Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iunie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
Problema Transnistriei va fi discutatata la AP a OSCE de la WashingtonPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Gobal News
Accesari :265
Saturday, 18 June 2005

Problematica transnistreana va constitui unul din subiectele de baza ale viitoarei sesiunii a Adunarii Parlamentare a OSCE, care se va desfasura la Washington, a declarat, vineri, 17 iunie, seful grupului ad-hoc al AP OSCE pentru Republica Moldova, Kimmo Kiljunen, in cadrul intrevederii cu presedintele Vladimir Voronin.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presa al Presedintiei, demnitarul OSCE a anuntat disponibilitatea acestei organizatii de a sustine eforturile Republicii Moldova indreptate spre asigurarea proceselor de democratizare si demilitarizare a acestei regiuni si de a contribui la organizarea unor alegeri democratice in raioanele din stanga Nistrului.

Kimmo Kiljunen a declarat ca OSCE saluta orice initiativa capabila sa ofere solutii pentru problema transnistreana, mentionand consensul politic realizat in Parlamentul Republicii Moldova referitor la planul avansat de partea ucraineana.

Vladimir Voronin a accentuat importanta asigurarii conditiilor necesare pentru pregatirea si desfasurarea unor alegeri libere si transparente in aceasta zona, mentionand ca se impune un proces larg si complex de democratizare a regiunii cu implementarea standardelor internationale. Presedintele a subliniat ca viitorul scrutin urmeaza sa se desfasoare sub egida exclusiva a unei Comisii Electorale Internationale, mandatate de OSCE cu o larga reprezentare in cadrul ei a tarilor membre.

In cursul intrevederii, a fost efectuat si un schimb de opinii privitor la initiativa Republicii Moldova si a Ucrainei referitoare la instituirea unui control international la frontiera moldo-ucraineana.

 
Rusia incearca sa-si atraga ca aliat Parisul in problema transnistreanaPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :340
Saturday, 18 June 2005
Joi, 16 iunie, la Paris au avut loc consultari de lucru ruso-franceze privind reglementarea problemei transnistrene, informeaza un comunicat al Departamentului informatii si presa al MAE rus.

Participanti la consultari au efectuat un schimb de opinii privind situatia actuala din regiune si au examinat diverse variante ale aportului comunitatii internationale la normalizarea cat mai rapida a dialogului Chisinau-Tiraspol. Partile au discutat perspectivele reluarii negocierilor politice, in cadrul carora reprezentantii Chisinaului si ai Tiraspolului, cu sprijinul mediatorilor, ar putea continua cautarea constructiva a unul model stabil si atotocuprinzator de reglementare a problemei.

 
Craiasa Zapezilor in abordare romaneasca pe scenele britanicePDF Print E-mail
Stourbridge, Anglia / Romanian Global News
Accesari :264
Saturday, 18 June 2005

Spectacolul realizat de regizorul si actorul roman Vasile Nedelcu, Craiasa Zapezii, va fi prezentat sambata, 18 iunie, pe scena britanica de la Glasshouse Studio Theatre.

Spectacolul, inspirat din basmul cu acelasi nume al lui Hans Christian Andersen, face parte din seria de spectacole cu care regizorul roman se va afla pe afisul Stourbridge Performing Arts Festival. Piesa se va juca de la ora 15.00. Biletele se pot rezerva la numarul de telefon 01384 399 430 si vor costa 5 lire, iar pentru rezervari anterioare numai 3 lire.

 
Cvartetul Belcea revine la Wigmore HallPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :251
Saturday, 18 June 2005
Dupa o serie de spectacole desfasurate pe mai multe scene britanice, dar si in afara granitelor, Cvartetul romanesc Belcea revine la Wigmore Hall.

La acest sfarsit de saptamana, sambata, 19 iunie, de la ora 19.30, va fi programat aici un spectacol al Cvartetului, alaturi de pianista Carole Presland. Programul serii va include lucrari ale lui Karol Szymanowski, inclusiv repertoriul solo de vioara, interpretat de Corina Belcea si de Laura Samuel.

Cvartetul Belcea s-a infiintat in anul 1994 la Royal College of Music, la Londra, ca urmare a initiativei romancei Corina Belcea (violina), impreuna cu colegii sai Laura Samuel (violina), Krzsystof Chorzelski (viola) si Alasdair Tait (violoncel). Grupul a debutat fulminant in circuitul international al muzicii de camera, fiind foarte apreciat de catre critica pentru spectacolele sale, iar in prezent este recunoscut ca unul dintre cele mai importante cvartete pe plan international. Primul CD scos de mebrii cvartetului la casa discuri EMI a fost lansat in toamna anului 2000, cuprinzand lucrari de Debussy, Ravel si Dutilleux si s-a bucurat de critici extrem de favorabile. Artistii au castigat numeroase concursuri internationale, printre care si premiul intai la String Quartet Competitions din Osaka si Bordeaux. Incepand cu anul 2001 cei patru muzicieni ce alcatuiesc cvartetul Belcea sunt rezidenti la Wigmore Hall.

 
Tinerii ortodocsi europeni vor veni in pelerinaj in RomaniaPDF Print E-mail
Paris, Franta / Romanian Global News
Accesari :267
Saturday, 18 June 2005
 
Festival coral romano-maghiar la JulaPDF Print E-mail
Jula, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :291
Saturday, 18 June 2005
Corul julan "Pro Musica" organizeaza la sfarsitul lunii iunie, la Centrul Cultural Roman din Jula, traditionalul Festival Coral de Muzica LaicaLa competitie participa mai multe ansambluri corale din Romania si din Ungaria care vor evolua sambata, 25 iunie, de la ora 17:00. Aceasta este cea de-a VII-a editie a intrecerii corale, festivalul desfasurandu-se din doi in doi ani, transmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria.
 
Dansuri, artizanat si bucatarie romaneasca la StrasbourgPDF Print E-mail
Strasbourg, Franta / Romanian Global News
Accesari :478
Saturday, 18 June 2005
Duminica, 26 iunie, intre orele 11.00-17.00, in parcul francez Orangerie, in fata Pavilionului Josephine se va desfasura o ampla manifestare intitulata Orangerie in sarbatoare.

 In cadrul acestui eveniment va fi prezenta si asociatia romaneasca ACAR, care va aduce in fata audientei o expozitie de fotografii despre Romania realizata de Claude Unsinger, precum si un stand de carti romanesti in franceza, o colectie de artizanat, pliante despre Romania, etc. Petrecerea va fi condimentata si de o degustare de vinuri si specialitati culinare romanesti. Pe scena, cei prezenti vor putea admira, pe intreaga perioada a evenimentului, o serie de dansuri folclorice din Romania, Portugalia, Brazilia, etc, informeaza ACAR.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions