Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Mai 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Cautare
Solidaritate romano-romanaPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :259
Saturday, 14 May 2005

Parlamentul a acceptat, joi, in baza de consens, un Apel catre Guvern, autoritatile publice locale, agentii economici si toti cetatenii Republicii Moldova in vederea contribuirii la ajutorarea sinistratilor din Romania.

"Deputatii sunt invitati sa transfere salariul pentru, cel putin, o zi de munca in conturile deschise pentru donatii", se subliniaza in Apel. Potrivit presedintelui Parlamentului, Marian Lupu, Ministerul Finantelor a deschis un cont trezorial disponibil pentru toti doritorii de a contribui material.

Presedintele grupului parlamentar al PPCD, Vlad Cubreacov, a declarat in context ca, in cadrul unei sedinte, deputatii crestin-democrati au decis transferarea salariului de doua zile de munca a tuturor membrilor grupului intr-un cont special, deschis de Mitropolia Basarabiei si delegarea unui deputat PPCD la Timisoara in momentul in care ajutoarele colectate vor fi transmise sinistratilor. La randul sau, presedintele grupului parlamentar al PCRM, Eugenia Ostapciuc, a subliniat ca deputatii comunisti au decis sa doneze fiecare salariul pentru o zi de munca.

 
Londra va acorda mai mare importanta BasarabieiPDF Print E-mail
Londra, Marea Britanie / Romanian Global News
Accesari :272
Saturday, 14 May 2005

Jack Straw a fost reales in calitate de Secretar de Stat pentru Afaceri Externe si Commonwealth, iar Douglas Alexander a fost numit in functia de ministru pentru Europa din Marea Britanie si va fi responsabil de Europa/Uniunea Europeana, Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Asia Centrala, Caucazul de Sud, Balcani, OSCE si NATO.

Includerea Republicii Moldova in portofoliul ministrului pentru Europa, care, spre deosebire de predecesorul sau, are rang de Cabinet, reflecta importanta pe care Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si Uniunea Europeana o acorda Republicii Moldova, mai ales acum, cand UE si Moldova se apropie tot mai mult una de alta, atat geografic, cat si in termeni politici.

Nascut in Glasgow, Scotia, in 1967, Douglas Alexander a crescut in Bishopton si a aderat la Partidul Laburist la 14 ani. In iunie 2001 a fost numit Ministru pentru Comert si Competitivitate in Departamentul de Comert si Industrie. In mai 2002 a fost ales Ministru de Stat pe langa Cabinet, responsabil de influenta Unitate pentru Strategii a Guvernului Britanic, Oficiul Central de Informatii si Serviciul Public. In iunie 2003, Alexander a fost promovat ca Ministru pentru Oficiul Cabinetului si Cancelar al Ducelui de Lancaster

 
Reprezentantii ministerului economiei de la ambasadele romanesti se intalnesc la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :387
Saturday, 14 May 2005
Ministerul Economiei si Comertului organizeaza luni, 23 mai, la Bucuresti, o reuniune a reprezentantilor ministerului care activeaza in cadrul ambasadelor, consulatelor generale ale Romaniei precum si a birourilor proprii din strainatate, cu scopul de a-i instrui pe acestia in legatura cu obiectivele Romaniei in domeniul relatiilor economice externe, conform noului program de guvernare

Acesta include mentinerea comertului exterior ca motor al cresterii economice a Romaniei, promovarea exporturilor si elaborarea unei strategii nationale de export impreuna cu sectorul privat, elaborarea politicilor comerciale in concordanta cu reglementarile Uniunii Europene si in contextul semnarii tratatului de aderare, se arata intr-un comunicat de presa emis de ministerul roman. Reuniunea se va constitui si intr-un prilej de informare in ceea ce priveste impulsionarea relansarii exporturilor romanesti pe pietele traditionale necomunitare din Orientul Mijlociu, Asia, CSI, Africa si America Latina, ca sursa importanta de asigurare a cresterii economice pe termen mediu si lung.

Prin aceasta intrevedere, ministerul intentioneaza sa sporeasca rolul Birourilor Consilierilor Economici ai Romaniei in strainatate, ca element de sprijin al companiilor romanesti in procesul de crestere si consolidare a exporturilor tarii noastre precum si de relansare a cooperarii economice internationale. Intalnirea ii va avea ca oaspeti pe Traian Basescu, presedintele Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, Primul Ministru, membri ai Guvernului si coordonatorii unor institutii cu responsabilitati in domeniul comertului exterior si al cooperarii economice internationale.

 
Dana Codorean Berciu nou spectacol alaturi de Mukka BandPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :273
Saturday, 14 May 2005

Concertele sustinute la Londra de solista romanca Dana Codorean Berciu, in compania ineditului grup britanic Mukka Band se reiau incepand de la acest sfarsit de saptamana. Spectacolul Mukka Band with Dana Codorean Berciu se va desfasura sambata, 14 mai, la Roadwater Village Hall, Watchet, Somerset Roadwater, iar biletele vor costa 8 lire sterline.

Mukka sunt renumiti pentru show-urile lor de o energie debordanta, adesea salbatica. Dana Codorean canta balade transilvane care trec ascultatorul prin diferite stari de la cea mai mare adanca melancolie, pana la abandonul in bratele fericirii. Trupa, din care fac parte viori, acordeon, bass si tobe poate interpreta unele dintre cele mai alerte piese instrumentale balcanice. Muzica Gypsy, Klezmer si est-europeana se imbina intr-un mod fericit, dar inedit, cu un swing, jazz si energii punk in piesele intrepretate de Mukka Band.

 
Un alt atelier romanesc deschis la Paris: Tudor BanusPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :295
Saturday, 14 May 2005
In cadrul seriei de evenimente intitulate Artistii romani din Paris isi deschis portile atelierelor saptamana aceasta iubitorii de cultura romaneasca din capitala franceza pot vizita expozitia de pictura semnata de Tudor Banus.

Atelierului artistului va fi deschis publicului interesat sambata, 14 mai, intre orele 17.00 si 19.00 la adresa av. Gugnon, 94130 Nogent-sur-Marne.

Nascut in 1947, Tudor Banus a absolvit Scoala de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti si Scoala Nationala Superioara de Arte Frumoase din Paris. A avut 45 de expozitii personale in Franta, Elvetia, Austria, Germania, Belgia, Anglia si in Statele Unite. Tudor Banus a ilustrat mai bine de douazeci de carti, printre care cele ale lui Jules Verne, Fratii Grimm si Thomas Jefferson. In anul 1979 a obtinut premiul pentru cea mai frumoasa carte pentru copii Muzicienii din Bremmen, de Fratii Grimm. A colaborat la aproximativ 50 de jurnale si reviste, printre care cele mai importante sunt Le Monde, Le Point, LExpress, Le Monde diplomatique, Le Magazine litteraire, Figaro magazine, Marianne, The New York Times, Die Zeit, etc, informeaza Institutul Cultural Roman.

 
Istoria lui Vintila Horia amintita romanilor din GermaniaPDF Print E-mail
Offenbach, Germania / Romanian Global News
Accesari :327
Saturday, 14 May 2005
Sambata 14 mai, de la ora 18:00 in sala Hohoiu, din Offenbach, Consiliul CROM organizeaza o seara speciala dedicata scriitorului roman stabilit in Franta, Vintila Horia. Vintila Horia istoria unui premiu furat este un film produs de televiziunea romana, ce va fi prezentat comunitatii romanesti din Germania.

Seara va fi completata si de un referat realizat si prezentat de Mircea Tudoran, din Mannheim.

In perioada anilor 60 Vintita Horia obtine un premiu Goncourt care ii este, in cele din urma, retras dupa nenumarate presiuni din partea regimului comunist din Romania si intelectualitatii franceze, in mare parte de stanga, informeaza CROM, care asteapta cat mai mult participanti la aceasta seara de dezbatere.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions