nach Hause", anunta portalul romanilor din Elvetia. Catalin Dorian Florescu s-a nascut in anul 1967 in Timisoara, iar din 1982 s-a stabilit la Zurich, in Elvetia. Cele mai noi scrieri ale sale au fost publicate in ultimii trei ani la edituri din Berlin si Zurich.

 
Stan Lee castiga 10% din incasarile pentru SpidermanPDF Print E-mail
SUA / Romanian Global News
Accesari :609
Sunday, 23 January 2005

Stan Lee, celebrul creator roman al personajelor de desene animate printre care si Spiderman sau XMan va castiga 10% din incasarile filmelor nascute dupa desenele sale.

Lee a castigat, in instanta, dreptul sa primeasca de la compania Marvel un procent din incasarile firmei pentru care a lucrat timp de 60 de ani. Se pare ca la varsta de 82 de ani Stan Lee ar putea in cele din urma sa se bucure de roadele muncii sale, dupa ce timp de cateva decenii a pus pe hartie unele dintre personajele de desen animat care au adus cele mai mari incasari firmei Marvel. Filmele create dupa desenele romanului au adus acestei companii venituri de 1,6 miliarde de dolari. Stan Lee l-a creat pe Spiderman, in anul 1962, fara sa stie, evident, ce succes va avea mai tarziu. Acum, desenatorul va avea si un procent din DVD-urile aflate pe piata cu celebrul Spiderman.

 
Ghidul imigrantului in Pamplona apare si in romanaPDF Print E-mail
Pamplona, Spania / Romanian Global News
Accesari :844
Sunday, 23 January 2005

Consiliul Local din Pamplona pregateste editarea unui mic ghid intitulat "Bun venit in Pamplona. Ghid pentru noii cetateni". Acesta va fi inmanat imigrantilor in momentul in care decid sa se stabileasca in oras.

Publicatia, al carei design a fost realizat de graficianul Jose Felix Collazos Perez, va fi editata in 12 limbi cu scopul de a fi utila pentru toti imigrantii care ajung in Pamplona. Initiativa realizarii unei astfel de publicatii a venit in urma unei experiente similare, in cadrul Consiliului Local Hospitalet atunci cand o delegatie din Pamplona a mers in localitatea catalana. Ghidul este publicat intr-o editie de buzunar si va editat in 12 limbi printre care si romana engleza, franceza, bulgara, portugheza, araba, chineza si, bineinteles, spaniola.. Alegerea limbilor in care va fi editata cartea s-a realizat tinandu-se seama de originile si limbile pe care le vorbesc imigrantii din Pamplona, conform datelor de ultima ora in acest sens. Micul ghid isi propune sa prezinte orasul celor care ajung aici si sa le ofere acestora informatii atat in privinta serviciilor cat si a obiceiurilor locale, pentru a se simti bineveniti. In primele pagini ale lucrarii se afla si un salut al primarului orasului, Yolanda Barcina, continuat de relatari legate de zilele festive ale orasului, informatii despre servicii sociale, telefoane, adrese, servicii de asistenta, companii de taxi, reteaua de transporturi publice, centre de sanatate, adrese ale serviciilor de urgenta, normele de baza ale convietuirii, subdiviziuni ale cartierelor, servicii sociale destinate femeilor, centre pentru imigranti, centre in care se elibereaza documente pentru acestia, informatii legate de centrele socioculturale, etc. Ghidul are 45 de pagini. Cel mai mare numar de exemplare ale sale vor fi tiparite in castelana. Situat in Nordul Spaniei, orasul Pamplona are aproximativ 193.000 de locuitori, fiind un oras linistit, cu un nivel de trai ridicat. Este cunoscut sub denumirea de orasul verde, pentru numarul mare de parcuri si gradini existente aici.

 
Adunarea Generala a Asociatiei romano-franceze ACARPDF Print E-mail
Strasboug, Frant / Romanian Global News
Accesari :1069
Sunday, 23 January 2005

Duminica, 23 ianuarie, incepand cu ora 10:30 (ora locala) la Centrul Sociocultural ARES din strada Ankara, nr. 10, din Strasbourg, va avea loc adunarea generala a Asociatiei Culturale si de Amicitie franco-romana, ACAR, ne transmite intr-o informatie de presa dl. Gabriel Penciu, presedintele acesteia.

Adunarea Generala la care sunt invitati sa participe toti cei interesati, atat membrii dar si cei care vor sa cunoasca activitatile ACAR si sa se familiarizeze cu doemniul asociativ, isi va desfasura lucrarile cu usile deschise tuturor celor care vor dori sa isi aduca o contributie constructiva. De asemenea este momentul pentru cei care au desfasurat activitati in cadrul asociatiei sa isi depuna candidatura pentru un mandat de conducere in cadrul asociatiei.

Programul zilei va include si un moment comemorativ in cinstea Marii Uniri, moment important din istoria Romaniei ce va fi marcat prin discursul profesorului Pierre Nicolas.

Ca de obicei intrunirea ACAR se va termina cu un bufet romanesc de unde nu vor lipsi preparatele ca la mama acasa, vinul si buna dispozitie in jurul unei hore romanesti.

 
Se repeta fraudele din campaniile electorale precedentePDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :624
Sunday, 23 January 2005

"Principiile generale de desfasurare a alegerilor nu sunt respectate in Republica Moldova in cadrul fiecarei campanii electorale. Desi autoritatile sunt informate despre fraudele depistate la alegerile din ultimii ani, acestea se repeta", a declarat, vineri, in cadrul seminarului "Mass-media si reflectarea campaniei electorale", presedintele Ligii pentru apararea drepturilor omului din moldova, Paul Strutzescu.

Reamintim ca seminarul "Mass-media si reflectarea campaniei electorale" se desfasoara in zilele 20-21 ianuarie curent, fiind organizat de Centrul "Acces-info" si "Coalitia 2005", cu sprijinul Ambasadei SUA, USAID, Institutul Republican International si Fundatiei Eurasia. La seminar participa experti internationali si reprezentanti ai mass-media din Republica Moldova.

Potrivit lui Strutzescu, printre cele mai dese fraude depistate la alegerile anterioare se numara manipularea opiniei publice prin intermediul institutiilor mass-media de stat, interzicerea accesului concurentilor electorali la aceste institutii, utilizarea resurselor administrative, arestarea, intimidarea si persecutarea concurentilor electorali etc.

Solicitat sa se expuna asupra rolului presei in depistarea fraudelor electorale, Strutzescu a spus ca "ziaristii sunt un contingent bine pregatit in materie electorala, chiar mai bine decat functionarii electorali". "Jurnalistii au aceleasi drepturi ca si observatorii. Ei pot si trebuie sa monitorizeze procesul electoral si sa informeze opinia publica. Jurnalistii sunt cei care informeaza despre fraudele electorale in timpul alegerilor si participa la educarea populatiei, la familiarizarea acesteia cu drepturile sale, iar atunci cand oamenii isi vor cunoaste drepturile, ei vor putea depista singuri fraudele electorale", a conchis Strutzescu.

Potrivit directorului Centrului "Acces-Info", Vasile Spinei, scopul seminarului consta in instruirea jurnalistilor, care trebuie sa cunoasca exact prevederile actelor normative. "Atunci cand semnaleaza fraude, jurnalistii trebuie sa faca referinta la articolul care califica evenimentul respectiv drept frauda, ceea ce sporeste credibilitatea si eficienta", a specificat Spinei, care a adaugat ca tonalitatea unei campanii electorale depinde aproape intotdeauna de jurnalisti.

La randul sau, presedintele Comitetului Helsinki Moldova, Stefan Uratu, a declarat ca "presa asigura buna desfasurare a campaniei electorale, fiind motorul democratiei pe parcursul acesteia". "Jurnalistii trebuie sa informeze alegatorii, sa descopere subtilitati si sa le provoace interesul pentru cunoastere informatiei necesare pentru exercitarea votului", a conchis Uratu.

 
Romania asteapta alegeri libere in BasarabiaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :615
Sunday, 23 January 2005

"Nimeni nu va putea sustine Republica Moldova daca valabilitatea alegerilor parlamentare din 6 martie va fi pusa sub semnul intrebarii.

Romania asteapta ca aceste alegeri sa fie libere si corecte, deoarece ele vor fi, de fapt, munitia pe care o vom utiliza in scopul sustinerii Moldovei, ca tara ce doreste sa se integreze in Uniunea Europeana", a declarat, vineri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, dupa intalnirile separate, avute cu presedintele Parlamentului, Eugenia Ostapciuc, ministrul de Externe, Andrei Stratan, liderul grupului parlamentar al PPCD, Iurie Rosca, liderul grupului parlamentar "Alianta Braghis", Dumitru Braghis, si liderul grupului parlamentar al Partidului Comunistilor, Victor Stepaniuc.

 

Presedintele Romaniei a apreciat ca liderii grupurilor parlamentare au dat dovada de "o acuratete deosebita in mesajului proeuropean". "De asemenea, este important ca toti politicienii de la Chisinau, pe care i-am intalnit azi, doresc o relatie stransa cu Romania. Pornind de la aceasta realitate constatata, din punct de vedere politic, pot spune ca Romania va fi un sustinator fara rezerve al Moldovei in drumul acesteia spre UE, dar acest drum incepe la alegerile ce urmeaza sa aiba loc", a atentionat Basescu.

Mai mult, presedintele Romaniei a mentionat ca toti liderii politici au vorbit despre istoria comuna a Moldovei si Romaniei. In aceste conditii, a precizat Basescu, "nu avem decat sa vorbim despre un viitor comun al acestor doua state in componenta UE". El a promis ca Romania va trimite, obligatoriu, observatorii sai la alegerile din 6 martie.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions