Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Martie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Cautare
A sasea editie a competitiei fotbalistice a romanilor din AustraliaPDF Print E-mail
Sydney, Australia / Romanian Global News
Accesari :498
Sunday, 20 March 2005
In zilele de 26 si 27 martie va avea loc in Sydney Cupa Columna aflata deja la a sasea editie, transmite corespondentul Romanian Global News din Australia, Luarentiu Fulga.

Editia din acest an va fi dedicata mult regretatului Jiva Mihailovici, (parintele echipei romanesti de fotbal din Melbourne, decedat anul trecut chiar la finalul zilei cand a avut loc editia a cincea a acestei competitii), un exemplu permanent de daruire si eficienta comunitara.

La acest turneu sunt invitate patru echipe romanesti de fotbal, cate una din Melbourne si Brisbane, si doua din Sydney. Meciurile se vor desfasura pe stadionul Jones Park 1, Marrylands (intersectia strazilor Banks si Pitt). Sambata 26 martie vor fi doua meciuri cu incepere de la 13:30 pm., si duminica 27 martie cu incepere de la 21:30. Cu aceasta ocazie, duminica 27 martie, prof. Laurentiu Paunescu (prof. de matematica la Universitatea din Sydney) - presedintele clubului comunitar de fotbal Columna Sydney, va organiza o croaziera de 6 ore in Golful Sydney, cu incepere de la ora 16:30 pm, plecarea de la Gladesville Wharf. Informatii suplimentare puteti obtine la telefoanele 0415 773 752 si 0424258328.

"Va invitam sa luati parte la acest eveniment sportiv deosebit al comunitatii romanesti din Australia. Sunt implicate trei comunitati romanesti din Australia, situate la distante remarcabile. Veniti sa-i incurajati pe cei pe care distantele nu-i sperie, pe cei care cred ca o pasiune comuna, un fond comun, permit comunicarea, permit apropierea, permit initiative. Va multumeste anticipat initiatorul si organizatorul acestei competitii fotbalistice a romanilor din Australia, profesorul Laurentiu Paunescu

 
Romanii din Toronto celebreaza Duminica OrtodoxieiPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :490
Sunday, 20 March 2005

Biserica ortodoxa romana Sfantul Gheorghe din Toronto va celebra duminica, 20 martie, Duminica Ortodoxiei, prilej cu care va organiza mai multe evenimente conexe.

Astfel, incepand cu ora 09:30, la sediul parohiei se vor savarsi slujbele Utreniei si ale Sfintei Liturghii, iar de la ora 12:00, la Primaria din Toronto va avea loc o expozitie intitulata Pastele in jurul lumii al carei organizator principal este Asociatia Culturala Dacia, se arata pe pagina oficiala de web a bisericii romanesti. Expozitia va cuprinde obiceiuri si traditii de Pasti, icoane ortodoxe, costume nationale romanesti si bucate romanesti traditionale. Totodata, in cadrul acestei expozitii va mai fi prezentata o serie de fotografii digitale. Intrarea la manifestarea pascala de la Primaria din Toronto este gratuita.

 
Doi muzicieni romani concerteaza la FrankfurtPDF Print E-mail
Frankfurt, Germania / Romanian Global News
Accesari :399
Sunday, 20 March 2005
Muzicienii romani Cristian Braica si Anca Lupu vor concerta duminica, 20 martie, la teatrul International din Frankfurt am Main.

Recitalul de muzica clasica va fi sustinut de cei doi artisti la instrumentele contrabas si pian si va cuprinde lucrari de Mozart, Giovanni Bottesini, C. Dumitrescu, Massenet, S. Koussevitzky, V. Mortari si Ciprian Porumbescu, informeaza pagina rom2.de. Concertul va incepe la ora 19:00, pretul unui bilet de intrare fiind de 12 euro.

Cristian Braica s-a nascut in anul 1974 la Cluj si in prezent este contrabasist al orchestrei Radiodifuziunii Germane din Hessen.

 

 
Timisoara va gazdui un eveniment cultural romano-american de exceptiePDF Print E-mail
Timisoara, Romania / Romanian Global News
Accesari :461
Sunday, 20 March 2005

American Romanian Music Festival va organiza in perioada 21-25 martie, la Timisoara, un eveniment cultural de exceptie intitulat Saptamana Muzicii Clasice Americane

La acest eveniment artistic vor participa mai multi oameni de cultura din Statele Unite ale Americii, printre care se numara designerul media american Carol Chaney, profesorul de pian de la Universitatea din Michigan, Logan Skelton, profesorul de canto de la Colegiul Scripps din California, Jennifer Goltz, si violonistul Marian Tanau care activeaza la Filarmonica din Detroit. Designerul Cheney va fi prezent la Facultatea de Arte Plastice din orasul banatean pentru o intalnire cu elevii, iar cei doi profesori vor sustine pe 22, 24 si 25 martie o serie de lecturi de specialitate la Colegiul Ion Vidu din localitate, informeaza un cotidian local. Tot acestia din urma vor conduce si un master-class si vor oferi publicului timisorean un recital de voce si pian pe 23 martie, la sala Colegiului Ion Vidu, iar pe 24 martie, in aceeasi sala, cei doi artisti americani vor fi solistii concertului Filarmonicii Banatul, dirijat de compatriotul lor, Kypros Markou. Tot joi, 24 martie, in aceeasi sala, violoncelistele Alexandra Gutu si Diana Butaru, pianistii Dragos Mihailescu si Logan Skelton si violonistul Marian Tanau vor fi protagonistii unui recital de muzica de camera. Fondurile care se vor strange in urma acestor ultime doua recitaluri si o parte din incasarile concertului vor fi donate colegiului timisorean, in vederea achizitionarii de instrumente muzicale pentru elevii liceului.

Evenimentul din Timisoara va fi reiterat pe pamant american in perioada 8-14 aprilie, cand invitat peste Ocean va fi Cornel Taranu, iar programul va cuprinde muzica romaneasca.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions