Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Mai 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Cautare
Doua evenimente romanesti la Budapesta in Duminica TomeiPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :485
Sunday, 08 May 2005

Duminica Tomei, care se celebreaza in acest an pe 8 mai, ii va reuni pe romanii de la parohia ortodoxa romana din Budapesta la o slujba de pomenire a celui care a fost marele mecena Emanuil Gojdu.

Intalnirea este cu atat mai importanta, cu cat de aceasta data parastasul va avea loc in capela romaneasca din Budapesta, care a primit recent, la jumatatea lunii aprilie, un iconostas nou, transmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria. Capela a inceput sa fie restaurata in urma cu cativa ani si, dupa terminarea partii exterioare, s-a trecut la finisarea interiorului. Noul iconostas a fost sculptat din fondurile asigurate de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni din Bucuresti, care a facut un contract cu Asociatia Familiala a sculptorului Daniel Sas din Targu-Lapus, unde s-a sculptat acesta. Urmatorul pas spre finalizarea lucrarii il constituie pictarea icoanelor de pe iconostas care, dupa ce vor fi gata, vor permite si sfintirea capelei.

 
Picnic romanesc la SydneyPDF Print E-mail
Sydney, Australia / Romanian Global News
Accesari :502
Sunday, 08 May 2005

Ziua de Zece Mai va fi sarbatorita si pe continentul australian de catre Asociatia Romanilor din Australia, care va organiza duminica, 8 mai, cu aceasta ocazie, un picnic la Sydney.

Intrunirea va fi dedicata si Zilei Mamei, sarbatoare care va fi onorata si de comunitatea de romani din zona, nu numai de localnici. La picnic sunt asteptati toti romanii din Sydney si din imprejurimi, impreuna cu familia si prietenii lor, anunta asociatia. Picnicul va avea loc in parcul Campbell Hill Pioneer Reserve din Campbell Hill Road, colt cu Davidson Road Guildford, incepand cu ora 10:00. Cei care vor veni la intalnirea romaneasca vor fi intampinati cu mici, sarmale, racoritoare si muzica romaneasca. Informatii aditionale se pot obtine de la numarul de telefon (02) 9728 1917.

 
Concert religios bizantin roman la HamiltonPDF Print E-mail
Hamilton, Canada / Romanian Global News
Accesari :307
Sunday, 08 May 2005
Corul bizantin Agni Parthene va sustine in Duminica Tomei, pe 8 mai, la biserica ortodoxa romana Invierea Domnului, din localitatea canadiana Hamilton, un concert de muzica religioasa.

Recitalul va incepe la ora 12:00, dupa terminarea Liturghiei duminicale si va cuprinde imnuri bizantine in limbile romana si greaca veche, informeaza Alianta Romanilor Canadieni. Biserica ce va gazdui acest concert este pastorita de parintele Lucian Puscariu si se afla situata la adresa
278 MacNab St. North Hamilton, ON L8L 1K4, telefon de contact (905) 529-1663.

Corul Agni Parthene a luat fiinta in luna septembrie a anului 2003, la initiativa unui grup de tineri intelectuali si oameni de cultura ortodocsi romani, ca parte a unui demers doxologic si de comunicare a Ortodoxiei si a culturii bizantine in mediul multicultural care inseamna America de Nord, din perspectiva fratern-panortodoxa. Din repertoriul corului fac parte piese bizantine, cantate in greaca veche - bizantina liturgica, proprii culturii bizantine si bisericii ortodoxe originare, dar si interpretate in limbaj actual.

 
Grupul folk TAINE FOLK la Radio WBAA din U.S.A.PDF Print E-mail
Lafayette, SUA / Romanian Global
Accesari :444
Sunday, 08 May 2005
Duminica, 8 Mai, incepand cu ora locala 19:00 (3:00 am, ora Romaniei), membrii grupului folk Taine Folk din Brasov sunt invitati la Radio WBAA din Lafayette, Indiana U.S.A

In emisiunea "Rainbow", Gena si Nelu vor prezenta cateva piese de pe cele doua albume Demo - "Taina" (2002) si "Live in Brasov" (2003) - si vor povesti istoria formatiei Taine Folk. De asemenea, vor vorbi despre Romania si despre atractiile ei turistice. Nu va lipsi nici promo-ul pentru Clubul de Turism Sportiv "Floare de Colt" din Brasov (www.FloareDeColt.org). Cel de-al treilea membru fondator al formatiei, Romell Alaman, precum si percutionistul formatiei, Ionut Tanase nu se vor afla in emisiune alaturi de Gena si Nelu Lazar.

 
Turneu muzical romanesc prin EuropaPDF Print E-mail
Stuttgart, Germania / Romanian Global News
Accesari :337
Sunday, 08 May 2005
Narcisa Suciu, Gabriel Cotabita, Elena Merisoareanu si formatia Hora se vor afla in aceasta luna prin Europa, in cadrul unui turneu care va cuprinde Germania, Belgia, Italia si Austria, informeaza Fundatia Phoenix.

Grupul de artisti romani va sustine reprezentatii in orasele italiene Terracina, pe 12 mai, ora 20:00, in Piazza Garibaldi, Gaeta, 13 mai, ora 20:00, la Piazzale di Liegro, si Brescia 14 mai, ora 19:00, la Restaurantul Bornata, precum si in localitatile germane Nurnberg, pe  21 mai, ora 16:30, la Piata Genossenschaft saalbau, si Stuttgart 15 mai, ora 19:00, la Restaurantul Bei Christo. In ceea ce priveste Belgia, romanii vor concerta la Bruxelles 20 mai, ora 19:00, la De Markten, iar in Austria vor sustine spectacolul la Viena, 22 mai, ora 17:30, la Restaurantul Kur Salon.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions