Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iunie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
DJ RottenKid de la Radio Dordetara petrece alaturi de romanii din AmsterdamPDF Print E-mail
Amsterdam, Olanda / Romanian Global News
Accesari :295
Sunday, 19 June 2005
Unul dintre membri echipei Radio Dordetara, DJ RottenKid, se va afla duminica, 26 iunie, la Amsterdam, unde va fi moderatorul unei petreceri romanesti organizata de Romanians.nl, RoVideo si Radio Dordetara.

Toti cei care vor veni la aceasta intalnire romaneasca vor avea parte de o seara minunata intr-o ambianta placuta cu muzica romaneasca (etno, dance, pop), informeaza portalul romanians.nl. La petrecere se poate castiga un tricou al uneia din cele trei echipe de fotbal din capitala cu numarul de pe biletul de intrare. Totodata, invitatii se vor delecta si cu o serie de preparate culinare traditionale romanesti. Programul integral al peterecerii de la Amsterdam va fi definitivat in cursul saptamanii viitoare si va fi anuntat pe pagina de web a organizatorilor.

 
Sarbatoare la Parohia Sfanta Treime din New YorkPDF Print E-mail
New York, SUA / Romanian Global News
Accesari :275
Sunday, 19 June 2005
Parohia ortodoxa romana Sfanta Treime din localitatea americana Victor, statul New York, isi celebreaza hramul duminica, 19 iunie, cand in calendarul crestin ortodox este sarbatoarea Rusaliilor.

Ziua imediat urmatoare, 20 iunie, este data exacta a sarbatorii Sfintei Treimi, dar cum duminica este zi libera, s-a hotarat celebrarea in aceasta zi, informeaza site-ul oficial al parohiei romane. Banchetul de hram se va desfasura imediat dupa terminarea slujbei Sfintei Liturghii, care va incepe la ora 10:00.

Lacasul de cult isi are sediul propriu in incinta unei foste biserici luterane cu sediul in Victor, proprietatea din strada Andrews, nr 56, asezata chiar in centrul town-ului, apartinand acum bisericii ortodoxe romane, Sfanta Treime.

 
Sfarsit de saptamana cu semnificatie religioasa pentru romaniPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :439
Sunday, 19 June 2005
Dupa 50 de zile de la sarbatoarea ortodoxa a Invierii Domnului, credinciosii praznuiesc o alta mare sarbatoare, duminica Rusaliilor sau Cincizecimea.

In aceasta zi, S-a Pogorat Duhul Sfant peste Sfintii Apostoli care se aflau la Ierusalim, acestia capatand noi daruri necunoscute lor pana atunci, precum graiul in limbi straine. Cu ajutorul acestui dar dumnezeiesc, Apostolii au putut sa mearga catre diferite popoare carora le-au propavaduit invatatura lui Iisus. Rusaliile reprezinta si ziua in care s-a intemeiat Biserica lui Hristos si faptul ca este una dintre cele mai importante sarbatori face ca ea sa fie celebrata si de ceilalti crestini catolici sau protestanti. In ziua Pogorarii Sfantului Duh, Apostolul Petru a tinut o cuvantare in fata a 3000 de persoane care s-au convertit la crestinism si care au alcatuit prima Biserica crestina la Ierusalim, numita si Maica tuturor Bisericilor.

Duminica Rusaliilor, care in acest an se celebreaza pe 19 iunie, se afla la mijlocul altor date importante din calendarul ortodox, caci sambata, 18 iunie, se pomenesc mortii la Mosii de Vara, iar luni, 20 iunie, este Sfanta Treime.

 
O noua productie semnata Matei Visniec la EdinburghPDF Print E-mail
Edinburgh, Marea Britanie / Romanian Global News
Accesari :248
Sunday, 19 June 2005
Povestea ursilor Panda spusa de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt este urmatorul spectacol realizat de Matei Visniec prezentat de Rouge28 Theatre din Londra. Spectacolul se va juca in premiera si intr-o noua traducere in cadrul Festivalului de Teatru de la Edinburgh, in perioada 8-14 august.

Regia este semnata de aceasta data de de P.Piris, iar actorii distribuiti in rolurile principale sunt G. Cottalorda si A. Hypki.

Un apartament, o sticla de vin bun, cateva tigari, doi oameni intr-un pat si noua nopti de intalnire. Ea poate deschide orice usa, poate auzi prin pereti si vorbi dincolo de cuvinte. El traieste prin muzica. Povestea lor este diferita de altele. Povestea ursilor Panda... se afla la granita dintre intimitate si izolare, dintre starea de veghe si visare, dintre lumina si intuneric, niformeaza Centrul Cultural Roman de la Londra .

Compania de teatru Rouge28 prezinta in Marea Britanie teatru contemporan, dezvoltand noi forme de limbaj scenic, prin experimentare. Compania este alcatuita dintr-un ansamblu international de actori, papusari si regizori din Franta, Polonia, SUA si Marea Britanie. Reprezentantii anterioare de succes ale companiei au fost cele cu No Exit (Jean Paul Sartre), Old Clown Wanted (Matei Visniec) si Deathwatch (J.Genet). Poet, jurnalist, scenarist, filozof si visator, Matei Visniec a calatorit prin diversele interpretari ale operei sale in peste 20 de tari. Este, in acest moment, cel mai jucat dramaturg roman. Un iubitor al suprarealismului si al teatrului absurdului, in Povestea ursilor Panda spusa de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt exceleaza prin a ne zgandari imaginatia, prin a ne zdruncina logica si a ne provoca constiinta.

Prezentarea spectacolului lui Visniec la Londra este realizata cu sprijinul Fundatiei Ratiu UK si a Centrului Cultural Roman. 
Visniec si Nedelcu fascineaza din nou publicul britanic si roman din LondraPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :332
Sunday, 19 June 2005
Si cu violoncelul ce facem? un spectacol care a adunat audiente numeroase in salile de spectacol din Londra, dar si din alte orase britanice, revine din nou in atentia publicului din Anglia. Spectacolul va urca pe scena Glasshouse Studio Theatre luni, 20 iunie de la ora 20.00, in cadrul Stourbridge Performing Arts Festival. Piesa va aduce in prim plan patru actori si un violoncel, intr-o productie plina de spirit, de un umor neobisnuit. Pusa in scena de regizorul-actor Vasile Nedelcu, piesa are la baza un scenariu original realizat in Romania de Matei Visniec.
 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions