Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Aprilie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Cautare
Alina Cojocaru din nou in Duo ConcertantPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :337
Saturday, 02 April 2005
Sambata, 2 aprilie, la Londra este programat un nou spectacol Duo Concertant cu balerina romanca Alina Cojocaru in distributie.

Spectacolul se va juca pe scena de la Royal Opera House, Covent Garden, cu incepere de la ora 19.00, fiind printre ultimele ocazii cand cei interesati o vor mai putea vedea pe celebra balerina romanca in rolul din Duo Concertant. Duo Concertant a fost compus de Stravinski, pentru pian si violina in anii 1931-1932. El si violonistul Samuel Dushkin au oferit prima reprezentatie cu aceasta piesa la 28 iulie 1932 pentru Berlin Radio, iar apoi au mers cu ea intr-un concert european. George Balanchine a ascultat piesa in 1930, insa abia in 1972 s-a decis sa faca un balet pe aceasta muzica pentru Festivalul de Balet Strawinski din New York. Nascuta la Bucuresti, Alina Cojocaru a studiat baletul clasic timp de sapte ani la Compania de Balet din Kiev. In anul 1997 a primit bursa Lausanne Prize si a avut ocazia sa isi perfectioneze tehnica la Royal Balet School, in Londra. Dupa ce danseaza la Kiev (1998), Alina se intoarce la Londra in 1999, unde devine prima-balerina. Dupa succesul cunoscut cu Giselle, ea devine balerina principala (2001) a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden si joaca Odette-Odile in Lacul Lebedelor, Romeo si Julieta, La Bayadere, etc, informeaza Centrul Cultural Roman de la Lodra. In 2002 Alina Cojocaru a debutat si pe scena din Romania, cu rolul principal in Giselle, alaturi de Ansamblul Operei din Bucuresti. In 2003 se intoarce sa danseze in Romania, alaturi de Johann Kobborg la Gala de Balet din cadrul Festivalului International George Enescu. In ianuarie 2003 Alina castiga premiul Richard Sherrington pentru cea mai buna dansatoare, premiu decernat de catre Critics Circle National Dance Awards, UK. In 2004, ea danseaza din nou pe o scena din tara, la Festivalul de Arte de la Sala Palatului, interpretand rolul Odette-Odile in Lacul Lebedelor. Spectacolul de balet Duo Concertant include patru artisti: doi muzicieni si doi balerini. Muzicienii se afla pe scena pe perioada spectacolului, iar miscarile balerinilor vin ca un raspuns la muzica acestora. Scriind despre aceasta piesa in The Nation, Nancy Goldner spune ca Duo Concertant este unul dintre cele mai frumoase duete pe care le-a realizat Blanchine vreodata, se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Regale de Balet.

 
Concert George Enescu la ParisPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :298
Saturday, 02 April 2005
Cu ocazia semnarii la 25 aprilie, a Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, sambata, 2 aprilie, de la ora 20.00, se va desfasura la Hotelul National al Invalizilor, din Paris concertul dedicat memoriei marelui compozitor roman George Enescu.

. In programul acestui eveniment se afla lucrari celebre ale lui Enescu, dintre care amintim Octuor-ul de coarde, op. 7, Suita nr.2 pentru pian, op.10, si Simfonia de Camera op.33. Accesul in sala se face numai pe baza unei invitatii care se poate solicita Institutului Cultural Roman, la numarul de telefon 01.47.05.15.31.

 
Scriitorul Petru Popescu va vorbi pentru romanii din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada / Romanian Global News
Accesari :377
Saturday, 02 April 2005
Asociatia Romana din Canada va organiza duminica, 3 aprilie, la Universitatea din Montreal, de la ora 15:00, conferinta Extazul exilului la romani, a scriitorului Petru Popescu.

Evenimentul se va desfasura in sala M-415 a Pavilionului Principal, situat la adresa 2900 Chemin de la Tour, informeaza pagina oficiala a asociatiei romanesti. Conferinta va incepe cu romanul autobiografic The Return - o descriere a copilariei si a adolescentei autorului petrecute sub regimul comunist, cat si a reintoarcerii sale in Romania de dupa 1989 si va continua cu o serie de intrebari si discutii. Petru Popescu s-a stabilit in Canada in urma cu 25 de ani si se bucura de o recunoastere internationala datorita unor romane precum The last Wave (1977), Amazon Beaming (1991), Almost Adam (1996), The Return (1997), The Oasis (2001), dar si a celor publicate in Romania anilor 1960-1970 precum Prins (1969), Dulce ca mierea e glontul patriei (1970) si Sfarsitul bahic (1972). Pe langa prodigioasa activitate literara, Petru Popescu s-a afirmat si ca scenarist si realizator, cariera inceputa in Romania cu Drum in penumbra (1972) si continuata la Hollywood cu The last Wave (1977), Obsessive Love (1984), Death of an Angel (1985) si Nobodys Children (1994).

Evenimentul a putut fi organizat datorita colaborarii cu centrul interuniversitar de studii neo-elenice din Montreal si a unei contributii financiare din partea Hydro-Quebec, obtinute prin intermediul doamnei Viorica Aresteanu. Intrarea la prelegere este gratuita, iar informatii suplimentare se pot obtine de la adresa de e-mail conferinta@arcanada.org sau la numarul de telefon (514) 735-9139.

 
Romanii din Boston strang bani pentru copiii de la Valea PlopuluiPDF Print E-mail
Boston, SUA / Romanian Global News
Accesari :475
Saturday, 02 April 2005
Parohia ortodoxa romana Sfanta Parascheva din Boston va organiza duminica, 3 aprilie, o colecta speciala care va fi destinata copiilor care se afla la asezamantul de la Valea Plopului pastorit de parintele Nicolae Tanase.

Apelul umanitar sta sub motto-ul: Va invitam sa veniti la noi sa va convingeti ca fiecare copil este mai valoros decat orice bogatie materiala a lumii, iar banii care se vor strange in urma acestei actiuni vor fi trimisi catre asezamantul din judetul Prahova. Pentru a putea participa la colecta, doritorii trebuie sa plateasca un bilet de 10 dolari care se vinde la biserica. Dupa slujba duminicala, enoriasii sunt asteptati la o masa cu bucate de post. Informatii suplimentare se pot obtine de la numarul de telefon 617-625-2793 sau de la adresa de email zcost@yahoo.com, informeaza buletinul periodic al bisericii din Boston. Asociatia ProVita pentru Nascuti si Nenascuti este o organizatie nonguvernamentala care se afla sub administrarea parohiei ortodoxe romane din localitatea Valea Plopului, jud. Prahova, Romania. Pentru detalii se poate accesa pagina de web a acesteia, www.asociatiaprovita.org.

 
Romania face parte de un an din familia NATOPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :299
Saturday, 02 April 2005
Aderarea la NATO a Romaniei si a altor sase noi state membre, in urma cu un an, a adus beneficii nu numai Romaniei, dar si Aliantei si securitatii intregii regiuni euro-atlantice a declarat secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, cu prilejul marcarii de care Romania a unui an de la momentul dobandirii statutului de tara membra cu drepturi depline a Aliantei Nord-Atlantice.

Oficialul a mai aratat ca noii membri ai NATO isi aduc contributia deplina la promovarea valorilor care fac din NATO un adevarat simbol al cooperarii, democratiei si al relatiilor pasnice. Romania si celelalte sase alte state care ni s-au alaturat, anul trecut, au devenit parte integranta a familiei NATO, a subliniat Scheffre, precizand ca toti cei sapte membri joaca un rol constructiv in cadrul Consiliului Nord-Atlantic, contribuind la realizarea consensului in cadrul Aliantei. Jaap de Hoop Scheffer a remarcat, totodata, si contributia militara reala si semnificativa a nou-admiselor, in cadrul regiunilor cu importanta strategica vitala.

 
Romania semneaza Acordul de constituire a Grupului Naval de Actiune Comuna in Marea NeagraPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :322
Saturday, 02 April 2005
Sambata, 2 aprilie, la Istambul se va desfasura ceremonia de semnare, de catre ministrii de externe a Acordului de constituire a Grupului Naval de Actiune Comuna in Marea Neagra, Blackseafor.

Semnarea Acordului reprezinta o dovada a determinarii statelor riverane Marii Negre de punere in aplicare a prevederilor BLACKSEAFOR dupa finalizarea cu succes a procesului de negociere initiat de Turcia in anul 1998. BLACKSEAFOR este prima formatiune de cooperare navala militara la Marea Neagra si va reprezenta o forta \"la chemare\" ce va fi compusa din nave militare ale Romaniei, Bulgariei, Georgiei, Federatiei Ruse, Turciei si Ucrainei. Grupul isi propune sa contribuie la intarirea pacii si stabilitatii in regiune, precum si la promovarea cooperarii regionale intre statele riverane Marii Negre. Misiunile principale ale formatiunii constau in operatiuni de protectie a mediului, vizite de curtoazie, sau in orice alte operatiuni mandatate de catre parti (sunt incluse aici operatiunile de mentinere a pacii sub mandat ONU sau OSCE). In numele statului roman acordul va fi semnat de secretarul de stat in MAE, Mihnea Motoc.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions