Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iunie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
Presedintele sarb Boris Tadic se afla in vizita oficiala in RomaniaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :293
Thursday, 23 June 2005

Presedintele Republicii Serbia, Boris Tadic, efectueaza joi, 23 iunie, si vineri, 24 iunie, o vizita oficiala in Romania la invitatia presedintelui roman Traian Basescu.

Pe parcursul deplasarii sale in tara noastra, seful statului sarb se va intalni cu presedintele Basescu, cu care va avea mai multe convorbiri, urmand ca prima declaratie de presa sa apara chiar in prima zi a vizitei delegatiei sarbe. Tot in prima zi a sederii sale pe pamant romanesc, Boris Tadic va mai avea intrvederi si cu ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, informeaza Presedintia romana. A doua parte a vizitei il va duce pe seful statului sarb la Timisoara, unde se va intalni cu conducerea Camerei de Comert si Industrie a Serbiei din Romania cu sediul la Timisoara, va participa la Forumul de afaceri romano sarb, si se va intalni cu conducerea Universitatii de Vest Timisoara si a Facultatii de litere, la care se afla mai multi studenti sarbi. Finalul vizitei oficiale il va purta pe presedintele Tadic la studioul teritorial TVR Timisoara, unde se va intalni cu conducerea institutiei si cu personalul care lucreaza pentru emisiunea in limba sarba, datr si la Biserica Ortodoxa Sarba din Piata Unirii si la Sediul Comunitatii Sarbilor din Romania.

 
MAE si MEC vor colabora pentru binele cetatenilor romani din afara tariiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :284
Thursday, 23 June 2005

Ministrul Afacerilor Externe, Razvan Ungureanu, si Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, semneaza joi, 23 iunie, Protocolul comun privind reglementarea activitatii personalului diplomatic trimis in misiune permanenta de MEC in cadrul misiunilor diplomatice ale Romaniei, in vederea promovarii intereselor economice romanesti.

Protocolul isi propune sa creeze o buna colaborare institutionale prin intermediul careia sa creasca prezenta economica a Romaniei in strainatate. De altfel, aceasta participare romaneasca in afara granitelor tarii este si conditia esentiala in implementarea prevederilor programului de guvernare 2005-2008, se arata intr-un comunicat MAE. Totodata, documentul semnat marcheaza o etapa importanta in colaborarea dintre cele doua institutii, prin instituirea unei cooperari eficiente care va permite fluidizarea schimbului de informatii si o mai buna materializare a intereselor economice romanesti in strainatate. Ministerul Afacerilor Externe isi va amplifica demersurile pe linia diplomatiei economice, iar Ministerul Economiei si Comertului va continua sa asigure trimiterea in misiune permanenta in strainatate a personalului diplomatic cu atributii in domeniul relatiilor comerciale internationale. Aceasta colaborare ameliorata are ca scop intariea efectelor pozitive ale demersurilor de politica externa asupra bunastarii cetatenilor romani.

 
Ziua Drapelului va fi celebrata cu fast la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :363
Thursday, 23 June 2005

Ziua drapelului se va celebra in Bucuresti duminica, 26 iunie, printr-un ceremonial care se va desfasura in Piata Tricolorului, din fata Palatului Cercului Militar National, informeaza un comunicat MApN.

Evenimentul este organizat de Ministerul Apararii Nationale, in colaborare cu Prefectura si Primaria Municipiului Bucuresti, si va incepe la orele diminetii, respectiv la 10:30. Cu aceasta ocazie, se va ridica Drapelul National pe catargul din piata, drapel sfintit in dimineata zilei, iar corurile reunite ale Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor vor intona, impreuna cu muzicile militare, Imnul National. La eveniment vor lua parte reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, atasati militari straini acreditati la Bucuresti, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere. De asemenea, sunt asteptati sa asiste toti cei care vor dori sa fie de fata la ceremonialul dedicat unuia dintre cele mai importante simboluri nationale.

Mai multe evenimente similare se vor desfasura si in celelalte garnizoane ale tarii, la solicitarea autoritatilor administratiei publice locale, cand subunitati ale Ministerului Apararii Nationale vor participa la ceremoniile publice de inaltare a drapelului Romaniei, iar muzicile militare vor sustine concerte in parcuri si in locuri publice cu semnificatie istorica. Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

 
ONG-urile romane dezbat problema integrarii europenePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :259
Thursday, 23 June 2005

Centrul de Asistenta pentru Organizatiile Neguvernamentale, CENTRAS, impreuna cu Ambasada Republicii Franceze in Romania, Institutul Francez si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizaeaza in perioada 23-25 iunie, la Bucuresti, Forumul Organizatiilor Neguvernamentale din Romania.

Tema celei de-a X-a editii din acest an se intituleaza "Integrarea ne furnica" si reprezinta o abordare deschisa si neconventionala a viitorului sectorului asociativ in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, anaunta Prompt Media. Forumul Organizatiilor Neguvernamentale se desfasoara la Institutul Francez din Bucuresti, care se afla la adresa Blv. Dacia, nr.77.

 
Kazahstanul si Romania vor colabora in continuare pe plan economicPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :440
Thursday, 23 June 2005

Ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler s-a intalnit luni, de 21 iunie, cu insarcinatul cu afaceri al Republicii Kazahstan in Romania, Bakyzhan Ordabayev, care a exprimat interesul deosebit al tarii sale in participarea la proiectele de privatizare din Romania, informeaza un comunicat al ministerului Economiei si Comertului.

La intalnire, cei doi oficiali au putut sa observe cu optimism trendul pozitiv si dinamica schimburilor comerciale bilaterale inregistrate in ultimul an, continuate si in primele patru luni ale anului 2005. Totodata, ambii ministrii au discutat despre desfasurarea in luna septembrie a acestui an la Bucuresti a lucrarilor sesiunii a V-a a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare comercial-economica si tehnico-stiintifica, la ale carei lucrari vor putea fi dezvoltate proiecte de infrastructura care ar putea conferi colaborarii bilaterale mai multa consistenta si beneficii pe termen lung ambelor tari.

Ministrul delegat pentru comert a mai subliniat si importanta prezentei romanesti in Republica Kazahstan, in principal in domeniul industriei de petrol si gaze. Ca o suplimentare a exportului romanesc in Kazahstan, in luna iulie se va organiza in aceasta tara o importanta actiune de promovare in domeniul echipamentelor agricole, pe care o va efectua o misiune economica romaneasca.

 
Manifestare fotografica de anvergura in TimisoaraPDF Print E-mail
Timisoara, Romania/Romanian Global News
Accesari :285
Thursday, 23 June 2005

Centrul Cultural Francez din Timisoara va organiza vineri, 24 iunie primele Intalniri Fotografice din Timisoara, sub genericul "Surexpositions".

Evenimentul va reprezenta o ocazie de infruntare intre fotografia documentara si fotografia artistica. Dorind sa puna in lumina si in valoare imaginea Europei de Est, aceste Intalniri vor avea anul acesta la baza tema "R(evolutia)". O expozitie AFP intitulata "Patru revolutii" (Budapesta 1956, Praga 1968, Timisoara 1989 si Belgrad 2000), lucrarea fotografica "Voir sa nuque" despre Timisoara, realizata de Gilles Saussier, fotograf francez consacrat in sfera artei contemporane, precum si fotografii apartinand unor artisti romani Andrei Pandele, Cosmin Bumbut, Razvan Jigorea si Adrian Piclisan si unguri Gardi Balazs si Almani Laszlo -, dar si sarbi, vor fi prezentate in diferite locuri din oras. Proiectul va fi insotit de interventii ale unor specialisti ai domeniului, printre care Christian Gattinoni, Bernard Gerboud si Michel Poivert.

 
Colocviu international pe teme maritime la GalatiPDF Print E-mail
Galati, Romania/Romanian Global News
Accesari :360
Thursday, 23 June 2005

Orasul Galati gazduieste joi, 23 iunie, cea de a XII-a editie a Colocviului National cu participare internationala ACVADEPOL 2005", colocviu cu tema Protectia mediului in porturi".

Manifestarea a fost organizata ca urmare a necesitatii realizarii unui schimb de experienta in domeniul protectiei mediului, in scopul prevenirii si combaterii poluarii in porturi, informeaza ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Evenimentul este organizat de Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu, sub egida Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Problemele abordate fac parte din sfera protectiei mediului in porturi, echipamentelor si mijloace de interventie pentru prevenirea si combaterea poluarii in porturile fluvio-maritime si identificarea surselor si cailor de finantare pentru procurarea de echipamente specifice combaterii poluarii apelor si fluviale.

La deschiderea oficiala a colocviului au luat parte: Alexandros Galiatatos, Secretar de Stat in MTCT, Carmen Costache, director general APDM Galati, Mircea Banias, director general APM Constanta, Cristian Nemtescu, director general APDF Giurgiu, dar si maimulti reprezentanti ai unor firme locale.

 
Doua localitati omonime din Romania si Basarabia semneaza un protocol de prieteniePDF Print E-mail
Botosani, Romania/Romanian Global News
Accesari :521
Thursday, 23 June 2005

Doua localitati omonime din Romania si Basarabia vor semna miercuri, 29 iunie, in ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, un protocol de prietenie.

Comuna Tudora, din judetul Botosani, si tiza sa din raionul basarabean Stefan Voda vor pecetlui protocolul la cea de-a XXIV-a editie a Festivalului Interjudetean de Folclor "Holda de aur" din Tudora din tara noastra, care va coincide cu ce-a de-a XI-a editie a "Zilelor satului", informeaza portalul basarabean sanatatea.com.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local, Primarie, Scoala "Tiberiu Crudu" si Caminul Cultural din localitate si va contine un program folcloric pe care il sustin ansamblurile "Trei generatii" (Flamanzi), "Ciobanasul" (Bucecea), "Siretelul" (Virfu Campului), "Codruletul" (Vorona), "Stejarelul" si "Tudoreanca" (Tudora), formatiile similare din Sadova si Dolhasca (judetul Suceava), precum si Ansamblul Folcloric din satul Tudora (raionul Stefan Voda, Basarabia).

 
Trupe internationale de teatru experimenteaza noi forme de arta la ClujPDF Print E-mail
Cluj, Romania/Romanian Global News
Accesari :302
Thursday, 23 June 2005

Dupa ce in urma cu cateava saptamani Clujul devenea capitala nationala a cinematografiei, este randul artei teatrale sa puna stapanire pe orasul ardelenesc, cu ajutorul Festivalui de Teatru Experimental.

Aceasta este prima editie a manifestarii si se desfasoara in perioada 26 iunie-3 iulie, informeaza pagina Teatrului Imposibil din localitate, organizatorul manifestarii. La editia inaugurala s-au inscris trupe de teatru din SUA, Columbia, Italia, Belgia, Slovenia, Ungaria, Croatia si Romania. Din tara noastra vor participa trei spectacole, "Mortii si viii" de Stefan Caraman, de la Teatrul National din Iasi, "Visele calatorilor de pe Titanic", in regia lui Mihai Manutiu, montat la Teatrul din Targoviste, si performance-ul "Venus sunt eu" de Aristita Albacan al Teatrului Imposibil. Reprezentatiile sunt un amalgam de teatru dans si teatru cu imagini computerizate. Spectacolele vor putea fi vizionate la Teatrul National si la Casa de Cultura a Studentilor, iar pretul unui bilet de intrare este de 100.000 de lei si 50 000 de lei pentru studenti si elevi.

 
Steaua se va pregati pentru Liga Campionilor in AustriaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :441
Thursday, 23 June 2005

Echipa de fotbal Steaua Bucuresti se va deplasa in perioada 4-17 iulie in Austria, pentru efectuarea unui stagiu de pregatire in statiunea montana Kaprun.

Pe parcursul cantonamentului alpin, ros-albastrii vor mai disputa si trei partide de verificare, anunta site-ul oficial al clubului din Ghencea. Dintre cele trei echipe cu care se va intalni formatia din Ghencea doar campioana Sloveniei, ND Gorica, este o certitudine, celelalte urmand a fi anuntate ulterior. Partidele se vor disputa pe 6, 10 si 16 iulie, iar inaintea intalnirii din turul II preliminar al Ligii Campionilor, Steaua va mai juca intr-o partida amicala pe 20 iulie, in tara, cel mai probabil impotriva unei divizionare B.

 
Emisarii rusi in vizita la Tiraspol incurajeaza conflictul cu ChisinaulPDF Print E-mail
Tiraspol, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :279
Thursday, 23 June 2005

"Transnistria ar putea deveni o forjerie de cadre pentru politica ruseasca", a declarat recent, la Tiraspol, seful directiei pentru relatii interregionale si culturale cu tarile straine a administratiei presedintelui Federatiei Ruse, Modest Kolerov.

Potrivit agentiei "LentaPMR", in cadrul intrevederii de duminica, 19 iunie, cu membrii organizatiei de tineret "Proriv!" ("Ruperea"), Kolerov a spus ca absolventii universitatii pedagogice de la Tiraspol vor fi solicitati in Rusia. "Pentru a ridica Franta a fost nevoie de un Napoleon. Daca Transnistria, cu spiritul ei social activ, cu tineretul sau, care s-a obisnuit sa se afle in centrul evenimentelor, va incepe sa furnizeze in Rusia "corsicani", acest lucru va influenta, fara indoiala, viata sociala si politica din Rusia", a precizat Kolerov.

Mai mult, el a mentionat ca organizatia "Proriv!" ar putea

impulsiona dezvoltarea miscarii de tineret pro-Putin din Rusia, "Nasi" ("ai nostri"). Kolerov a declarat ca "Nasi" este "cea mai cunoscuta organizatie de tineret din Rusia, numai ca membrii ei s-au cam lenevit". "Daca voi ati veni la noi, atunci ati putea rasturna munti", a declarat Kolerov, adresandu-se membrilor organizatiei transnistrene de tineret.

Functionarul de la Kremlinul a apreciat manifestatiile cu genericul "Noi suntem Rusia", organizate de catre membrii organizatiei "Proriv!" la 12 iunie curent, de Ziua Rusiei.

Constituita la 1 iunie curent, organizatia "Proriv!" si-a proclamat drept scop principal "rasturnarea regimului Voronin si exportul democratiei din

Transnistria in Rusia". "Proriv!" include membri ai 13 organizatii neguvernamentale din regiunea transnistreana, printre care "Sotiologhiceskaia initiativa"("initiativa sociologica"), fondul "Evropeiskie tennocti" ("valorile europene") si miscarea studenteasca "Demokraticeskii vizov" ("chemarea democratica"). Membrii acestei organizatii poarta atributica vestimentara de culoare galbena, ei fiind supranumiti "copiii soarelui".

Directia administratiei presedintelui Putin, condusa de Modest Kolerov, a fost creata in luna martie curent si are menirea sa activeze in statele independente, create pe teritoriul fostei URSS, pentru a intari "relatiile cu conationalii, care locuiesc peste hotare". Imediat dupa numirea sa in functie, jurnalistul si expertul in tehnologii politice Modest Kolerov a declarat ca "Rusia trebuie sa-si apere interesele in spatiul post-sovietic". El a declarat ca, in primul rand, intentioneaza sa ridice problema utilizarii limbii ruse in acest spatiu. "Limba rusa demult nu mai este o valoare etnica, transformandu-se intr-o valoare internationala si, de aceea, statul rus, cu sprijinul meu, trebuie sa-i sustina pe purtatorii ei si sa le ajute sa constientizeze ca Rusia ii sustine", a spus Kolerov.

Potrivit publicatiei "Kommersant", colegii il caracterizeaza pe Kolerov drept un "antifascist si contrarevolutionar sadea". Publicatia electronica Utro.ru mentiona, in context, ca aceasta caracterizare i se potriveste de minune, deoarece Kolerov este seful agentiei de presa Regnum, pe site-ul careia sunt afisate cu regularitate articole si materiale analitice, ce demasca dusmanii Rusiei, care organizeaza in jurul ei "revolutii de catifea" si submineaza suveranitatea ei.

Gleb Pavlovski considera ca directia creata de Putin va indeplini functiile si sarcinile, ce nu au fost indeplinite de catre MAE rus. "Occidentul a inceput cumpararea elitelor din Rusia, conform principiului aplicat in statele post-sovietice. In prezent, puterea intra intr-o concurenta directa pe aceasta piata. Modest va conduce acest proces", a declarat Pavlovski,

Potrivit publicatiei austriece "Die Press", puterea de la Moscova nu mai vrea sa urmareasca furtuna care s-a dezlantuit in tarile vecine. De aceea, Putin a creat o directie pe langa administratia prezidentiala, condusa de Kolerov, care se va ocupa de problemele "relatiilor regionale si culturale" cu vecinatatea, in special, cu tarile CSI. Publicatia sustine ca Modest Kolerov vrea ca Rusia sa-si mentina prezenta in "vecinatatea apropiata" si bazele militare in Asia Centrala si Caucaz, mentiona "Die press".

 
Lichidarea prezentei ilegale militare ruse si apoi alegeri in Transnistria, sustine Oazu NantoiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :319
Thursday, 23 June 2005

"Vizita lui Modest Kolerov in Transnistria, intalnirea acestuia cu reprezentantii organizatiei de tineret "Proriv", este o dovada in plus a faptului ca nici un fel de democratizare nu este posibil de realizat fara demontarea, din temelie, a regimului separatist de la Tiraspol si fara demilitarizarea regiunii transnistrene", a declarat marti analistul politic Oazu Nantoi.

Reamintim ca seful unei directii a administratii Putin, Modest Kolerov, a avut duminica, 19 iunie, o intrevedere cu membrii organizatiei de tineret "Proriv!" ("Ruperea"). El a declarat ca "Transnistria ar putea deveni o forjerie de cadre pentru politica ruseasca". Mai mult, el a mentionat ca organizatia "Proriv!" ar putea impulsiona dezvoltarea miscarii de tineret pro-Putin din Rusia, "Nasi" ("ai nostri"). Kolerov a declarat ca "Nasi" este "cea mai cunoscuta organizatie de tineret din Rusia, numai ca membrii ei s-au cam lenevit". "Daca voi ati veni la noi, atunci ati putea rasturna munti", a declarat Kolerov.

Potrivit lui Oazu Nantoi, initiativa Ucrainei privind solutionarea conflictului transnistrean, lansata la in luna mai curent, la Vinita, a pus in alerta Federatia Rusa. "Este evident ca grupurile de interese din Ucraina doresc sa preia controlul asupra zonei de est a Republicii Moldova, inlocuind Rusia. Este vorba de concurenta dintre Ucraina si Rusia. In aceasta situatie, Rusia, care a pierdut cu mare scandal campania politica legata de alegerile prezidentiale din Ucraina si care a esuat si in ceea ce priveste influenta alegerilor parlamentare din Republica Moldova, incearca sa nu scape de sub control macar Transnistria. Anume pentru aceasta Rusia foloseste fortele politice reactionare din Transnistria, inclusiv prin intermediul asa- numitului minister al securitatii, condus de Vladimir Antiufeev, incercand sa foloseasca tineretul pentru a conserva prezenta rusa in Transnistria", a spus Nantoi.

"Kolerov, care este un functionar sus-pus in administratia Putin, pierzand orice simt al realitatii, isi permite sa faca asemenea declaratii, fiind pe teritoriul altui stat. Acest fapt tine de politica externa a Republicii Moldova si de demnitatea noasta, in calitate de cetateni ai acestui stat", a mentionat Nantoi.

Solicitat sa comenteze intentia OSCE de a organiza alegeri in regiunea transnistreana, Nantoi a spus ca acest lucru este inadmisibil. "Presedintele Comisiei ad-hoc pentru Moldova al AP OSCE, Kimmo Kiljunen, mai bine s-ar fi ocupat de lichidarea prezentei militare ilegale a Federatiei Ruse din Transnistria si dupa aceasta Republica Moldova s-ar fi ocupat de organizarea alegerilor. Deocamdata, Transnistria nu este sub protectorat international ca cineva sa organizeze acolo alegeri", a conchis Oazu Nantoi.

 
Romanii din Italia si-ar putea lua permisele de sedere de la autoritatile localePDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :477
Thursday, 23 June 2005

Gestionarea situatiei permiselor de sedere trebuie sa treaca la autoritatile locale. La sediile Chesturilor situatia este dramatica, personalul este insuficient si pentru a reinnoi permisele este nevoie de control in teritoriu.

Secretarul general al Sindicatului Italian Unitar al Lucratorilor din Politie, Oronzo Cosi, insista asupra urgentei delegarii competentei eliberarii permiselor de sedere pentru imigrantii din Italia. Aceasta situatie a fost semnalata de altfel, anterior si de ministrul de Interne Italian, Giuseppe Pisanu.

Permisele de sedere ar trebui sa fie gestionate de autoritatile locale, in acord cu Prefecturile. Nu este treaba noastra sa spunem daca este necesara implicarea Comunei, Provinciei sau Regiunii.

Cu siguranta insa ca aceste autoritati se vor putea ocupa mai bine decat am face-o noi de aceste cereri. Explicatia pe care Cosi o are pentru aceasta declaratie este ca autoritatile locale au o distribuire pe intreg teritoriul mult mai bine articulata decat fortele de ordine, ceea ce va facilita controlul, gestionarea si eliberarea ulterioara a documentelor.

Situatia este cu atat mai dramatica pentru imigrantii din Italia cu cat nici la Oficiile pentru Imigratie nu exista infrastructura necesara care sa permita desfasurarea normala a activitatii legata de gestionarea si eliberarea permiselor de sedere. Legea ramane in vigoare, insa problema este ca nu exista resurse suficiente pentru a face fata intregii munci birocratice si administrative care se impune in acest caz.

 
Migratia la nivel global oscileaza intre aspecte pozitive si dezavantajePDF Print E-mail
Amsterdam, Olanda/Romanian Global News
Accesari :454
Thursday, 23 June 2005

Organizatia Internationala pentru Migratie a publicat primul raport asupra fenomenului migratiei la nivel global care se refera la prima analiza generala a costurilor, beneficiilor si dezavantajelor pe care le implica relocarea indivizilor dintr-o regiune in alta, informeaza portalul romanians.nl, care citeaza BBC.

Prin acest document facut public se demoleaza stereotipuri existente in randul populatiei prin care se afirma ca imigrantii ocupa locurile de munca sau ca acestia atrag prea multe ajutoare din partea statelor care ii gazduiesc, in detrimentul celor originari din tara respectiva. Autorii studiului au estimat in prezent un numar de imigranti la nivel mondial de aproximativ 190 de milioane, ceea ce este echivalent cu mai putin de trei la suta din populatia globului. Aspectul final al raportului este unul pozitiv pentru emigranti. Cercetatorii afirma ca imigrantii nu sunt deloc o povara pentru economiile din tarile unde au ajuns, ci din contra, ei actioneaza ca un factor de crestere al acestora.

 
Sorin Ducaru se va intalni si cu studentii romani de la celebra UCLAPDF Print E-mail
California, SUA/Romanian Global News
Accesari :317
Thursday, 23 June 2005

Ambasadorul Romaniei la Washington, Sorin Ducaru, se va intalni luni, 27 iunie, in satul american California, cu studentii si doctoranzii romani de la celebra Universitate din Los Angeles, UCLA.

Evenimentul va avea loc in cladirea Hershey Hall de la UCLA, sala 1219, incepand cu ora 15:00. Intalnirea dintre diplomatul roman si studentii care invata la prestigioasa institutie de invatamant americana este organizata de Clubul romanesc de la UCLA, informeaza saptamanalul Clipa a romanilor din California.

Pentru informatii suplimentare, se poate apela numarul de telefon 310-267-7842 sau se poate contacta direct Georgiana Galateanu la farnoaga@humnet.ucla.edu.

Ambasadorul roman se va afla la acest sfarsit de saptamana in California unde va mai sustine duminica, 26 iunie, si o masa rotunda la Beverly Garlands Holiday Inn, in organizarea Societatatii romanesti Viitorul.

 
O sursa inedita de suplimentare a veniturilor pentru romanii din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :539
Thursday, 23 June 2005

Romanii care locuiesc in Toronto si care doresc sa isi suplimenteze veniturile pot sa faca acest lucru intr-o maniera inedita.

Modalitatea de mai asigura niste bani in bugetul personal se refera la gazduirea unor tineri studenti de la scoala ILSC Toronto, o institutie privata de invatamant de limba engleza pentru studentii din intreaga lume, informeaza portalul stiri.ca. Romanii care ofera masa si cazare pentru acesti studenti vor primi suma de 25 de dolari canadieni pe zi. Scoala se afla la intersectia Yonge Street&St.Claire/Summerhill, iar mai multe amanunte despre aceasta idee se pot afla la telefon 416 323 1770 ext. 226.

 
Scoala Romaneasca de Sambata de la Londra la o noua intalnirePDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :256
Thursday, 23 June 2005

O noua editie a Scolii Romanesti de sambata va fi organizata si la acest sfarsit de saptamana in capitala britanica.

Asa cum au obisnuit deja la fiecare doua saptamani si in aceasta sambata, 25 iunie, romanii din Londra se vor putea intalni din nou. Evenimentul se va desfasura, ca de obicei, la Biserica Ortodoxa Romana din Londra, din Fleet Street 186, cu incepere de la ora 14.00. Scoala Romaneasca de Sambata beneficiaza de organizarea Centrului Cultural Roman din Londra. Pentru mai multe detalii poate fi contactata Adina Evans, cordonator al evenimentului, la adresa de e-mail adinaevans@yahoo.co.uk.

 
Biografia Regelui Mihai, disponibila in librariile londonezePDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :386
Thursday, 23 June 2005

O interesanta biografie a fostului suveran al Romaniei, Mihai I de Hohenzollern, va putea fi cumparata de cititorii britanici prin intermediul casei editoriale Sutton Publishing, cea care a publicat recent volumul Mihai al Romaniei. Regele si tara.

Volumul este semmnat de Ivor Porter si poate fi achizitionat de la libraria Hatchard, la pretul de 20 de lire sterline, dar si prin intermediul internetului, accesand adresele de web www.amazon.co.uk sau www.suttonpublishing.co.uk. Aceasta este prima biografie a suveranului roman care apare dupa foarte multi ani si care are la baza arhivele regale, jurnalul nepublicat al Reginei Elena, surse din Romania si interviuri cu Regele Mihai, Regian Ana si Principesa Margareta a Romaniei, informeaza Centrul Cultural Roman din Londra. Cartea prezinta povestea regelui roman pe fondul evenimentelor istorice care au avut loc in perioada domniei sale, a celui de-al doilea razboi mondial si a venirii comunistilor in tara.

 
Profesoara de dans Amalia Dina, alaturi de Antonio BanderasPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :288
Thursday, 23 June 2005

Compania de dans a romancei Amalia Dina, Dance Art Studio, din Toronto, a participat la filmarile celei mai noi pelicule a actorului Antonio Banderas, Take the Lead, anunta Alianta Romanilor Canadieni.

Scoala romancei a luat parte la preselectiile din luna aprilie a acestui an in urma carora a fost selectionata sa fie prezenta la filmari, alaturi de alti pasionati ai acestei discipline. Filmul prezinta viata unui mare dansator si profesor, interpretat de Antonio Banderas, care a contribuit la popularizarea dansului sportiv, Ballroom and Latin Dancing, mai informeaza ARC.

Scoala de dans "DanceArt" a romancei Amalia Dina a fost infiintata in anul 1999 cu scopul de a populariza dansul sportiv printre copii si adulti. Amalia Dina este detinatoare a titlului de Campioana Internationala de Dans sportiv in Romania in anul 1992 si, desi are o diploma de inginer, se poate mandri cu faptul ca a inceput sa practice dansul sportiv in timpul liceului. Succesul de care se bucura in Totronto face ca numele ei sa apara in ziare locale, precum "The Liberal", care au alocat spatii largi scolii "DanceArt".

 
International Caravan s-a amanat cu cateva zilePDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :279
Thursday, 23 June 2005

Caravana multiculturala care ar fi trebuit sa se desfasoare la Toronto in perioada 21 iunie-4 iulie si la care participa si comunitatea romaneasca din aceasta parte a Canadei s-a amanat pentru intervalul 24-26 iunie, informeaza Alianta Romanilor Canadieni.

Evenimentul intitulat International Caravan si-a schimbat nu numai perioada de derulare, ci si locul de desfasurare. Astfel, daca manifestarea era programata sa aiba loc in Downsview Park din Toronto, acum ea se va tine in Dundas Square, mai anunta ARC. La Caravana multiculturala, romanii din Toronto pot sa prezinte canadienilor specificul tarii din care provin. Conform portalului oficial al evenimentului, Caravana este cel mai important eveniment de acest fel care se desfasoara pe glob si care reuneste sub un singur acoperis mai multe aspecte culturale care definesc fiecare natiune in parte, precum gastronomia, produse traditionale, muzica si dansuri populare, dar si alte surprize specifice tarilor participante. Aceasta este cea mai dinamica celebrare multiculturala din Canada si a ajuns in anul 2005 la cea de-a 37-a editie.

 
Seara romaneasca de petrecere la ChicagoPDF Print E-mail
Chicago, SUA/Romanian Global News
Accesari :271
Thursday, 23 June 2005

Romanii din Chicago se vor intalni din nou saptamana aceasta, joi, 23 iunie, la Juliana Restaurant and NightClub pentru inca o seara romaneasca.

Asa cum anuntam la inceputul lunii, serile romanesti la Chicago de luna aceasta vor fi dedicate celebrarii succesului obtinut de reprezentantii Romaniei la Eurovision, Luminita Anghel si trupa de percutionisti Sistem, care au reusit sa obtina un binemeritat loc trei. Acest succes reitereaza unul dintre principiile de baza care stau la baza Serii Romanesti promovarea valorilor noastre nationale in plan international. Ceea ce, bineinteles, are ca obiectiv suprem promovarea chintesentei culturii noastre muzicale care contribuie, in acelasi timp, la crearea unei imagini care reflecta frumusetea Romaniei in fata lumii, mentioneaza echipa Seara Romaneasca. Colectivul care ofera in fiecare seara de joi romanilor din Chicago aceste intalniri este format din Luminita Boldovici, fondator al proiectului si responsabil PR, Daniel Mitrus DJ Danny si Cezar Rachieru DJ Cezar.

 
Echipa de fotbal BC Romanians mai are un hop de trecutPDF Print E-mail
Vancouver, Canada/Romanian Global News
Accesari :445
Thursday, 23 June 2005

Echipa de fotbal romaneasca din British Columbia, BC Romanians, da emotii suporterilor sai din aceasta parte a Canadei, evloutile sale din cele doua ligi de fotbal in care activeaza facandu-i pe multi romani sa ridice din umeri la aflarea rezultatelor.

Astfel, daca in liga Ultra, ultima partida a adus o infrangere clara a romanilor in fata echipei Mexicului, scorul final fiind de 0-4, in cealalata liga, Multicultural, baietii nostri au invins formatia West Vancouver International cu scorul aproape incredibil de 12-3. Saptamana in curs reprezinta pentru echipa romaneasca o perioada de foc, fiind practic saptamana in care au loc ultimele partide dificile pe care le mai disputa BC Romanians in acest sezon, informeaza portalul comunitatii romanesti din Vancouver. Partidele cheie vor avea loc sambata, 25 iunie, la la John Oliver Secondary School, de la ora 11:00, cu Western United, in liga Ultra, si duminica, 26 iunie, la Clinton Park, de la ora 14:00, cu formatia din Costa Rica, in liga Multicultural.

 
Concert de muzica crestina la biserica penticostala romaneasca din AnaheimPDF Print E-mail
Anaheim, SUA/Romanian Global News
Accesari :478
Thursday, 23 June 2005

Biserica penticostala romaneasca din Anaheim, California, la care oficiaza pastorul Dionisie Goia, ii invita pe toti romanii din zona sa vina la un concert de muzica crestina care se va desfasura sambata, 25 iunie, la sediul sau din 1771 W. Katella, Ave. l.

Concertul va fi sustinut de basul Daniel Prunaru si de mezzosoprana Lois Prunaru, Solisti ai Operei din Craiova, dar si de Grupul Emanuel sub bagheta lui Coco Olariu, informeaza publicatia romaneasca Clipa. La recital va mai participa si un Cor Mixt compus din membrii bisericilor penticostale si baptiste din sudul Californiei, dirijat de maestrul Ghita Popa.

 
Vernisaj Mihaela Sadean-Teodorescu la ICR New YorkPDF Print E-mail
New York, SUA/Romanian Global News
Accesari :323
Thursday, 23 June 2005

Pictorita romanca stabilita in Statele Unite isi va expune miercuri, 29 iunie, lucrarile la Galeria new-yorkeza Est-Vest.

Vernisajul acestei expozitii este programat de la ora 19.00 si va fi deschis tuturor celor interesati. Pictura lui Sadean-Teodorescu este inspirata de frumusetea naturii pe care o transfigureaza in maniera cvasi-abstracta. Artista lucreaza intr-un mediu grafic complex si produce structuri cu o cromatica exuberant, jucausa, dar incarcate de sensibilitate si mare putere evocatoare, informeaza Institutul Cultural Roman din New York.

 
Ion Ionescu in recital de pian la New YorkPDF Print E-mail
New York, SUA/Romanian Global News
Accesari :284
Thursday, 23 June 2005

Pianistul roman Ion Ionescu va sustine sambata, 25 iunie, la New York un recital de senzatie.

Seara va incepe de la ora 20.00 la Cami Hall din metropola americana, iar organizatorii, Ion Group LLC lanseaza tuturor celor interesati o invitatie de a participa la concert. Recitalul sustinut de Ion Ionescu va fi urmat de o receptie programata pentru ora 22.00. Taxa de intrare este de 30 de dolari si va acoperi si consumatia de la receptie. Mai multe detalii despre seara de muzica romaneasca la New York pot fi obtinute la numarul de telefon 646-526-0504, sau la adresa de e-mail info@ionionescu.com.

 
Ultima reprezentatie cu Angela Gheorghiu in BoemaPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :404
Thursday, 23 June 2005

Vineri, 24 iunie, pe scena de la Covent Garden se va juca ultima reprezentantie a operei La Boheme, cu soprano romanca Angela Gheorghiu in rolul principal. Spectacolul se va desfasura cu incepere de la ora 19.30, iar biletele se pot rezerva inca la numarul 020 7304 4000.

Adaptare dupa celebra istorie a lui Murger despre viata boema a Parisului secolului al XIX-lea, libretul operei urmareste intalnirea poetului Rodolfo cu fragila Mimi, prin despartiri pline de gelozie ajungand, in final, pana la o impacare pe patul de moarte. Angela Gheorghiu revine, odata cu Boema, la personajul Mimi, rolul cu care si-a facut debutul la Royal Opera. Boema este probabil una dintre cele mai frumoase si mai sensibile povesti de dragoste din intreaga istorie a operei. O poveste care incepe simplu, cu o cheie pierduta, o lumanare stinsa si o atingere accidentala a unor maini reci in intuneric.

 
Mukka Band alaturi de Dana Codorean Berciu la Festivalul BeaminsterPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :310
Thursday, 23 June 2005

Celebra asociere artistica Mukka Band - Dana Codorean Berciu va fi invitata sambata, 25 iunie in cadrul Festivalului Beaminster, din Dorset.

Festivalul Beaminster de Muzica si Arte Vizuale, ajuns anul acesta la cea de-a zecea editie, se va deschide vineri, 24 iunie si va reprezenta ocazia perfecta pentru o serie exceptionala de extravagante vizuale si mai multe evenimente ca niciodata, anunta organizatorii.

Renumiti pentru show-urile lor de o energie debordanta, adesea salbatica. Mukka Band este un amestec de viori acordeon, bass si tobe, ce poate interpreta unele dintre cele mai alerte piese instrumentale balcanice. Alaturarea cu Dana Codorean Berciu, care ofera publicului interpretari de senzatie ale baladelor transilvane, promit sa aiba si de aceasta data efectul obisnuit asupra publicului prezent la concert. Spectacolul ce ii va aduce in prim planul Festivalului Beaminster se va desfasura cu incepere de la ora 12.00, in The Town Square din Beaminster.

 
Inca doi ambasadori ai culturii muzicale romanesti la Wigmore HallPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :282
Thursday, 23 June 2005

Constantin Bogdanas si Dorel Fodoreanu, doi celebri muzicieni romani se vor afla vineri, 24 iunie, pe scena de la Wigmore Hall. Arman Trio, ansamblul din care fac parte cei doi, isi va incepe spectacolul la ora 19.30, iar programul sau va include lucrari de Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Benjamin Lees si Anton Arensky.

Trio Arman canta impreuna pe renumite scene ale lumii inca din 1985, avand in palmares numeroase concerte si turnee prin America de Nord (din 1988), Turcia, Franta si Marea Britanie. De cateva ori au concertat chiar si la Carnegie Hall, in New York.

Protejat al lui Sandor Vegh, violonistul Constantin Bogdanas este unul dintre castigatorii premiului Concursului Tibor Varga si unul dintre fostii lideri ai Orchestrei Filarmonice a Radio France. Violoncelistul Dorel Fodoreanu a castigat si el importante concursuri internationale de muzica, printre care si Festivalul George Enescu si Concursul International de Muzica de Camera de la Paris. Totodata, a fost si violoncelistul principal al Orchestrei Filarmonice din Bucuresti. Colegi la Conservatorul din Bucuresti, cei doi au intalnit-o ulterior pe pianista Deniz Arman Gelenbe, absolventa a Colegiului Juilliard. Artist rezident si profesor asociat de pian la Universitatea din Central Florida pe vremea aceea, ea este acum lector senior la Colegiul de Muzica Trinity din Londra. A fondat si coordonat cursuri de vara si festivalurile de muzica de camera Semaines Musicales dOrsay din Paris si Rouen.

 
Moartea domnului Lazarescu spera sa ii prinda si pe germaniPDF Print E-mail
Munchen, Germania/Romanian Global News
Accesari :359
Thursday, 23 June 2005

Premiata pelicula Moartea domnului Lazarescu, a regizorul roman Cristi Puiu, participa in aceasta saptamana la Festivalul de Film de la Munchen, care se desfasoara in perioada 25 iunie-2 iulie.

Filmul romanesc va putea fi vizionat in ultima parte a manifestarii germane, respectiv vineri, 1 iulie, si sambata, 2 iulie, informeaza portalul oficial al festivalului.

Festivalul de Film de la Munchen este a doua manifestare germana de gen ca importanta, dupa cunoscutul eveniment similar de la Berlin. Prima editie a acestui eveniment cinematografic a avut loc in anul 1983, de atunci si pana in prezent publicul care a luat parte in fiecare an la proiectiile prezentate putand sa vizioneze peste 3800 de filme germane sau internationale. Festivalul nu reprezinta o competitie oficiala care sa isi desemneze castigatori pe categorii stricte, dar va acorda, totusi, mai multe premii decernate de presa sau de diferite organizatii care au sustinut desfasurarea manifestarii de la Munchen.

 
Romania va participa la Festivalul International de Filme de la SarajevoPDF Print E-mail
Sarajevo, Bosnia/Romanian Global News
Accesari :278
Thursday, 23 June 2005

Romania va participa in aceasta vara in orasul sarbesc Sarajevo la Festivalul International de Filme al tarilor din regiunea balcanica, alaturi de tari precum Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, Slovenia, Macedonia si, pentru prima data, Ungaria, Turcia si Grecia.

Cea de-a XI-a editie a manifestarii se va desfasura in perioada 19-27 august si va cuprinde proiectii de filme artistice. Presedintele juriului a fost desemnat actorul de teatru si cinema Predrag Manoilovic, protagonsit in mai multe pelicule ale regizorului de cinema Emir Kusturica, informeaza Newsmoldova.

Festivalul de filme din Sarajevo este considerat unul dintre cele mai importante evenimente din viata culturala a regiunii balcanice, iar premiul cel mai important de la festival se numeste "Inima Sarajevo".

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions