Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Martie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Cautare
Concurs irlandez de tenis de masa cu participare romaneascaPDF Print E-mail
Dublin, Irlanda / Romanian Global News
Accesari :508
Sunday, 13 March 2005
Cupa Lopatarului la Tenis de masa ii invita la concurs pe romanii care sunt stabiliti in Irlanda. Competitia se va desfasura duminica, 13 martie, la Irish Weelchair Association  din Dublin, si va incepe la ora 14:00. La acest concurs pot sa participe femei si barbati care trebuie sa posede paleta de tenis personala si sa plateasca o taxa de inscriere de 20 de euro, informeaza un portal al romanilor din Iralnda. Asociatia la care va avea loc acesasta cupa se afla la adresa Blackheath Drive, Clontarf, in capitala irlandeza. Castigatorul competitiei va fi rasplatit de organizatori cu suma de 200 de euro.
 
Romanii din Italia au o noua asociatiePDF Print E-mail
Bari, Italia / Romanian Global News
Accesari :974
Sunday, 13 March 2005
Romanii din Italia au de saptamana trecuta o noua asociatie culturala, Dacia Nicolaina, constituita de credinciosii romani ortododocsi care se reunesc la Capela ortodoxa amenajata in Cripta basilicii Sfantul Nicolae din localitatea Bari.

Asociatia a putut sa ia fiinta prin intermediul unei romance cunoscute in Italia, Paula Mitrache, cantareata care a promovat in peninsula in paralel cu formatia O-Zone melodia Dragostea din Tei. Solista a obtinut de la Regiunea Puglia un apartament pe care l-a renovat, l-a mobilat cu resurse finaciare proprii si apoi a constituit aici sediul asociatiei, informeaza buletinul saptamanal al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale. Numele organizatiei romanesti  este o combinatie realizata intre denumirea straveche a pamantului stramosesc, Dacia, si a patronului bisericii in care romanii se roaga, Nicolae. Comunitatea de romani de aici este pastorita de parintele Mihai si de parintele Nicodim, cei care au grija de crestinii care vin sa se roage langa altarul unde sunt pastrate chiar Moastele Ierarhului Nicolae. Ziua in care s-a lansat asociatia s-a incheiat cu o agapa frateasca la care au participat cei prezenti.

 
55 de ani de activitate pentru ansamblul KarasPDF Print E-mail
Giula, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :453
Sunday, 13 March 2005
Ansamblul de dansuri populare "Karas" din orasul maghiar Giula, in a carui componenta se afla si dansatori romani, sarbatoreste duminica, 13 martie, la Centrul Cultural Erkel Ferenc din localitate, 55 de ani de existenta.

. Momentul aniversar va incepe la ora 16:00 si va fi marcat de o expozitie de fotografii si de documente, precum si de un spectacol pe care il vor sustine peste o suta de dansatori, acompaniati de fostii si de actualii muzicanti, sub conducerea lui Gyalog Laszla. Acest indrumator al ansamblului si-a inceput cariera cu dansuri romanesti, in calitate de ucenic al lui Gheorghe Nistor din Micherechi. Grupul de dansuri populare a avut in cei  55 de ani de activitate mai multi membri romani, asa cum se intampla si in prezent, informeaza corespondentul Romanian Global News in Ungaria.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions