Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Aprilie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Cautare
Romanii din Elvetia merg la biserica si in regiunea SaviesePDF Print E-mail
Saviese, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :401
Sunday, 17 April 2005

Comunitatea romanilor din Elvetia are un nou lacas de cult, situat in zona Saviese, cu hramul "Sfintii Gheorghe si Mauritiu".

Biserica se afla sub jurisdictia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, pastorita de IPS Iosif, si il are ca preot pe parintele Daniel Schmid. Slujbele au loc in prima si a treia duminica din luna la Chapelle du Guercet, Le Guercet, CH 1920 Martigny, si in a doua si ultima duminica din luna la Chapelle Sainte Agnes, Route de Vissigen, 140, 1950 Sion, informeaza pagina oficiala de web a Mitropolia Romane cu sediul la Paris. Comunitatea de credinciosi s-a format in urma cu cinci ani, cand parohia catolica din Guercet a oferit enoriasilor bisericii ortodoxe posibilitatea de a avera propriile slujbe inauntrul acestui lacas de cult. Patru ani mai tarziu, o alta capela catolica, Sainte Agnes, a intins o mana de jutor comunitatii ortodoxe si i-a permis acesteia sa desfasoare alternativ slujbele si in spatiul sau. Pe langa romanii care fac parte din enoriasii parohiei, la slujbele bisericii ortodoxe mai participa si alti ortodocsi de nationalitati diverse. Serviciul religios se oficiaza in limba franceza, dar cele mai importante momente ale unei slujbe sunt rostite in aproape toate limbile credinciosilor prezenti. Acest lucru nu face altceva decat sa contribuie la crearea unui sentiment de solidaritate religioasa, in care importanta este credinta, nu limba vorbita.

 
Parlamentarii romani scoliti de cei belgieni la BruxellesPDF Print E-mail
Bruxelles, Belgia / Romanian Global News
Accesari :265
Sunday, 17 April 2005

Ambasada Romaniei la Bruxelles, in colaborare cu think-tank-ul The Centre" organizeaza in zilele de luni, 18 si marti, 19 aprilie, in capitala europeana un seminar belgo-roman pentru parlamentarii romani.

Apropiata semnare de catre Romania a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana, la 25 aprilie, reprezinta un moment major in relatiile Romaniei cu UE, inclusiv la nivel parlamentar, prin Tratatul de aderare tara noastra fiind reprezentata in Parlamentul European de un numar de 35 de europarlamentari. Seminarul belgo-roman dedicat parlamentarilor romani are in vedere tocmai aceasta importanta vitala a familiarizarii prealabile cu mecanismele si procedurile de fuctionare a forului legislativ european, precum si de cunoastere a dimensiunii parlamentare a planului comun de actiune dintre Romania si Belgia, pe perioada 2004-2006. Tematica seminarului va cuprinde expuneri si dezbateri privind functionarea comisiilor parlamentare si a grupurilor politice din PE, relatia PE - parlamentele nationale, legatura dintre europarlamentari si alegatorii din circumscriptiile proprii, ratificarea Tratatului Constitutional al UE, experienta belgiana in PE, politica interna a UE si coordonarea interna in domeniul afacerilor europene. Lucrarile seminarului de la Bruxelles vor fi deschise de ministrul pentru Afaceri Europene in MAE belgian, Didier Donfut, iar printre eurodeputatii ce vor sustine prezentari in cadrul lucrarilor se numara sefa grupului liberal din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, Annemie Neyts-Uyttebroeck, fostul prim-ministru, actualmente membru in Comisia pentru afaceri constitutionale, Jean-Luc Dehaene, vicepresedintele Comisiei de Politica Externa, baronesa Emma Nicholson si membrul Comisiei Libertati Civile, justitie si afaceri interne, Antoine Duquesne.

 
Romania gazduieste congresul anual EPSAPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :313
Sunday, 17 April 2005

Societatea Studentilor in Farmacie Bucuresti organizeaza in perioada 18-24 aprilie, la Bucuresti si Sinaia, cel de-al 28-lea Congres Anual al Asociatiei Europene a Studentilor Farmacisti (EPSA), primul eveniment de acest gen care are loc in Romania.

Manifestarea va reuni aproximativ 250 de participanti, dintre care 200 de studenti din majoritatea tarilor europene. Tema Congresului din acest an va fi denumita e-Learning, e-Pharmacy" si este nu numai de actualitate, dar si de o importanta deosebita pentru viitorul profesiei de farmacist. Subiectele care se vor aborda la acest congres vor putea fi utilizate atat la nivel academic, in sub-domeniile invatamantului electronic si la distanta, sau al celui continuu, cat si la nivel profesional, in ceea ce priveste ramura farmaciilor virtuale si a software-ului farmaceutic. La acest eveniment vor participa personalitati din domeniul medico-farmaceutic romanesc si european, printre care Secretarul General al Grupului Farmaceutic al Uniunii Europene, Farm. Flora Giorgio-Gerlach, Presedintele Societatii Europene de Farmacie Clinica (ESCP), Prof.dr. Jiri Vlcek, Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, Farm. prim. Magdalena Badulescu, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, Prof.dr. Dumitru Lupuleasa, Decanul Facultatii de Farmacie Bucuresti, Prof.dr. Constantin Mircioiu, Presedintele Societatii de Stiinte Farmaceutice din Romania, Prof.dr. Sorin Leucuta, si Rectorul U.M.F. "Carol Davila" Bucuresti, Prof.dr. Florian Popa. Pe parcursul celor 7 zile de congres studentii vor participa activ la dezbateri pe probleme de interes intern ale asociatiei, la conferinte, workshop-uri, si expozitii de postere, se arata intr-un comunicat de presa emis de Societatea Studentilor in Farmacie Bucuresti. Manifestarea este organizata de Colegiul Farmacistilor din Romania si Societatea de Stiinte Farmaceutice din Romania si se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii si al SolvayPharma Romania.

 
Ritmurile lui Nicolae Bartos expuse in continuare la LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :286
Sunday, 17 April 2005

La acest sfarsit de saptamana romanii din capitala britanica mai pot vizita expozitia "Rhythms" deschisa de artistul roman Nicolae Bartos, la Londra.

Lucrarile acestuia sunt expuse la Blackburn House, din Blackburn Place, pana la data de 26 aprilie si pot fi vizitate de luni pana joi, intre orele 9.00 21.00 si vinerea, intre orele 9.00 18.00. Artistul roman stabilit in Liverpool prezinta in expozitia sa londoneza o serie de lucrari in prim-planul carora se regaseste o combinatie de mijloace media sugerand Microcosmosul si realitatea sa ascunsa.

 
Seara romaneasca de poezie pe malurile TamiseiPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :275
Sunday, 17 April 2005

Societatea de Poezie, inpreuna cu Institutul Cultural Roman din Londra organizeaza luni, 18 aprilie o seara lirica.

Ioana Ieronim si Fiona Sampson, alaturi de Ruth Padel, vor sustine cateva recitaluri interesante la sediul Poetry Society, din Betterton Street, Covent Garden, in cadrul unui eveniment intitulat "Translators Reading Series 2005" - Translatori in Conversatie. Evenimentul se va desfasura cu incepere de la ora 19.30, iar rezervarile se pot face deja la numarul de telefon 020 7420 9895. Pretul biletelor este de 4-6 lire sterline si includ si intrarea la o receptie la care se vor servi vinuri. Cele doua poete remarcabile din Romania si Marea Britanie, care si-au tradus una alteia operele, vor vorbi despre provocarile si bucuriile pe care le ofera traducerea de poezie si isi vor citi, pe parcursul serii, creatiile. Ioana Ieronim este autoarea a opt volume de poezie (printre care si Triumph of the Water Witch, tradusa impreuna cu Adam Sorkin si publicata in 2000. de editura Bloodaxe). Autoarea romanca a mai scos pe piata si o serie de articole, recenzii si traduceri din limbile engleza, franceza, germana si suedeza.

Evenimentul de luni, 18 aprilie, va marca si aparitia numarului 6 din revista condusa de Fiona Sampson, "Orient Expres", si in care este prezentata si Ioana Ieronim.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions