Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iunie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
Sefii spionilor din zona s-au intalnit la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :350
Saturday, 04 June 2005

Conducatorii serviciilor speciale si de informatii din Republica Moldova, Bulgaria, Romania si Ucraina au examinat la Chisinau, in zilele de joi si vineri, probleme ce vizeaza eventuale amenintari la adresa securitatii nationale si regionale.

Potrivit responsabililor din cadrul Serviciului de presa al SIS, discutiile s-au axat, in special, pe necesitatea intensificarii luptei impotriva terorismului international, traficului de arme, persoane si droguri, precum si pe extinderea cooperarii in interesul asigurarii securitatii celor patru state.

Actiunea s-a desfasurat in cadrul procesului de cooperare in Europa de Sud-Est, avand drept scop stabilirea unor prioritati comune in lupta cu criminalitatea organizata si coruptia, precum si in baza initiativelor lansate in cadrul summit-ului Uniunii Europene de la Varsovia, care impune serviciile de informatii sa-si conjuge eforturile in vederea contracararii acestor fenomene.

De asemenea, participantii la reuniune au examinat si stabilit noi cai de conlucrare in domeniul asigurarii securitatii economice si contracararii structurilor criminale transfrontaliere. Partile s-au expus in unanimitate asupra necesitatii unei cooperari mai eficiente a serviciilor de informatii in scopul anihilarii fenomenelor si riscurilor care ameninta securitatea nationala si europeana si perfectionarii, in continuare, a mecanismului colaborarii multilaterale.

In cadrul reuniunii au avut loc si consultari bilaterale intre delegatii. Sefii delegatiilor au fost primiti de seful statului, Vladimir Voronin.

 

 
Dupa 64 de ani, statul roman stapan unic pe cladirea Institutului Roman din VenetiaPDF Print E-mail
Venetia, Italia / Romanian Global News
Accesari :300
Saturday, 04 June 2005
Statul roman va putea folosi, dupa o perioada de 64 de ani, spatiile amplasate la parterul cladirii Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia. Autoritatile romane au castigat, la finele lunii mai, procesul intentat firmei italiene Al Pupo, avand ca obiect rezilierea contractului de inchiriere si redobandire a deplinei folosinte a spatiilor amintite.

Sentinta pronuntata de Tribunalul de la Venetia, in sedinta solemna, este definitiva si executorie, informeaza MAE.

Litigiul statului roman cu firma italiana Al Pupo, care comercializeaza articole pentru copii, dateaza din anul 2004, cand partea romana a denuntat unilateral contractul pe care il avea cu firma amintita. Prin contract, incheiat in anul 1941, la un an de la moartea fondatorului Institutului Roman, Nicolae Iorga, se inchiria firmei spatiul de la parterul Institutului pentru ca din aceste fonduri sa poata fi intretinuta cladirea si micul personal al acesteia, a spus Ioan Aurel Pop, membru corespondent al Academiei Romane. Dupa 1945, statul roman a abandonat treptat cladirea, pana in 1988. Contractul, reinnoit in 1993, prin Ambasada Romaniei la Roma, prevedea prelungirea automata la fiecare sase ani, daca nu era denuntat de parti. Banii obtinuti din chirie intrau in bugetul de stat.

Mai ales dupa anul 1999, de cand Institutul Roman din Venetia gazduieste si bursieri ai statului roman, este nevoie de spatii pentru expozitii sau pentru alte activitati culturale. Acesta este motivul pentru care Institutul a dorit recuperarea parterului cladirii, ocupat de magazinul Al Pupo. La randul sau, firma italiana, refuza sa paraseasca spatiul ocupat atata timp, motivand ca nu va mai gasi un astfel de spatiu, cu vad comercial exceptional si cu un pret asa bun, mai spune Ioan Aurel Pop. Abia acum, la jumatea anului 2005, statul roman a obtinut castig de cauza asupra cladirii, care ii partine de drept. Decizia tribunalului este executorie in 30 de zile de la data pronuntatii sale, respectiv de la data de 26 mai.

 
Casa de cultură din Micherechi va primi un numePDF Print E-mail
Micherechi, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :299
Saturday, 04 June 2005
Conform traditiei, initiata de actuala conducere a Primariei din Micherechi, duminica, 5 iunie, la casa de cultura va avea loc Ziua Pedagogului. In aceasta zi, pedagogii comunei, profesorii, invatatorii si educatoarele, atat activi, cat si cei iesiti la pensie, sunt invitati la o serbare.

In cadrul manifestarii, Consiliul Local va avea o sedinta festiva, dupa care se va desfasura dezvelirea unei placi, prilejuita de denumirea casei culturale dupa o personalitate marcanta din viata culturala a localitatii romanesti. A doua parte a programului va fi consacrata pedagogilor, cand se va inmana distinctia "Pentru invatamantul micherechean". Manifestarea, la care sunt invitati Heizer Antal, presedintele Oficiului pentru Minoritatile Nationale si Etnice din Ungaria, si Stefan Fratean, director la Oficiul pentru Minoritati, va incepe de la ora 14.00, informeaza corespondentul Romanian Global News in Ungaria.

 
Alecsandri pe scena din BudapestaPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :309
Saturday, 04 June 2005
Institutul Cultural Roman din Budapesta si Autoguvernarea Romaneasca din sectorul V invita pe toti cei interesati duminica, 5 iunie, la spectacolul oferit de Teatrul "Maria Filotti" din Braila, care va prezenta comedia muzicala "Piatra din casa" de Vasile Alecsandri.

Manifestarea se va desfasura in cadrul Zilelor Culturale Brailene la Budapesta. Spectacolul va avea loc de la ora 17.00, in sala de teatru a Primariei sectorului V (Budapesta, Piata Erzsbet nr. 4), informeaza corespondentul Romanian Global News in Ungaria.

 
Conferinta de arta crestina la KecskemetPDF Print E-mail
Kecskemet, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :296
Saturday, 04 June 2005
Muzeul Katona Jozsef din Kecskemet va organiza sambata, 4 iunie, cu incepere de la ora 9.00, o conferinta stiintifica de istoria artei, cu titlul: "Conferinta Nationala de Arta Contemporana Crestina".

La prima editie a acestei sesiuni, pe langa prelegeri despre istoria artei bisericesti maghiare si iconografia crestina maghiara, se va vorbi si despre arta bisericeasca ortodoxa in Ungaria secolului XX, tema ce va fi dezbatuta de bizantinologul dr. Nagy Marta de la Universitatea din Seghedin. La conferinta a fost invitat sa participe si PS Sofronie, Episcopul Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria, informeaza corespondentul RGN in Ungaria.

 

 
Picnic la Casa Romana din CaliforniaPDF Print E-mail
California, SUA / Romanian Global News
Accesari :312
Saturday, 04 June 2005
Casa Romana din Hayward, California, organizeaza duminica, 5 iunie, un picnic de vara. Acesta se va desfasura in parcarea de pe proprietatea institutiei romane si va incepe la ora 12:30, informeaza pagina de web a organizatorilor

Romanii care vor veni la iesirea la iarba verde vor putea sa petreaca o dupa-amiaza placuta in compania altor conationali ai lor, dar si a micilor si a berii. Totodata, Casa Romana va derula in cadrul picnicului si o tombola cu premii.

 
Seri muzicale la Cafeneaua Darclee din SeattlePDF Print E-mail
Seattle, SUA / Romanian Global News
Accesari :271
Saturday, 04 June 2005
Cafeneaua romaneasca Darcle din orasul american Seattle va oferi clientilor sai sambata, 4 iunie, pe langa meniul rafinat si variat, o seara de muzica in interpretarea chitaristului brazilian Marco De Carvalho.

Recitalul muzicianului sud-american va incepe la ora 19:00, momentul facand parte dintr-o serie de recitaluri pe care le-au sustinut pana acum artistii DJ Maud'deep, Robert Vierschilling sau Colt Valenti.

Marco De Carvalho este un cunoscut chitarist, compozitor si orchestrator muzical din Rio de Janeiro, a carui usurinta interpretativa il face sa abordeze apropape orice fel de repertoriu. Printre ritmurile indragite de el se numara Bossa Nova, Samba, MPB, muzica de jazz clasica si traditionala, dar si compozitii proprii. Chitaristul brazilian este, totodata, licentiat al Conservatorului Brazilian.

Din programul artistic al Cafenelei Darclee mai fac parte si expozitiile de pictura ale artistilor romani Cornelia Moldoveanu si Dinu Diaconescu, ale caror lucrari se pot admira in interiorul cafenelei, fiind de vanzare.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions