Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Februarie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Cautare
Fotografiile lui Dinu Lazar lansate in volum la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :548
Sunday, 06 February 2005

Portalul onlinero.com, al romanilor din Franta semnaleaza aparitia unei noi lucrari in editura LiterNet Cartea Electronica de Fotografii a lui Dinu Lazar.

Textele sunt disponibile atat in limba franceza cat si in romana, in original fiind realizate de Ioana Scorus, iar traducerea in franceza este realizata de Geta Rossier. Dinu Lazar este un fotograf profesionist ce lucreaza si locuieste in Bucuresti. Opera sa a fost admirata in multe tari din Europa si a fost catalogata ca fiind una dintre cele mai bune. Dinu Lazar a calatorit prin intreaga lume realizand unele dintre cele mai reusite imagini existente in mediul comercial si de publicitate.

 
Soprana romanca pe scena de la ChicagoPDF Print E-mail
Chicago, SUA / Romanian Global News
Accesari :504
Sunday, 06 February 2005

Soprana romanca Doina Dimitriu va interpreta duminica, 6 februarie, pe scena Operei Lirice din Chicago, rolul principal din opera "Tosca" de Giacomo Puccini.

Desi titulara rolului era soprana italiana Fiorenza Cedolins, indisponibilitatea acesteia din motive medicale i-a permis romancei sa o inlocuiasca intr-o serie de noua concerte cu aceasta opera celebra. Celelalte roluri importante ale operei sunt interpretate de tenorul Neil Shicoff, care-l interpreteaza pe Cavaradossi, si de basul Samuel Ramey, in rolul lui Scarpia, informeaza pagina de web a operei. Dirijorul spectacolelor care se vor incheria pe 1 martie este Bruno Bartoletti. Spectacolul este interpretat in limba originala, italiana, dar beneficiaza si de subtitrare afisata in limba engleza.

 
Tabara de ski pentru romanii din tara vecinaPDF Print E-mail
Brasov, Romania / Romanian Global News
Accesari :452
Sunday, 06 February 2005

Romanii din Ungaria vor putea sa participe in perioada 6-13 februarie la o tabara de ski pe valea Prahovei. Evenimentul de la Sinaia, Predeal, Azuga si Poiana Brasov este organizat de Asociatia Turistica a Romanilor din Ungaria si va aduce la munte 70 de participanti.

Acestia vor fi cazati la hoteluri din Predeal si vor avea parte de un program de vizitare a principalelor obiective turistice locale, precum Palatul Peles, biserici si manastiri din zona, program combinat cu sporturile de iarna, informeaza corespondentul Romanian Global News in Ungaria. In excursia din Romania se vor deplasa gratuit si 20 de elevi de la scoala romaneasca din Jula, a caror participare e asigurata de asociatia organizatoare si de Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria

 
Corina Belcea intr-o celebrare Stradivarius la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :481
Sunday, 06 February 2005

Dupa ce sambata, 5 ianuarie, intr-o reprezentatie pentru care au fost vadute toate bilete, Cvartetul Belcea a incantat asistenta de la Wigmore Hall, duminica, 6 februarie, una dintre membrele acestui cvartet, Corina Belcea va sustine singura un nou concert.

Wigmore Hall va fi si de data aceasta gazda evenimentului intitulat Stradivarius Celebration, ce se va desfasura de la ora 17.00. Alaturi de Corina Belcea vor mai evolua alte doua violoniste, Nicola Benedetti si Laura Samuel (membra si ea a cvartetului Belcea), precum si pianista Carole Presland. Mai multe detalii si informatii despre modalitatea de rezervare a biletelor pot fi obtinute la numarul de telefon 020 7935 2141.

 
Zi de relaxare pentru romanii din Noua ZeelandaPDF Print E-mail
Cristchurch, Noua Zeelanda / Romanian Global News
Accesari :489
Sunday, 06 February 2005

Incepand cu ora 14.00 romanii din Noua Zeelanda sunt indemnati duminica, 6 februarie, de Waitangi Day, la o zi petrecuta in aer liber.

Locul unde va avea loc intalnirea este Spencer Park, din Cristchurch, locul unde sunt asteptati si bineventi toti cei care doresc sa se relaxeze in felul acesta, informeaza portalul romanilor din Noua Zeelanda, romania.co.nz. Parcul ofera si oportunitati pentur barbecue, deci cei care se gandesc sa ia si masa in aer liber intr-o frumoasa zi de duminica au inca un motiv in plus sa vina duminica la intalnire.

 
Cvartetul Belcea din nou la Wigmore HallPDF Print E-mail
Londra, Anglia/ Romanian Global News
Accesari :514
Sunday, 06 February 2005
Cvartetul romanesc Belcea a sustinut sambata, 5 februarie, un nou concert impreuna cu soprana Lisa Milne. Spectacolul s-a desfasurat  la Wigmore Hall din Londra.In programul serii s-au aflat lucrari ale celebrilor compozitori Joseph Haydn, Arnold Schoenberg, Ludwig van Beethoven. Cvartetul a fost infiintat in 1994 la Royal College of Music, avandu-i ca membri pe Corina Belcea (violina), Laura Samuel (violina), Krzsystof Chorzelski (viola) si Alasdair Tait (violoncel). Inca de la inceput, grupul de camera a avut o intrare furtunoasa in circuitul international al muzicii de camera, fiind foarte apreciat, de catre critica de specialitate, pentru spectacolele sale. Primul CD editat de membrii cvartetului la casa de discuri EMI a fost lansat in toamna anului 2000, cuprinzand lucrari de Debussy, Ravel si Dutilleux si bucurandu-se de critici favorabile, dupa ce au castigat numeroase concursuri internationale, printre care si premiul intai la String Quartet Competitions din Osaka si Bordeaux. Incepand cu anul 2001 cei patru artisti ce alcatuiesc cvartetul Belcea sunt rezidenti la Wigmore Hall.
 
Zi de relaxare pentru romanii din Noua ZeelandaPDF Print E-mail
Cristchurch, Noua Zeelanda/Romanian Global News
Accesari :556
Sunday, 06 February 2005

Incepand cu ora 14.00 romanii din Noua Zeelanda sunt asteptati duminica, 6 februarie, la Waitangi Day, o zi petrecuta in aer liber. Locul de desfasurare al intalnirii este Spencer Park, din Cristchurch, si sunt asteptati si bineventi toti cei care doresc sa se relaxeze in felul acesta, informeaza portalul romanilor din Noua Zeelanda, romania.co.nz. Parcul ofera si oportunitati pentru gratar (barbeque), deci cei care se gandesc sa ia masa in aer liber, intr-o frumoasa zi de duminica si vara pe deasupra, au inca un motiv in plus sa vina la intalnire.

 
Fotografiile lui Dinu Lazar lansate in volum la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :486
Sunday, 06 February 2005
Portalul onlinero.com, al romanilor din Franta semnaleaza aparitia unei noi lucrari in editura LiterNet – Cartea Electronica de Fotografii a lui Dinu Lazar.Textele sunt disponibile atat in limba franceza cat si in romana, in original fiind realizate de Ioana Scorus, iar traducerea in franceza este realizata de Geta Rossier. Dinu Lazar este un fotograf profesionist ce lucreaza si locuieste in Bucuresti. Opera sa a fost admirata in multe tari din Europa si a fost catalogata ca fiind una dintre cele mai bune. Dinu Lazar a calatorit prin intreaga lume realizand unele dintre cele mai reusite imagini existente in mediul comercial si de publicitate.
 
Tabara de ski pentru romanii din tara vecinaPDF Print E-mail
Brasov, Romania/Romanian Global News
Accesari :941
Sunday, 06 February 2005
Romanii din Ungaria vor putea sa participe in perioada 6-13 februarie la o tabara de ski pe valea Prahovei. Evenimentul de la Sinaia, Predeal, Azuga si Poiana Brasov este organizat de Asociatia Turistica a Romanilor din Ungaria si va aduce la munte 70 de participanti. Acestia vor fi cazati la hoteluri din Predeal si vor avea parte de un program de vizitare a principalelor obiective turistice locale, precum Palatul Peles, biserici si manastiri din zona, program combinat cu sporturile de iarna, informeaza corespondentul Romanian Global News in Ungaria. In excursia din Romania se vor deplasa gratuit si 20 de elevi de la scoala romaneasca din Jula, a caror participare e asigurata de asociatia organizatoare si de Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria.
 
Corina Belcea intr-o celebrare Stradivarius la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :532
Sunday, 06 February 2005
Dupa ce sambata, 5 ianuarie, intr-o reprezentatie pentru care au fost vadute toate bilete, Cvartetul Belcea a incantat asistenta de la Wigmore Hall, duminica, 6 februarie, una dintre membrele acestui cvartet, Corina Belcea va sustine singura un nou concert.Wigmore Hall va fi si de data aceasta gazda evenimentului intitulat Stradivarius Celebration, ce se va desfasura de la ora 17.00. Alaturi de Corina Belcea vor mai evolua alte doua violoniste, Nicola Benedetti si Laura Samuel (membra si ea a cvartetului Belcea), precum si pianista Carole Presland. Mai multe detalii si informatii despre modalitatea de rezervare a biletelor pot fi obtinute la numarul de telefon 020 7935 2141.
 
Soprana romanca pe scena de la ChicagoPDF Print E-mail
Chicago, SUA/Romanian Global News
Accesari :473
Sunday, 06 February 2005
Soprana romanca Doina Dimitriu va interpreta duminica,  6 februarie, pe scena Operei Lirice din Chicago, rolul principal din opera Tosca de Giacomo Puccini. Desi titulara rolului era soprana italiana Fiorenza Cedolins, indisponibilitatea acesteia din motive medicale i-a permis romancei sa o inlocuiasca intr-o serie de noua concerte cu aceasta opera celebra. Celelalte roluri importante ale operei sunt interpretate de tenorul Neil Shicoff, care-l interpreteaza pe Cavaradossi, si de basul Samuel Ramey, in rolul lui Scarpia, informeaza pagina de web a operei. Dirijorul spectacolelor care se vor incheria pe 1 martie este Bruno Bartoletti. Spectacolul este interpretat in limba originala, italiana, dar beneficiaza si de subtitrare afisata in limba engleza.
 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions