Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Aprilie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Cautare
Curtea Gojdu se va transforma intr-o zona de agrement renumitaPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :452
Sunday, 10 April 2005

La Curtea Gojdu din Budapesta, compelxul lasat ca mostenire de avocatul roman Emanuil Gojdu si situat in cartierul evreiesc din capitala maghiara, au demarat lucrarile de reconstructie, lucrari pe care le va executa o firma din Ungaria.

Astfel, in unitatea arhitectonic deja existenta din cartierul evreiesc se vor amenaja 120 de locuinte de lux si 24 de magazine mici, informeaza corespondentul Romania Global News in Ungaria, citand cotidianul budapestan Nepszabadsag.

Curtea Gojdu a fost construita de Emanuil Gojdu, marele mecena al "tinerilor romani studiosi" din Transilvania si Ungaria, cel care, in secolul al XIX-lea, a acumulat o avere inestimabila, din care a facut parte si curtea respectiva. Fundatia infiintata de roman a functionat timp de cateva zeci de ani prin intermediul chiriilor acestora si a reusit sa sustina la studii mai multi tineri romani de religie ortodoxa. Complexul a fost nationalizat dupa cel de-al doilea razboi mondial, iar dupa 1990 proprietarul a devenit Primaria sectorului VII. Dupa ce aproape sase decenii locuintele au fost date in chirie de stat, respectiv de primarie, si nimeni n-a mai investit nici o suma cu scopul de a le renova, imobilul a constituit marul discordiei intre statele roman si maghiar, iar primaria de sector a vandut complexul unei societati ungare. Aceasta, intitualata "Magyar Ingatlan Kft", a ridicat pretul stabilit initial pentru urgentarea mutarii locatarilor care stateau pana atunci acolo. Noul cumparator, Autoker Holding Kft, isi propune sa renoveze cladirile intr-o maniera complexa, cu un rezultat final care va coincide suta la suta cu infatisarea originara a imobilelor. Modelul dupa care s-a orientat concernul maghiar il reprezinta cartierul de agrement Covent Garden din Londra. Astfel, in Curtea Gojdu se vor putea face cumparaturi, se vor gasi programe culturale si distractive si se va Ămbina atmosfera centrelor comerciale cu cea a cartierelor de arta. Complexul Gojdu se afla intre str. Kiraly nr. 13 si str. Dob nr. 16 si va fi dotat cu galerii, cofetarii, magazine, pivnite si 20 de unitati comerciale. Pretul imobilelor din Curtea Gojdu va fi de 600 de mii de forinti pe metru patrat, mai informeaza corespondentul RGN.

 
Zilele Culturii Maramuresului se vor desfasura la BudapestaPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :271
Sunday, 10 April 2005

Romanii care s-au stabilit in Ungaria vor putea sa ia parte in perioada 13-17 aprilie la un eveniment marcant, intitulat "Zilele Culturale ale Maramuresului in Budapesta".

Manifestarea este organizata de Consiliul Judetean din Maramures si se va desfasura la sediul Institutului Cultural Roman de la Budapesta. Sub egida "Zilelor culturale ale Maramuresului in Budapesta", toate persoanele interesate de specificul uneia dintre cele mai importante zone romanesti vor avea posibilitatea sa participe la o expozitie de pictura, sculptura, ceramica si fotografie cu exponate ale artistilor din cadrul Uniunii Artistilor Plastici Baia Mare, la un spectacol sustinut de Ansamblul National Folcloric Transilvania, sa vada exponate de la Muzeul de Mineralogie Baia Mare si sa asiste la o serie de momente artistice ce au ca scop sa contureze specificul si traditiile Maramuresului. Directorul ICR, Mircea Oprita, a promis ca pentru acest eveniment va trimite prin posta mai mult 200 de invitatii, la care se adauga o serie de faxuri si e-mail-uri, inclusiv catre diplomati, transmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria. Pe langa aceasta participare importanta in Budapesta, Consiliul Judetean Maramures se pregateste si de participarea la Targul International de Turism care va avea loc in orasul maghiar Szolnok.

 
Bill Clinton revine in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :481
Sunday, 10 April 2005

Fostul presedinte american Bill Clinton va participa in Romania la prima conferinta BeyondBorders care se va desfasura la Bucuresti, sambata, 21 mai.

Cunoscutul om politic va fi invitatul de onoare al acestui eveniment organizat de Brand Academy si Omnilogic si care are ca tema "Branding de tara. Cum se construieste reputatia unei tari." Pentru cele doua companii care se ocupa de bunul mers al conferintei este o adevarata onoare sa poata facilita prezenta, la Bucuresti, a unei personalitati internationale de talia fostului presedinte Clinton, se arata intr-un comunicat de presa emis de organizatori. In legatura cu aceasta manifestare, Cristina Preda, Presedinte Brand Academy, a declarat ca branding-ul este un proces de afirmare a propriei identitati care porneste de la o viziune clara si se construieste pe principii durabile si valori sanatoase. Branding-ul de tara inseamna, inainte de toate, consolidarea reputatiei, afirmarea unor valori autentice si crearea de avantaje competitive intr-o serie de domenii precum economie, cultura, educatie. In ceea ce priveste firma Omnilogic, implicarea sa in eveniment reprezinta maturitatea comunitatii de business din Romania, care intelege ca, dincolo de componenta politica a imaginii unei tari, branding-ul se bazeaza, in mare masura, pe nivelul de dezvoltare economica. Totodata, firma Omnilogic crede cu tarie ca unul dintre motoarele acestei dezvoltari este chiar tehnologia. Manifestarile anuale reunite sub titulatura BeyondBorders fac parte dintr-o serie de evenimente de referinta pentru zona Europei de Sud-Est si vor aborda cele mai importante subiecte care vizeaza climatul socio-economic al regiunii. Actiunile vor beneficia de expertiza internationala a unor personalitati de renume din domenii precum economie si afaceri, politica si administratie, stiinta, tehnologie si media.

 
Javier Solana spune ca este momentul oportun pentru rezolvarea problemei transnistrenePDF Print E-mail
"Izvestia", Rusia / Romanian Global News
Accesari :329
Sunday, 10 April 2005

Intr-un interviu acordat publicatiei "Izvestia", dupa intrevederea de marti, 5 aprilie, la Soci, cu presedintele rus, Vladimir Putin, inaltul reprezentant al UE pentru politica externa si de securitate, Javier Solana, a declarat ca Uniunea Europeana urmareste rezolvarea problemei transnistrene dupa un model acceptabil atat pentru Rusia, cat si pentru celelalte parti interesate.

Intrebat daca a discutat cu presedintele Putin chestiunea "revolutiilor colorate", Javier Solana a raspuns ca nu au discutat asa ceva, marturisind ca, in aceasta privinta, este putin... daltonic. "Am examinat, insa, situatia din Kargazstan, Georgia, Moldova. Aceasta regiune este importanta pentru noi - UE are frontiera comuna cu Moldova. E suficient sa vorbim despre reglementarea in Transnistria, este timpul sa intreprindem actiuni concrete. Este momentul oportun", a subliniat Solana.

Inaltul demnitar european a spus ca a discutat cu Putin si situatia in jurul OSCE, in legatura cu pretentiile Rusiei, referitoare la participarea ei la formarea bugetului acestei organizatii si la caracterul activitatii ei. "Am convenit ca OSCE, la timpul sau, a jucat un rol politic major si ca poate juca acest rol in continuare. Pentru aceasta, insa, este necesar acordul tuturor membrilor organizatiei", a spus Solana.

El si-a exprimat dezacordul in legatura cu faptul ca Moscova considera ca OSCE s-a concentrat, in special, pe controlul alegerilor in spatiul post-sovietic. "Daca apare o asemenea impresie, atunci asupra acesteia trebuie atrasa atentia. Organizarea activitatii trebuie sa satisfaca toti membrii organizatiei. In general, toate problemele internationale, care au fost examinate, necesita o rezolvare colectiva - nici o tara nu este in putere sa o faca. Insa aceasta nu inseamna ca Uniunea Europeana si Rusia vor avea o politica externa comuna", a mentionat Javier Solana.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions