Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iunie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
Universitatea de Vara Izvoru Muresului la PROTV InternationalPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :344
Saturday, 25 June 2005

Telespectatorii postului roman de televiziune Pro TV International vor putea urmari sambata, 25 iunie, de la ora 22:00, ora Romaniei, la editia emisiunii "De suflet", un interviu cu Daniela Soros, vicepresedinta Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni.

Participarea acesteia la emisiunea prezentata de vedeta postului Acasa si a telenovelei "Numai iubirea", Corina Danila, se datoreaza unui eveniment deosebit care va avea loc in perioada 11-17 iulie, si anume a VIIIa editie a Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului, ocazie cu care PROTV International va fi partener media. Subiectele dezbatute de Daniela Soros si Corina Danila au fost legate de ideea organizarii acestei manifestari la Izvoru Muresului, impactul pe care l-a avut in timp si faptul ca an de an atrage comunitati romanesti noi, care doresc sa participe prin reprezenanti. "Mediatizarea externa a acestui eveniment de catre un post de televiziune privat este un mare castig pentru noi ca organizatori. Iata ca la nivelul societatii civile lucrurile se misca si se misca bine. Interesul pe care l-a suscitat aceasta manifestare pentru presa din Romania este destul de mare in acest an. Nu numai presa este interesata. Pot sa va spun ca avem multe cereri de participare pe care nu le putem onora din motive bugetare. Interesul nostru este sa-i tinem cat mai aproape pe romanii din lumea intreaga de realitatile din Romania si de a gasi forme de colaborare si realizare a unor proiecte in parteneriat intre asociatiile din Occident si cele din jurul Romaniei. Intalnirea de la Izvoru Muresului, practic, realizeaza aceste parteneriate care apoi se consolideaza intre asociatii, departe de interventia sau medierea noastra, si asta ne bucura si ne multumeste cel mai mult", a declarat pentru RGN Daniela Soros.

Pregatirile pentru a VIII-a editie a Universitatii de Vara Izvoru Muresului a romanilor de pretutindeni, intra in linie dreapta. Romanian Global News, ca partener media oficial al evenimentului, va va tine in continuare aproape de toate detaliile acestei editii, dar si din culisele organizarii.

 
CROM se mai intalneste o data inainte de vacantaPDF Print E-mail
Offenbach, Germania / Romanian Global News
Accesari :551
Saturday, 25 June 2005

Comunitatea Romanilor din Offenbach-Main va organiza sambata, 25 iunie, incepand cu ora 18:00, ultima intalnire inainte de vacanta.

Aceasta va fi gazduita, ca de obicei, de sala Hohoiu din orasul german Offenbach si va contine un program bogat si variat, informeaza Dorothea Krampol, presedinta CROM. Astfel, din agenda zilei fac parte prezentarea cartilor "Biografie de exil" de Elena Twerdeck din Freiburg si "Mannheim" de Mircea Tudoran, dar si vizionarea filmului artistic "Priveste inapoi cu manie", in regia lui Nicolae Margineanu. Pelicula a reusit sa castige Marele Premiu la Festivalul International al Noului Cinema, de la Pesano - Italia in 1994, Delfinul de Argint - Festivalul International de la Troia-Portugalia, Diploma OCIC - Festivalul International Amiens - Franta 1994, Premiul pentru imagine - Festivalul international de la Skopie, Macedonia. Din distributie fac parte Gheorghe Dinica, Remus Margineanu si Luminita Gheorghiu, mai informeaza CROM.

 
Picnic la biserica Sfintii Arhangheli din MontrealPDF Print E-mail
Montreal, Canada / Romanian Global News
Accesari :325
Saturday, 25 June 2005

Biserica ortodoxa romana cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Montreal ii asteapta pe enoriasii sai si pe ceilalti romani din oras la un picnic ce se va desfasura duminica, 26 iunie, de la ora 13:00.

Iesirea la iarba verde este prilejuita de Lasata Secului pentru postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, se arata intr-un anunt al parohiei. Asadar, cei interesati sunt asteptati la acest picnic, imediat dupa terminarea slujbei duminicale, la sediul bisericii de la adresa Sainte Croix, Ville Saint-Laurent, Montreal.

 
Tezaurul romanesc popular a fost prezentat la ICR din PragaPDF Print E-mail
Praga, Cehia / Romanian Global News
Accesari :279
Saturday, 25 June 2005

Sala de concerte a Institutului Cultural Roman din Praga a gazduit joi, 23 iunie, o seara muzicala desfasurata sub genericul "Tezaur romanesc reflectat in creatia populara si culta".

Momentul cultural a fost organizat de ICR Praga in colaborare cu Fundatia Culturala "Dana Ardelea" din Bucuresti, iar programul a cuprins muzica populara si prezentare de costume traditionale romanesti stilizate, informeaza Constantin Stefanoaie de la Institutul Cultural Roman din Praga. Costumele de inspiratie folclorica, realizate de arhitectul Dana Ardelea, au fost prezentate publicului de catre un grup de manechini-copii. Seara muzicala s-a incheiat cu un recital de muzica clasica interpretat de Angela Mihalache - vioara, Boldizsar Szaboles - flaut, Georgia Gulea-nai, Alexandra Fit - pian, Carmen Popa - canto, studenti de la Academia de Muzica din Bucuresti si Brasov. Concertul a cuprins muzica de George Enescu, Ludwig van Beethoven, Bela Bartok, Giuseppe Verdi, Liliana Alexandru, Korsakov, Piotr Ilici Ceaikovski si Antonin Dvorak. Cei peste 100 de spectatori prezenti au apreciat cu aplauze indelungi si cuvinte elogioase intregul program pregatit si daruit cu generozitate de Fundatia Culturala "Dana Ardelea" care promoveaza tinere talente cu posibilitati materiale reduse.

 
Codorean Berciu la un Festival al Diasporei din AngliaPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :248
Saturday, 25 June 2005

Mukka Band si Dana Codorean Berciu isi continua reprezentatiile pe scenele londoneze cu un concert sustinut in cadrul London Diaspora Music Village 2005.

Spectacolul se va desfasura la Gradina Botanica din capitala britanica, de la ora 19.30. Intrarea se face numai pe baza de voucher, care se poate obtine de la organizatorii evenimentului, Cultural Cooperation, la numarul de telefon 020 7456 0404.

Renumiti pentru show-urile lor de o energie debordanta, adesea salbatica, Mukka Band este un amestec de viori, acordeon, bass si tobe, ce poate interpreta unele dintre cele mai alerte piese instrumentale balcanice. Alaturarea cu Dana Codorean Berciu, care ofera publicului interpretari de senzatie ale baladelor transilvane, promite sa aiba si de aceasta data efectul obisnuit asupra publicului prezent la concert. Spectacolul, ce ii va aduce in prim planul Festivalului Beaminster, se va desfasura cu incepere de la ora 12.00 ora locala a Londrei, in The Town Square" din Beaminster.

 
Dansuri, artizanat si bucatarie romaneasca la StrasbourgPDF Print E-mail
Strasbourg, Franta / Romanian Global News
Accesari :276
Saturday, 25 June 2005

Duminica, 26 iunie, intre orele 11.00-17.00, in parcul francez Orangerie, in fata Pavilionului Josephine se va desfasura o ampla manifestare intitulata Orangerie in sarbatoare".

audientei o expozitie de fotografii despre Romania realizata de Claude Unsinger, precum si un stand de carti romanesti in franceza, o colectie de artizanat, pliante despre Romania, etc. Petrecerea va fi condimentata" si de o degustare de vinuri si specialitati culinare romanesti. Pe scena, cei prezenti vor putea admira, pe intreaga perioada a evenimentului, o serie de dansuri folclorice din Romania, Portugalia, Brazilia, etc. informeaza ACAR.

 
Bulgarii de pretutindeni mai interesanti decat romanii de pretutindeniPDF Print E-mail
Bucuresti,Romania/Romanian Global News
Accesari :489
Saturday, 25 June 2005

Aproximativ 6,9 milioane bulgari cu drept de vot sunt asteptati, astazi, 25 iunie, la urne pentru a-si alege viitorul parlament, de la care se asteapta sa conduca Bulgaria in Uniunea Europeana, in 2007. Autoritatile bulgare, mai interesata de bulgarii de pretutindeni, pun la dispozitia celor aproximativ un milion de bulgari de pretutindeni (conform estimarilor neoficiale!) in jur de 345 birouri electorale, deschise in 72 de tari, asa cum se arata in declaratiile oficialilor bulgari. Pentru alegerile din 28 noiembrie 2004 autoritatile similare romanesti au pus la dispozitia celor peste 8 milioane de romani din lumea intreaga, doar 142 de sectii de votare in 90 de tari.

Statul bulgar isi intareste interesul pentru etnicii sai de pretutindeni, calculand strategic influenta pe care i-o vor aduce acestia in Parlamentul European, timp in care Statul roman da cu piciorul celor peste trei milioane de romani aflati doar in jurul frontierelor, umilindu-i cu sapte ani de asteptare pentru dobandirea sau redobandirea cetateniei romane, cu lipsa unor programe concrete, coerente si de durata pentru pastrarea identitatii etnice a acestora, sau lipsa de reactie a oficialilor romani la incalcarea drepturilor elementare ale romanilor din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria si Basarabia. Desi este un lucru deja stiut, este bine de reamintit faptul ca Bulgaria, ca tara candidata la U.E., este pe departe de a-si fi rezolvat problema minoritatilor nationale si a acordarii drepturilor acestora, singura minoritate recunoscuta si aparent care va influenta alegerile generale din acest an, este cea turca. Minoritatea romanilor din Bulgaria nu este recunoscuta oficial si nu este ajutata, la fel ca minoritatea bulgarilor din Romania, mai putin numeroasa dar care se bucura de toate drepturile, inclusiv de un buget impresionant acordat din Bugetul Statului roman.

Mai trebuie amintit si faptul ca exista numeroase semnale ca, in prima jumatate a anului, Bulgaria s-a aflat intr-o impresionanta campanie de acordarea cetateniei pentru etnicii bulgari din Basarabia, Macedonia si Serbia, fapt ce-I va aduce mai multi votanti pentru acest scrutin. In timp ce romanii din Basarabia privesc umiliti de rapiditatea acordarii cetateniei pentru etnicii bulgari, oficialii de la Sofia gasind solutia simplificarii procedurii, la Bucuresti, se dau doar explicatii negasindu-se formula ideala care sa stopeze macar procedura grea si umilitoare, aruncandu-se vina mereu pe lipsa personalului si nu pe un dezinteres total manifestat de institutiile abilitate. Mass media din Romania a relatat calvarul prin care trec romanii care doresc sa-si redobandeasca cetatenia si numeroasele scrisori de protest care au fost inaintate catre forurile cele mai inalte ale statului, Presedintie, Guvern, Parlament, cu rugamintea de a nu mai fi tarati acesti oameni prin hatisul birocratic, care nu face decat sa arate lipsa de vointa si dorinta de a-i avea pe acestia ca cetateni. Ultima declaratie a oficialilor de la Ministerul Justitiei estima ca pentru cele peste 17 mii de dosare din Basarabia, care se afla in acest moment depuse, vor fi necesari, cu cei 6 angajati ai Biroului pentru Cetatenia Romana, de 5 la 7 ani pentru o rezolutie finala!

Revenind la Scrutinul din Bulgaria, care ne-a dat inca o data o lectie de cum se realizeaza ceva serios atunci cand iti doresti intr-adevar si cand diplomatia are coloana vertebrala, acesta a inceput la 6:00 dimineata, ora locala, si se va incheia la 19:00. In cursa electorala din Bulgaria sunt inregistrate 22 coalitii si partide politice. Nemultumirile bulgarilor legate de saracie si de cresterea criminalitatii i-au adus pe socialistii lui Serghei Stanisev, in postura de favoriti ai acestui scrutin. Este putin probabil ca acestia sa trateze in urmatoarea perioada problema minoritatii romane si vom reveni cu informatii, dupa inchiderea urnelor, sa vedem ce parere au liderii comunitatilor romanesti despre rezultatele alegerilor. Populatia majoritara, obosita insa de tranzitia prelungita se pare ca-i va sanctiona drastic pe conservatorii Regelui Simeon de Saxa Coburg.

 
Bulgarii de pretutindeni mai interesanti decat romanii de pretutindeniPDF Print E-mail
Bucuresti,Romania/Romanian Global News
Accesari :441
Saturday, 25 June 2005

Aproximativ 6,9 milioane bulgari cu drept de vot sunt asteptati, astazi, 25 iunie, la urne pentru a-si alege viitorul parlament, de la care se asteapta sa conduca Bulgaria in Uniunea Europeana, in 2007. Autoritatile bulgare, mai interesata de bulgarii de pretutindeni, pun la dispozitia celor aproximativ un milion de bulgari de pretutindeni (conform estimarilor neoficiale!) in jur de 345 birouri electorale, deschise in 72 de tari, asa cum se arata in declaratiile oficialilor bulgari. Pentru alegerile din 28 noiembrie 2004 autoritatile similare romanesti au pus la dispozitia celor peste 8 milioane de romani din lumea intreaga, doar 142 de sectii de votare in 90 de tari.

Statul bulgar isi intareste interesul pentru etnicii sai de pretutindeni, calculand strategic influenta pe care i-o vor aduce acestia in Parlamentul European, timp in care Statul roman da cu piciorul celor peste trei milioane de romani aflati doar in jurul frontierelor, umilindu-i cu sapte ani de asteptare pentru dobandirea sau redobandirea cetateniei romane, cu lipsa unor programe concrete, coerente si de durata pentru pastrarea identitatii etnice a acestora, sau lipsa de reactie a oficialilor romani la incalcarea drepturilor elementare ale romanilor din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria si Basarabia. Desi este un lucru deja stiut, este bine de reamintit faptul ca Bulgaria, ca tara candidata la U.E., este pe departe de a-si fi rezolvat problema minoritatilor nationale si a acordarii drepturilor acestora, singura minoritate recunoscuta si aparent care va influenta alegerile generale din acest an, este cea turca. Minoritatea romanilor din Bulgaria nu este recunoscuta oficial si nu este ajutata, la fel ca minoritatea bulgarilor din Romania, mai putin numeroasa dar care se bucura de toate drepturile, inclusiv de un buget impresionant acordat din Bugetul Statului roman.

Mai trebuie amintit si faptul ca exista numeroase semnale ca, in prima jumatate a anului, Bulgaria s-a aflat intr-o impresionanta campanie de acordarea cetateniei pentru etnicii bulgari din Basarabia, Macedonia si Serbia, fapt ce-I va aduce mai multi votanti pentru acest scrutin. In timp ce romanii din Basarabia privesc umiliti de rapiditatea acordarii cetateniei pentru etnicii bulgari, oficialii de la Sofia gasind solutia simplificarii procedurii, la Bucuresti, se dau doar explicatii negasindu-se formula ideala care sa stopeze macar procedura grea si umilitoare, aruncandu-se vina mereu pe lipsa personalului si nu pe un dezinteres total manifestat de institutiile abilitate. Mass media din Romania a relatat calvarul prin care trec romanii care doresc sa-si redobandeasca cetatenia si numeroasele scrisori de protest care au fost inaintate catre forurile cele mai inalte ale statului, Presedintie, Guvern, Parlament, cu rugamintea de a nu mai fi tarati acesti oameni prin hatisul birocratic, care nu face decat sa arate lipsa de vointa si dorinta de a-i avea pe acestia ca cetateni. Ultima declaratie a oficialilor de la Ministerul Justitiei estima ca pentru cele peste 17 mii de dosare din Basarabia, care se afla in acest moment depuse, vor fi necesari, cu cei 6 angajati ai Biroului pentru Cetatenia Romana, de 5 la 7 ani pentru o rezolutie finala!

Revenind la Scrutinul din Bulgaria, care ne-a dat inca o data o lectie de cum se realizeaza ceva serios atunci cand iti doresti intr-adevar si cand diplomatia are coloana vertebrala, acesta a inceput la 6:00 dimineata, ora locala, si se va incheia la 19:00. In cursa electorala din Bulgaria sunt inregistrate 22 coalitii si partide politice. Nemultumirile bulgarilor legate de saracie si de cresterea criminalitatii i-au adus pe socialistii lui Serghei Stanisev, in postura de favoriti ai acestui scrutin. Este putin probabil ca acestia sa trateze in urmatoarea perioada problema minoritatii romane si vom reveni cu informatii, dupa inchiderea urnelor, sa vedem ce parere au liderii comunitatilor romanesti despre rezultatele alegerilor. Populatia majoritara, obosita insa de tranzitia prelungita se pare ca-i va sanctiona drastic pe conservatorii Regelui Simeon de Saxa Coburg.

 
top

(C) 2021 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions