Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iulie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Cautare
Pe fondul cererilor de autonomie teritoriala, extremismul maghiar prinde terenPDF Print E-mail
Targu-Secuiesc,Romania/Romanian Global News
Accesari :280
Monday, 04 July 2005

Zilele trecute, pe numeroase indicatoare rutiere situate  la intrarea sau iesirea mai multor localitati aflate in apropierea municipiului Targu Secuiesc au fost lipite autocolante cu Ungaria Mare, transmite corespondentul Romanian Global News din Covasna.

Profitand de faptul ca detin controlul total asupra administratiei locale de mai 15 ani de zile, fiind singurul partid care nu a fost schimbat de la puterea locala in toata aceasta perioada, iar in prezent mai mult decat oricand controland si prefectura din Covasna, UDMR-ul tolereaza cu destula usurinta astfel de manifestari extremiste care pun in pericol relatiile interetnice din zona si indeparteaza investitorii, altfel decat cei maghiari din zona. Dupa tentative de asimilare a populatiei romanesti din cele doua judete, dupa schimbarea numelor romanesti de strazi din localitatile celor doua judete si pe fondul dezinteresului total al autoritatilor de la Bucuresti pentru pastrarea identitatii populatiei romanesti din zona, s-a trecut se pare, la o noua etapa- instigarea la schimbarea frontierelor prin inducerea ideii de Ungaria Mare ca rezolvare a tuturor problemelor pe care aristocratia UDMR sau Uniunea Civica Maghiara le pune pe tapet.

 
Nici Marea Britanie nu mai poate garanta aderarea Romaniei in 2007PDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :211
Monday, 04 July 2005

Nu putem spune ca Romania a indeplinit conditiile pentru a adera in 2007. Este posibil sa fie amanata pentru 2008, a declarat ambasadorul Regatului Unit la Bucuresti, Quinton Quayle.

Marea Britanie, care a preluat recent presedintia Uniunii Europene, era cunoscuta ca un sustinator al Romaniei in ceea ce priveste aderarea la UE, la data stabilita (1 ianuarie 2007), iar preluarea de catre aceasta a Presedintiei Uniunii Europene era privita cu deosebit optimism la Bucuresti, mai ales in conditiile in care euro-scepticii au dat cu totii drept sigura amanarea aderarii.

Quayle a vorbit cu aceeasi ocazie si despre prioritatile mandatului tarii sale la presedintia UE, precizand ca referitor la Romania, Comisia Europeana va prezenta, in luna octombrie a acestui an, un raport de evaluare si recomandari privind performantele tarii noastre in indeplinirea angajamentelor asumate in vederea aderarii. Ambasadorul britanic a subliniat ca decizia daca Romania va fi sau nu membru UE la 1 ianuarie 2007 nu depinde de presedintia britanica, ci exclusiv de performantele Romaniei. Consiliul European, adica 25 de state membre ale UE, vor avea ocazia sa decida daca Romania a indeplinit conditiile necesare aderarii in 2007 a explicat Quayle. Cat despre prestatia Romaniei, Quayle a spus ca nu este 100% multumit, pentru ca mai sunt lucruri de facut, mai ales cele cuprinse in raportul Comisiei din luna mai, dar mai este timp si depinde de decizia guvernului. Dar acum nu putem spune ca Romania a indeplinit conditiile pentru a adera in 2007 a adaugat ambasadorul britanic.

Acesta a mentionat, totodata, ca prioritati pentru presedintia britanica a UE pe 2005 apropierea de anumite zone noi de interes, printre care si Republica Moldova.

 
Stare de alerta in OltPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :223
Monday, 04 July 2005

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit duminica dimineata, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, pentru a adopta masurile necesare in vederea limitarii si inlaturarii consecintelor precipitatiilor abundente cazute la data de 2 iulie in mai multe judete (Arad, Arges, CarasSeverin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Olt, Teleorman si Valcea).

Fenomenele meteorologice produse au afectat 26 de localitati, 744 de gospodarii, patru drumuri comunale, trei drumuri judetene, doua poduri si cinci podete. Situatia cea mai grava se inregistreaza in judetul Olt, unde ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a aprobat instituirea starii de alerta si a dispus cresterea capacitatii de actiune a unitatii operative. In jur de 250 de persoane au fost evacuate ca urmare a producerii unei brese de circa zece metri lungime intr-un baraj de pamant situat in comuna Movileni (judetul Olt). Ca urmare a acestui incident au fost afectate, in aval, localitatile Movileni, Serbanesti, Nicolae Titulescu, iar in amonte localitatea Potcoava, numarul persoanelor amenintate ridicandu-se la 6.000. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt a concentrat in zona de pericol fortele si mijloacele necesare pentru interventie si a luat masuri pentru identificarea unor locatii corespunzatoare pentru preluarea persoanelor sinistrate din zonele de evacuare, informeaza Prompt Media.

 
Tinerii din Chisinau au primit 150 de kilograme de carti de la fratii lor din BotosaniPDF Print E-mail
Putna, Romania/Romanian Global News
Accesari :205
Monday, 04 July 2005

Liga Tineretului Ortodox din Botosani a oferit sambata, 2 iulie, tinerilor romani din Chisinau, un important volum de carti religioase in limba romana.

Cartile au fost stranse de la toate filialele Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani si de la filialele Asociatiei Tinerilor Crestini Ortodocsi Romani, informeaza Radio Trinitas. Volumele au fost grupate in 10 colete cu o greutate de peste 150 de kilograme. Predarea cartilor s-a facut personal la Putna, unde tinerii ortodocsi romani s-au intalnit cu cei din Basarabia cu ocazia participarii la manifestarile dedicate comemorarii Voievodului Stefan cel Mare si Sfant.

 
Tabara romanogermana pentru ingrijirea mormintelor de razboiPDF Print E-mail
Braila, Romania/Romanian Global News
Accesari :259
Monday, 04 July 2005

In perioada 4-16 iulie, in garnizoana Braila, se desfasoara o tabara romanogermana pentru ingrijirea mormintelor de razboi.

Partea germana este reprezentata de 12 militari din batalionul 373 Parasutisti Doberlung Kirchaihhain, iar cea romana de 12 militari profesionisti din Brigada 10 Geniu. Aceasta activitate, coordonata de Sectia Traditii Militare si Educatie Civica din Departamentul pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, are loc in conformitate cu prevederile Acordului intre guvernul Romaniei si cel al Republicii Federale Germania, privind mormintele de razboi romanesti din Germania si mormintele de razboi germane din tara noastra, ratificat prin Legea nr. 170 din 1997. Organizarea acestei tabere reprezinta deja o traditie in colaborarea celor doua tari si armate si are ca obiectiv reabilitarea mormintelor si operelor comemorative de razboi, informeaza Prompt Media.

 
Tariceanu pleaca la AtenaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :214
Monday, 04 July 2005

Primul-Ministru Calin Popescu-Tariceanu va efectua, in perioada 5-6 iulie o vizita de lucru in Republica Elena.

Programul vizitei include o intrevedere cu premierul grec Konstantin Karamanlis, care va fi urmata de declaratii comune de presa. Premierul roman va discuta si cu Presedintele Parlamentului grec, Anna Psarouda-Benaki  si va fi primit de Presedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias. De asemenea, seful Executivului va avea intrevederi cu reprezentantii oamenilor de afaceri greci, membri ai Grupului LATSIS, precum si cu reprezentantii Consiliului de Afaceri Romano-Elen, informeaza un comunicat al Guvernului.

 
Ministrul croat de Interne se afla la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :244
Monday, 04 July 2005

Ministrul de interne al Croatiei, Marijan Milinaric, efectueaza in perioada 4 5 iulie o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului sau roman, Vasile Blaga.

Cele doua zile pe care le va petrece in tara noastra demnitarul croat vor contine evaluari ale stadiului cooperarii intre cele doua ministere in cadru bi si multilateral si identificari si conveniri asupra unor noi modalitati de intarire si diversificare a acesteia in viitor, informeaza un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Dialogul politic dintre oficialul din Romania si cel din Croatia va fi axat pe problematica dezvoltarii si intensificarii cooperarii politienesti, a luptei impotriva criminalitatii organizate, cu accent pe combaterea migratiei ilegale si a formelor sale de manifestare, a experientei romanesti in domeniul integrarii in Uniunea Europeana, a prioritatilor avute in vedere pentru perioada urmatoare pe Capitolul 24 Justitie si Afaceri Interne, precum si a cooperarii bilaterale in context regional si in cadrul Centrului Regional SECI de la Bucuresti. Din agenda vizitei la Bucuresti mai fac parte si discutii cu conducerea Centrului Regional SECI de la Bucuresti si a Punctului National Focal din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala.

 
Mocanita din Suceava este gata sa ii plimbe pe turistiPDF Print E-mail
Moldovita, Romania/Romanian Global News
Accesari :220
Monday, 04 July 2005

Turistii straini si romani care vor ajunge in aceasta vara in zona Moldovita din Suceava vor fi placut surprinsi de initiativa locala a unui austriac care a repus in functiune Mocanita, un tren cu ajutorul caruia se carau bustenii.

Trenul este alcatuit din trei vagoane reconditionate si o locomotiva cu aburi, o calatorie cu acest inedit mijloc de transport urmand sa coste 50 de euro. Acesti bani reprezinta un circuit de doua zile, in care este inclusa plimbarea cu mocanita, doua nopti de cazare si micul dejun, vizite la manastirile din zona si demonstratii despre obiceiurile din Bucovina. Pretul este valabil doar in cazul in care grupul este format din minim 40 de oameni, iar contra cost se mai organizeaza si plimbari cu caii si mese la pastravarii, anunta un cotidian sucevean.

Inaugurarea traseului a avut loc sambata, 2 iulie, in prezenta consilierului judetean Teodor Sologiuc si a unor oficiali ceferisti, toti luand parte pentru inceput la o ceremonie religioasa. Cursa s-a numit "Hutulca" deoarece in timpul plimbarii s-a simulat un atac organizat de haiducii hutuli, din initiativa localnicului Casian Balabasciuc. Caltorii au fost dati jos din vagoane si au fost dusi pe camp unde in colibe de cetina, hutulii au facut demonstratii de mestesuguri populare. Seara a continuat, la intoarcere, cu un spectacol folcloric oferit de elevii de la Grupul Scolar Moldovita, si cu o cina vanatoreasca organizata pentru cei prezenti la motelul "Oana" din comuna. Initiatorul acestui proiect, austriacul Georg Hocevar, a investit aproximativ 150 milioane de lei in repararea partiala a liniei, a dotat-o cu vagoane reconditionate si a adus cu imprumut si locomotiva sa cu aburi "Resita" din 1957.

 
Intalnire militara romano-turca la BucurestiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :218
Monday, 04 July 2005

Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, impreuna cu seful Statului Major General, general dr. Eugen Badalan, se vor intalni luni, 4 iulie, la sediul institutiei, cu generalul Hilmi Ozkok, comandantul Fortelor Armate din Turcia.

Acesta este prezent in Romania pana marti, 5 iulie, in cadrul unei vizite oficiale, vca sef al unei delegatii militare, informeaza un comunicat de presa emis de MApN. Discutiile dintre cei doi oficiali se vor axa pe teme ce vizeaza informarea despre procesul de restructurare a Armatei Romaniei si proiectele de viitor, dar si despre participarea la operatiile internationale. Generalul Ozkok va mai vizita la Bucuresti si Universitatea Nationala de Aparare si Colegiul National de Aparare, iar Detasamentul pentru Interventie Rapida al Ministerului Apararii Nationale va prezenta oficialilor turci un exercitiu demonstrativ.

 
Aniversare pentru Dan Iordachescu-cel mai longeviv bariton romanPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :239
Monday, 04 July 2005

Baritonul roman Dan Iordachescu isi sarbatoreste luni, 4 iulie, implinirea varstei de 75 de ani, eveniment care va fi celebrat la Sala "Union din Bucuresti, incepand cu ora 18:00, informeaza portalul oficial al artistului.

Aniversarea este organziata de Centrul National al Cinematografiei si Arhiva Nationala de Filme, care vor aduce in prim plan si faptul ca ziua de 4 iulie coincide cu Ziua nationala a Statelor Unite ale Americii, tara in care sarbatoritul a cantat de mai multe ori.

La Sala Union se vor proiecta fragmente din opere de Mozart, Verdi, Wagner, Bizet, Giordano, Musorgski, apoi din filme in care sarbatoritul canta lieduri de Schumann, Schubert, Enescu, Constantinescu, dar si romante, cantonete si cantece populare stilizate. Seara va fi prezentata de compozitorul Doru Popovici si va include si un moment sustinut de trupa Indiggo. Cu acest prilej va fi lansat si romanul "Un pacatos la Athos" de Grid Modorcea, cu o prezentare de Dan Iordachescu care isi va depana amintirile de la Sfantu Munte insotite de piesa "Rugaciune" de Carmen Petra.

Dan Iordachescu este considerat unul dintre cei mai valorosi baritoni romani ai tuturor timpurilor, cu o activitate profesionala care continua neintrerupt de 56 de ani. Pe parcursul carierei sale, Dan Iordachescu a intreprins 262 de turnee internationale in 61 de tari, cantand in 61 de capitale, 80 de metropole si in peste 300 de orase ale lumii. Din 1979 are activitati pedagogice de canto, sustinand clase de masterat in SUA, Marea Britanie, Franta, Filipine, Grecia, Turcia, tara in care a si locuit 6 ani si jumatate, dar si in Romania. In prezent, cel mai longeviv bariton roman este profesor universitar la Academia de Muzica Bucuresti.

 
Orchestra Filarmonicii din Botosani, in turneu in SpaniaPDF Print E-mail
Botosani, Romania/Romanian Global News
Accesari :217
Monday, 04 July 2005

Orchestra simfonica a Filarmonicii de Stat din Botosani va efectua in perioada 13-28 iulie un turneu in Spania.

Concertele pe care le vor sutine in Peninsula Iberica muzicienii romani au loc ca urmare a invitatiei primite din partea Agentiei de Impresariat Artistic Temple Block din localitatea Cordoba si se vor desfasura in zece orase, informeaza un cotidian local. Turneul va fi realizat cu ajutorul a patru solisti de la Opera din Cluj si al unui cor profesionist din Cordoba. Alaturi de acestia, orchestra botosaneana va intrepreta un repertoriu compus din trei programe diferite, cu piese din muzica vocal-simfonica de factura clasica. Deplasarea in Spania va fi urmata de un alt turneu in strainatate care se va desfasura in luna septembrie, de data aceasta in Italia, unde muzicienii romani vor sustine mai multe spectacole alaturi de dirijorul Fiorangelo Orsini.

 
Arhitectii cu semnatura si drept de practica in Romania pot concura pentru 10.000 de euroPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :210
Monday, 04 July 2005

Televiziunea Romana organizeaza un concurs de arhitectura cu premii de peste 10.000 de euro in vederea construirii unui nou turn care trebuie sa fie o cladire reprezentativa pentru Romania si sa aiba 22 de etaje prevazute cu spatii de productie si platforme destinate emisiei si receptiei.

Competitia incepe duminica, 10 iulie, cand la sediul Televizunii Romane se va gasi pachetul cu tema si informatiile de baza, si se va termina peste aproximativ trei luni, respectiv pe 1 septembrie. La concurs se pot inscrie persoane sau firme care sa aiba in componenta arhitecti cu drept de semnatura si practica in Romania. Candidatii vor prezenta nu mai mult de patru panouri, format 700x900 cm, asezate vertical, care trebuie sa contina planuri si sectiuni la scara 1:20; scheme si diagrame explicative, solutii structurale si de instalatii, materialele propuse; axonometria de ansamblu si 2 perspective la nivelul ochiului. Alaturi de panouri trebuie sa existe un memoriu cu descrierea solutiilor adoptate si un deviz estimativ al costurilor de construire.

Comisia de jurizare va fi constituita din reprezentanti ai Televiziunii Romane, ai Universitatii de Arhitectura, ai Ordinului Arhitectilor, ai Universitatii de Constructii, ai Primariei Municipiului Bucuresti si ai primariilor de sector, ai Universitatii de Arta si ai Academiei Romane.

 
12 sculptorii romani concureaza la Sfantu-Gheorghe la Tabara PrometheusPDF Print E-mail
Tulcea, Romania/Romanian Global News
Accesari :220
Monday, 04 July 2005

Doisprezece tinerii sculptori romani concureaza in perioada 1-10 iulie la Tabara de pictura si sculptura ''Prometheus' care are loc in comuna Sfantu Gheorghe din judetul Tulcea.

Tabara este organizata de fundatia ''Anonimul'' si reuneste tineri cu varsta maxima de 25 de ani, din diferite judete ale tarii, care vor executa cate o lucrare pe o tema data de juriu. Castigatorii vor primi trei premii a caror valoare variaza intre 1.000 si 2.000 lei, iar castigatorul premiului I va fi nominalizat pentru Marile Premii Prometheus, sectiunea Opera Prima, editia a IV-a, 2005, anunta postul national de televizune.

 
Clujul a invins pe Athletic Bilbao in Cupa IntertotoPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :352
Monday, 04 July 2005

CFR Cluj a reusit la acest sfarsit de saptamana performanta cea mai mare a sa: Victoria cu 1-0 in fata spaniolilor de la Athletic Bilbao, in prima mansa a turului al doilea din cupa UEFA Intertoto.

Athletic a avut un debut rau in cupa Intertoto, pierzand in fata modestei echipe romanesti scrie editia electronica a cotidianului spaniol abc. Athletic nu a a avut aproape niciodata un joc bun, iar ocaziile sale au venit mai mult din greseli ale adversarului, decat pentru propriul merit, ii critica cotidianul amintit.

Meciul a fost in mod excelent condus din teren de catre Dorinel Munteanu, proaspatul antrenor-jucator de la Cluj, care a directionat toate fazele cu o minte limpede si a inspirat inceredere in tabara ceferista. Spaniolii aproape ca nu s-au vazut pe teren in prima repriza, luati pe nepregatite de o echipa clujeana de la care nu asteptau o asemenea mobilizare, mai ales ca fisa sa de performante nu o recomanda drept o adversara de temut. Sa nu uitam ca in urma cu trei ani Clujul era in divizia C, iar Bilbao, prin contrast, nu a iesit niciodata din Primera Divison, divizia de elita a campionatului spaniol. Dupa ce au primit gol, surprinator, in prima parte a jocului, repriza a doua a adus mai multa hotarare gazdelor, intoarse de la vestiare cu gandul la golul egalarii si la victorie. De altfel, au fost chiar la un pas de egalare, in minutul 62, cand dintr-o greseala a lui Milosevici arbitrul a dictat penalty in favoarea lui Athletic Bilbao. Din fericire, portalul Turcas a reusit sa respinga, iar scorul a ramas neschimbat pana in ultimul minut de joc.

Clujul mai are de trecut un hop, pana sa poata spuna ca a invins pe Athletic Bilbao: returul din Spania. Daca va reusi sa treaca cu bine si de acesta, clujenii vor intalni in turul al treilea pe invingatoarea dintre St. Etienne (Franta) si Neuchatel Xamax (Elvetia).

 
Romania mai aduce acasa o medalie de bronz la floretaPDF Print E-mail
Zalaegerszeg, Ungaria/Romanian Global News
Accesari :362
Monday, 04 July 2005

Echipa feminina de floreta a Romaniei a castigat medalia de bronz in cadrul Campionatelor Europene de scrima de la Zalaegerszeg, Ungaria.

Medalia a revenit formatiei noastre dupa ce romancele au invins duminica, 3 iulie, echipa similara a Poloniei cu scorul 32-27. Castigatoarele au fost Cristina Stahl, Roxana Scarlat, Andreea Andrei, Cristina Ghita, care reusisera sa treaca in sferturile de finala de echipa gazda dupa un meci in care romancele s-au impus cu 45-38. Aurul a revenit Italiei, care s-a impus cu 35-24 in fata Rusiei.

 
Moscova incearca legitimarea regimurilor separatiste prorusePDF Print E-mail
Moscova, Rusia/Romanian Global News
Accesari :252
Monday, 04 July 2005

"In prezent, este nevoie de a accepta existenta statelor nerecunoscute - Nagorno Carabah, Abhazia, Osetia de Nord si Transnistria", a declarat, joi, 30 iunie, seful de directie din cadrul Administratiei prezidentiale pentru relatiile interregionale si culturale cu statele straine, Modest Kolerov, informeaza agentia "Regnum".

In cadrul conferintei "Europa: bilantul anului schimbarilor", desfasurata la Moscova, Kolerov a declarat ca exista deja canale internationale de solutionare a problemei republicilor nerecunoscute, unul dintre acestea fiind legiferarea alegerilor organelor puterii, asa cum a avut loc, de exemplu, in Nagorno Carabah, unde alegerile au fost recunoscute de catre OSCE. In opinia lui Kolerov, toate republicile nerecunoscute, cu exceptia Nagorno Carabah, sunt deja subiecti ai relatiilor economice internationale. El a mai spus ca, pentru reglementarea conflictelor din spatiul post-sovietic este absolut necesar de a exclude complet participarea NATO la acest proces. Prezent la conferinta de la Moscova, liderul AMN, Serafim Urechean, a mentionat ca planul ucrainean de reglementare a conflictului transnistrean nu poate fi realizat. "Ultima varianta de reglementare, "planul Iuscenko", nu este viabila. Ea nu are o incheiere logica", a spus Urechean, potrivit caruia, in timpul apropia, partidul sau va propune propriul plan de reglementare a conflictului transnistrean. Potrivit agentiei "Regnum", la conferinta de la Moscova au mai participat directorul Institutului de Stiinte Slave si Balcanistica al Academiei de Stiinte a Rusiei, Constantin Nikoforov, consilierul presedintelui Abhaziei, liderul Partidului "Abhazia Unita", Zaur Mikvabia, seful Catedrei politologie a Universitatii din Tiraspol, Dmitri Soin, si secretarul de stat al Osetiei de Sud, Constantin Kociev.

 
Un nou pact ruso-germanPDF Print E-mail
Kalinigrad/Romanian Global News
Accesari :227
Monday, 04 July 2005

Presedintele rus Vladimir Putin a facut apel la comunitatea internationala sa lase in urma divergentele asupra problemei irakiene si sa-si uneasca eforturile pentru ca poporul irakian sa ia in mainile sale raspunderea pentru propriul destin, informeaza agentiile internationale de presa.

Putin a facut aceasta declaratie la conferinta de presa de la Svetlogorsk, langa Kaliningrad, dupa intalnirea cu liderii Frantei, Jacques Chirac si Germaniei, Gerhard Schroeder.

Reuniunea celor trei, prilejuita de cea de-a 750-a aniversare a orasului Kaliningrad, fostul Koenigsberg, centrul enclavei ruse de la Marea Baltica, a avut pe agenda relatiile dintre Rusia si UE, situatiile din Irak si Orientul Mijlociu, dosarele nucleare iranian si nord-coreean, reforma ONU si apropiatul summit G8 din Marea Britanie. Liderii Frantei si Germaniei au accentuat importanta vitala a relatiilor intre UE si Rusia pentru prosperitatea regiunii Kaliningrad, despartite de restul teritoriului rus de doua tari membre ale Uniunii, Polonia si Lituania. Presedintele Putin a reafirmat ca Moscova va sustine initiativele privind reducerea datoriilor celor mai sarace state si a promis ca va sprijini si pe viitor candidatura Berlinului la un loc de membru permanent in Consiliul de Securitate. Polonia si Lituania si-au exprimat ingrijorarea fata de intalnirea de la Kalinigrad suspectand complicitati ruso-germane in defavoarea lor.

 
Condoleezza Rice cere Rusiei indeplinirea angajamentelor de la IstambulPDF Print E-mail
Washington, SUA/Romanian Global News
Accesari :252
Monday, 04 July 2005

In cadrul sesiunii anuale a Adunarii Parlamentare a OSCE, desfasurata la Washington, Secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice, a mentionat necesitatea rezolvarii "conflictelor inghetate" din Caucaz si Republica Moldova pe cale pasnica, informeaza agentia RIA "Novosti".

"Tensiunea din aceste regiuni trebuie aplanata prin indeplinirea de catre Rusia a angajamentelor de la Istanbul", a declarat Rice, adaugand ca "recentul Acord dintre Rusia si Georgia constituie un pas pozitiv in directia indeplinirii acestor obligatii". Totodata, Rice a declarat ca Belarusul si Uzbekistanul nu respecta drepturile omului si principiile democratiei. "Aceste state resping propunerile si contributia din partea OSCE, afirmand ca acestea constituie o ingerinta in afacerile interne", a mentionat Rice, comparand pozitia acestor state cu pozitia Uniunii Sovietice. De mentionat ca, duminica, 3 iulie, intr-o reuniune a asa-numitei echipe parlamentare a OSCE va examinata situatia din Republica Moldova.

 
Romanii din Italia se intorc acasa cu avionul, la tarife etnicePDF Print E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
Accesari :401
Monday, 04 July 2005

Cursa pentru biletele destinate imigrantilor care lucreaza si traiesc in Italia a inceput in urma cu cateva luni, iar companiile aeriene s-au adaptat acestei noi piete profitabile.

Modul in care s-au adaptat tendintei economice actuale este introducerea unei serii de noi oferte, precum tarifele etnice, mai ales ca drumurile imigrantilor catre tara de origine s-au inmultit considerabil in ultimii ani. De aici si ofertele promotionale, cu vanzari in conditii mai usoare.

Cele mai importante companii care efectueza zboruri pe teritoriul Italiei au introdus asemenea tarife pentru imigranti. Astfel, Alitalia ofera o reducere de 40% pentru imigrantii care se intorc acasa in vacanta, insa cu mentiunea ca bagajele sa nu depaseasca 40 de kg. Pentru a beneficia de acest tariff sunt necesare pasaportul, permisul de sedere, sau certificatul de munca in Italia. Tarifele sunt valabile si pentru familia imigrantului care munceste in Italia, respectiv pentru sotie si copii. Destinatiile Alitalia sunt Asia, America Latina (Caracas, San Paulo, Nuenos Aires) si Europa de Est (Bucuresti). Valabilitatea tichetelor este de sase luni. O oferta foarte favorabila pentru romani este voiajul dus-intors Roma-Bucuresti la pretul de numai 199 de euro.

Tarom pune si ea, in luna iulie, la dispozitia romanilor din Italia care intentioneaza sa isi petreaca vacantele acasa, o oferta in valoare de 99 de euro Roma-Bucuresti, pret ce nu include insa taxele de aeroport. Oferta aceasta poate fi, insa, extinsa la intreaga perioada estivala. Greutatea bagajelor nu poate depasi 25 de kg pentru a beneficia de aceasta oferta. Cursele companiei romane de transporturi aeriene decoleaza de la Roma si Milano cu o frecventa de 20 de curse pe saptamana.

 
Liviu Nisipeanu noul campion european la sahPDF Print E-mail
Varsovia, Polonia/Romanian Global News
Accesari :396
Monday, 04 July 2005

La finele acestei saptamanii, in Polonia, s-a decis noul campion european la sah: romanul Liviu Dieter-Nisipeanu.

Intr-un turneu tensionat care s-a jucat in sistem elvetian in 13 runde, romanul a reusit sa faca dovada talentului sau extraordinar si al unei inteligente ascutite. La numai 28 de ani si avand 2.670 de puncte ELO, Liviu Nisipeanu avusese o prima mare performanta in 1999, cand la Campionatul Mondial din Las Vegas a ajuns pana in semifinale invingandu-i pe rand, pe parcurs, pe Shirov sau chiar pe Ivanchuk. Iar ceea ce pareau doar niste victorii intamplatoare a devenit ieri confirmarea talentului sau: un rezultat de ocazie s-a transformat in inceputul unei mari cariere. Iar titlul continental obtinut anul acesta este unul de o certa valoare. Majoritatea celor 229 de participanti la turneu au fost GM (Grand Master), si fiecare dintre ei a luptat pana la capatul puterilor pentru cele 24 de locuri fruntase, ca si pentru cei 120.000 de euro.

Tensiunea maxima a fost atinsa in runda finala, cand Nisipeanu l-a infruntat pe Beliavsky. Campionul, romanul Liviu Nisipeanu, a obtinut in urma acestei partide o victorie importanta, totalizand 10 puncte din 13 runde. Nisipeanu va primi pentru aceasta performanta europeana suma de 20.000 de euro si va intra in primii 15 jucatori ai lumii.

 
Minoritatea germana din Romania va fi in atentia publicului de la ICR din BerlinPDF Print E-mail
Berlin, Germania/Romanian Global News
Accesari :238
Monday, 04 July 2005

Institutul Cultural Roman Titu Maiorescu din Berlin organizeaza miercuri, 6 iulie, de la ora 19:30, o conferinta care are ca tema principala conditia minoritatii germane din Romania.

Intitulata Minoritatea germana in Romania-istorie, traditie si politica, conferinta il are ca invitat pe istoricul dr. Zeno Karl Pinter, lector la catedra pentru istorie medievala a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si membru fondator al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, anunta pagina LARG. Dr. Zeno Karl Pinter este, totodata, subsecretar de stat la Departamentul pentru Relatii Interetnice din Romania, incepand cu anul 2004. Manifestarea de la ICR din Berlin este realizata in colaborare cu Asociatia Romano-Germana din capitala Germaniei.

 
Mesterii populari romani ofera copiilor din comunitate o demonstratie autenticaPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :231
Monday, 04 July 2005

Mesterii populari care au fost oaspetii comunitatii romane din Toronto incepand cu sfarsitul lunii iunie vor oferi marti, 5 iulie, in parcul Sunnybrook din localitate, o demonstratie pentru copiii romani.

Prin aceasta activitate destinata celor mici, artistii populari din Romania vor sa isi manifeste aprecierea si multumirea fata de ospitalitatea de care au dat dovada conationalii lor stabiliti pe aceste meleaguri. Demonstratia va incepe la ora 19:00, toti cei interesati avand ca punct de intalnire poiana de langa intrarea Leslie & Eglinton, anunta Alianta Romanilor Canadieni. Totodata, pentru intregirea atmosferii, romanii sunt invitati sa aduca si gratarele.

 
Revista Danubius a ajuns la numarul trei din al saselea an de aparitiePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :233
Monday, 04 July 2005

Revista "Danubius", publicatie destinata emigratiei si care se afla in al saselea an de aparitie, a ajuns la cel de-al treilea numar pe anul 2005.

Ultimul numar, care cuprinde lunile martie-iunie, fiind grupat impreuna cu numarul doi, a ajuns la redactia Romanian Global News prin intermediul redactorului-sef Ilie Traian. Din paginile revistei fac parte povesti de emigratie, interviuri, un document inedit despre istroromani semnat de Gheorghe Ionescu din Brazilia sau prezentari din diaspora.Un spatiu amplu este dedicat si unui articol referitor la problema Bucovinei in dezbaterea Conferintei de Pace de la Paris din perioada 1919-1920. Ceea ce este inedit la publicatia "Danubius" este faptul ca este scrisa predominant de emigranti, printre membrii fondatori aflandu-se Claudiu Matasa, Ioana Popescu, Benone Burtescu, Valeria si Marcel Maican din SUA, dar si Ion Di La Vidin din Franta si Mia Padurean, Cezar Vasiliu sau Corneliu Florea din Canada.

 
Romanii din strainatate ii vor vedea pe cei dragi pe ecranele calculatoarelor sau ale televizoarelorPDF Print E-mail
Iasi, Romania/Romanian Global News
Accesari :225
Monday, 04 July 2005

O firma romaneasca din Iasi a pus in practica o idee inedita pentru romani care locuiesc in afara granitelor tarii, si anume realizarea unui DVD care sa contina locuri si persoane dragi din Romania.

Intreprinzatorii se numesc Party Club si pot sa faca aceste DVD-uri contra sumei de 150 de euro. Discurile vor contine trei ore de filmare si 200 de fotografii cu cei dragi de acasa, informeaza portalul TheRomanians.ca. Gratuit pentru parintii celui plecat se va face o plimbare cu masina prin Iasi, in zona parcului Copou, a Mitropoliei si a Palatului Culturii, si o cina romantica la Bolta Rece. Pentru a veni in intampinarea tuturor cerintelor, firma ieseana se deplaseaza si in alte localitati din tara, in functie de solicitari. Informatii aditionale despre realizarea acestui proiect se pot obtine de la numerele de telefon din Romania 0232-252683, 0723-652227, sau de la adresa de e-mail danlorincz@yahoo.com.

 
In Finlanda, romanii vor comunica mai usor cu localniciiPDF Print E-mail
Helsinki, Finlanda/Romanian Global News
Accesari :235
Monday, 04 July 2005

Primul dictionar roman-finlandez-roman a vazut lumina tiparului la sfarsitul saptamani trecute, fiind publicat de Editura Mediamira din Cluj Napoca.

Dictionarul este format A5, are 330 pagini si contine peste 11.000 de cuvinte si expresii romanesti si 14.000 de cuvinte si expresii finlandeze, informeaza pagina romanilor din Finlanda. Dictionarul nu poate fi cumparat decat prin intermediul internetului, pretul incluzand cheltuielile postale de trimitere in Romania si Finlanda. Cei interesati de achizitionarea acestui volum util pot accesa adresa de web http://www.dictionar-finlandez.net incepand cu luni, 4 iulie. Cumparatorii din prima saptamana vor beneficia si de o reducere de 15% din pretul intreg, putand sa aiba acasa dictionarul la pretul de 19,90 de euro. Livrarea este gratuita in Finlanda si Romania.

 
Porta Palazzo pamant romanescPDF Print E-mail
Porta Palazzo/Romanian Global News
Accesari :793
Monday, 04 July 2005

In ziua de astazi, daca nu ai un roman la tejghea, la Porta Palazzo nu vinzi nimic"

Dan Beres : "Intr-o sambata buna vand 5 tone de carne"

"Acum 50 de ani, cand noi sicilienii veneam din sudul Italiei si ne stabileam in Torino, ne aduceam in traista de toate: salamuri, branzeturi, paine, ulei si bulion. Pana si vinul il aduceam din Sicilia, chiar daca veneam la Torino, patria de necontestat a vinului italian. Acum e momentul romanilor. Istoria continua si e in plina schimbare. E nevoie sa prinzi momentul si sa te adaptezi rapid la noile situatii".

Asa vorbeste Mario Medico, macelar sicilian din piata Porta Palazzo din Torino, care a prins din zbor mersul lucrurilor si si-a angajat deja 3 vanzatori romani la taraba sa cu numarul 63 din Pavilionul IV. Pe firma sa, frumos pusa la vedere, a scris: "Specialitatile noastre: Carnati din carne taiata la mana, Miei si iezi din Sardinia si Produse romanesti". Mario vorbeste putin chiar si romaneste, cand isi intampina clientii cu un zambet profesional: "Buna ziua, spuneti, ce doriti, un pic de carne, ce fel?" si cum e deja destul de familiarizat cu romanul iesit la cumparaturi sambata dupa-amiaza, nu intarzie sa pluseze oferta: "Iti deschid si o bere rece, de la gheata, e Ursus. Pana iti pregatesc carnea te racoresti un pic... Cu caldura de afara, trebuie sa te dregi cu ceva". Mario nu s-a nascut alaltaieri si stie ca la o asemenea tentatie, comunicata putin in italiana, putin in romana, putini rezista.

"In ziua de astazi, daca nu ai un roman la tejghea, aici la Porta Palazzo nu vinzi nimic", confirma si Sandra del Mondes, brazilianca, gestionar la chioscul 14 din pavilionul V, care adauga: "Intr-un fel si romanii sunt un pic rasisti: cumpara de la tine doar daca la tejghea e unul de-ai lor. Vor sa vorbeasca romaneste cu vanzatorul, sa-i ceara carnatii cu usturoi, parizerul, pastrama si carnea pentru sarmale pe limba lor. Vor sa se simta ca acasa. Si cum 80% din clientii de la Porta Palazzo sunt romani, cam tot atatia sunt si vanzatorii la tejghele".

Pentru cine nu cunoaste Torino si Porta Palazzo, se impune precizarea ca acesta este cea mai mare piata in aer liber din Europa. Comertul cu fructe si verdeturi este in cea mai mare parte in mainile populatiei nord africane: marocani, tunisieni, algerieni. Carnea este vanduta de romani, in pavilioanele acoperite, iar hainele si obiectele casnice de chinezi. Macelariile islamice sunt separate, nu departe de piata propriu-zisa. In pavilioanele acoperite doar sporadic se gaseste cate un macelar musulman. Celelalte nationalitati se amesteca ici-colo cu aceste categorii predominante.

Cat destre macelarii romani, multi si-au gasit "vocatia" in Italia, caci acasa lucrau altceva. Au invatat meserie la fata locului. Munca e grea, extrem de obositoare. Castigurile sunt, in cazurile bune, cam de 300 Euro pe saptamana, in afara de impozite. Cei mai multi sunt angajati ca muncitori de nivelul al cincilea sau al saselea. Doar cativa dintre ei sunt gestionari, ii poti numara pe degete. In pavilionul V sunt doar vreo 4-5, iar in celalalt, si mai putini.

Dan Beres, de exemplu, este gestionar la doua standuri: n. 12 in pavilionul V si n. 107 in pavilionul IV. Sosit acum 8 ani din Romania, in luna august 1999, timp de o luna nu a lucrat nimic. In luna septembrie a cules struguri pe langa Asti si apoi, cu putin noroc, si-a gasit o slujba de macelar. Facuse acelasi lucru si in Romania, timp de 11 ani, "iar aici, la Torino, am fost primul roman care a inceput sa munceasca deschis, pe fata". La Porta Palazzo aproape toti il cheama "varu, varucu": "Asa-mi spun ei, dar nu toti imi sunt rude. S-au obisnuit asa". Treburile merg bine pentru Dan Beres : "Intr-o sambata buna vand 5 tone de carne. Nu aduc carne din Romania, legile de siguranta alimentara nu-mi permit asa ceva. Carnea e toata italiana, dar retetele specialitatilor noastre sunt toate ale mele. Firme de productie din Bolzano si Cremona prepara in exclusivitate pentru mine aceste retete".

Cele doua pavilioane, IV si V, nu sunt egale, difera mult intre ele. "La Ceas" ("L'Antica tettoia del l'Orologio"), totul e mai frumos, mai elegant, dar si preturile difera: se ajunge pana la 13 euro la kilogram. Jumatate din clienti sunt italieni", explica Sandra del Mondes, iar o colega din apropiere adauga: "acum 15 ani aici, la 5 si jumatate dimineata era deja o coada lunga afara, toti voiau sa fie printre primii, ca sa poata alege bucatica cea mai buna".

Pavilionul V este mai popular, mai uratel, cu preturi mai mici, si cu majoritatea clientilor straini.

O sambata dupa-amiaza la Piata la "Porta Palatului", cum o chiama multi din cei care o frecventeaza cu pasiune, este o experienta formidabila. "Torino cuprinde clonele oraselor Bacau, Suceava si Marginea din afara frontierelor Romaniei. Torinezi get-beget nu prea mai vezi", se racoreste o doamna de varsta medie, care dintr-o rasuflare mai spune: "Si si-au adus si produsele lor: ia uite, toata marfa pe care noi nu aveam obiceiul sa o cautam. Acum o si mancam. Sotului meu ii place pastrama".

Nu lipseste nimic, se gasesc mici, "adidasi" de porc, parizer, salam de vara, salam Victoria, smantana si telemea, hrean si mustar iute. Pana si "franzela" noastra cea de toate zilele. Ca sa nu mai vorbim de vinuri, bere, ierburi aromatice, praf de bors, foi de placinta. De toate pentru toate gusturile.

La o taraba afara, o taranca italianca vinde cu pasiune marar: "Am inceput sa-l cultiv acum 2 ani, o doamna romanca mi-a adus samanta. Acum il cultiv in mai multe faze, asa incat in fiecare saptamana am un rand gata de cules. Se vinde bine, eu nu il folosesc, ca nu stiu la ce, dar ei il cumpara bine".

Pe culoarele din piata, intre cei care cumpara sunt si cei care vand tigari si rebusuri, telefoane si alte nimicuri, aduse cu ultimul transport. Mai discret, dar treaba merge bine si pentru ei.

Curg rauri de bere, pentru ca intre 2-3 cumparaturi, romanul e obisnuit sa se racoreasca un pic.

Se gasesc de toate la Porta Palazzo. Doua gospodine, anul trecut in plina vara, tarziu, dupa ora 19, au facut cale-ntoarsa ca uitasera sa cumpere "uvrajin". S-au indreptat spre taraba unui vanzator de fructe si au cerut "Due chili di uvrajin". Si s-au apucat sa umple punga cu struguri. Struguri buni, de Uva Regina.

Porta Palazzo din Torino s-a transformat, fara indoiala, in ultimii ani, in pamant romanesc.

(Preluare Gazeta Romaneasca, Italia)

 
Un club de gimnastica ritmica condus de o romanca face inscrieri in aceasta varaPDF Print E-mail
Granville Island, Canada/Romanian Global News
Accesari :384
Monday, 04 July 2005

{mosimage}Clubul sportiv de gimnastica ritmica Triumph Rythmic Gymnastics din Granville Island, Canada, condus de romanca Daniela Voinescu, cauta sportive care sa se alature echipei deja existente, alcatuita din mici gimnaste talentate.

{mosimage}Pentru cei interesati, clubul ofera antrenamente pe perioada de vara in zilele de luni, marti si joi, in perioada 4 Iulie -25 August, informeaza pagina Centrului Comunitar Romanesc din British Columbia. Alaturi de antrenoarea din Romania, la acest club mai lucreaza alte doua persoane, Monique James si Anita Pan. Clubul ofera mai multe tipuri de programe sportive, in functie de aptitudinile si dorintele gimnastelor. Astfel, acestea pot sa ia parte la programul destinat performantelor competitive la nivel national, la nivel local sau sa participe la un program recreativ pentru cele care vor sa practice acesata dispciplina sportiva ca metoda de relaxare. Totodata, in cazul in care se observa aptitudini de viitor la fetitele care sunt inscrise la aceast ultima sectiune, ele pot merge mai departe in programele viitoare si concura in cadrul unor competitii de profil mai importante.

Clubul Triumph obtine rezultate admirabile, o dovada in acest sens fiind medaliile numeroase pe care cele 15 fete eleve ale clubului le-au obtinut de-a lungul timpului, chiar la fiecare concurs. Pentru informatii referitoare la antrenamente se poate contacta Daniela Voinescu la numarul de telefon 604-254-8525 sau la email dimidani@yahoo.com.

 
Romania Fashion Days promite sa ii atraga la Amsterdam pe investitorii olandeziPDF Print E-mail
Amsterdam, Olanda/Romanian Global News
Accesari :387
Monday, 04 July 2005

O misiune economica romaneasca se va desfasura la inceputul saptamanii viitoare la Amsterdam sun genericul "Romania Fashion Days.

Manifestarea va avea loc luni, 11 iulie, si marti, 12 iulie, la Sofitel Dorint Amsterdam Airport Hotel, si va reuni reprezentantii a peste 30 de companii romanesti din domeniul industriei usoare, oferind, totodata, publicului si seminarii si prezentari pe teme de interes. Evenimentul isi propune sa promoveze produsele si producatorii romani din domeniul industriei usoare si este organizat de de AVANZ Management Consulting Co. in colaborare cu Federatia Patronala a Industriei Usoare FEPAIUS, cu coordonarea Ministerului Economiei si Comertului si Centrului Roman pentru Promovarea Comertului, informeaza Ambasada Romaniei la Haga. La standul tarii noastre, diplomati din cadrul ambasadei si specialistii romani vor fi bucurosi sa ii intampine pe toti cei interesati de potentiale legaturi de afaceri cu Romania sau pe cei care vor sa afle mai multe informatii despre tara noastra. Companiile interesate sa ia parte la eveniment sunt rugate sa acceseze adresa de web a ambasadei romane unde se gaseste invitatia si formularul de inscriere, http://www.roembassy-hague.ew.ro/images/fashionday/invitation.pdf, sa le completeze si sa le trimita prin e-mail sau fax la datele de contact info@avanz.ro sau 0040 - 21 317 7980, pana vineri, 8 iulie.

 
Trei mari actrite romance o vor omagia la Munchen pe Elisabeta RizeaPDF Print E-mail
Munchen, Germania/Romanian Global News
Accesari :244
Monday, 04 July 2005

Elisabeta Rizea, neobosita luptatoare impotriva comunismului, va fi readusa in memoria colectiva miercuri, 6 iulie, la Munchen, in organizarea Societatii pentru promovarea culturii si traditilor romanesti.

Manifestarea va incepe la ora 20:00 si va consta intr-o prezentare intitulata Marturii pe care o vor face cunoscutele actrite Rodica Mandache, Doina Lazar si Rodica Negrea, anunta pagina LARG. Regizorul acestui moment teatral va fi Attila Vizaner, cel care va coordona momentele interpretative in limba romana pe care le vor sustine aceste trei mari nume ale scenei romanesti.

 
Artisti romani in cadrul Festivalului International BellevillePDF Print E-mail
Torino, Italia/Romanian Global News
Accesari :232
Monday, 04 July 2005

Artisti romani de success printre care Ro-Mania, K1, Narcisa Suciu si Gasca de Acasa vor fi invitati sa concerteze in cadrul Festivalului Belleville, ce se va desfasura la Torino, in Italia, la finele acestei saptamani.

Alaturi de artisti romani, vor fi prezenti duminica, 10 iulie, si artisti internationali importanti, precum celebrul regizor sarb Emir Kusturica. Spectacolul este organizat de Asociatia Terra del Fuoco, Comune di Torino, Regione Piemonte in colaborare cu asociatiile romanesti Romania Club, Fratia, Biserica Sfanta Cruce. Partenerii media ai evenimentului sunt Radio Flash - un post de radio italian ce gazduieste in fiecare duminica de la ora 15.00 emisiunea in limba romana "Pol de Romanitate la Torino" - si saptamanalul Actualitatea Romaneasca, informeaza asociatia social-culturala Romania Club.

Festivalul de duminica va prezenta, in cadrul manifestarilor programate, si cateva expozitii de costume populare romanesti, icoane, oua incondeiate si ceramica. Festivalul va fi prezentat in detaliu si in cadrul emisiunii Duminica in familie, realizata de Mihaela Radulescu, pe un cunoscut post de televiziune din Romania.

 
DJ Livio va face atmosfera si in cluburile londonezePDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :220
Monday, 04 July 2005

Cunoscutul DJ roman, DJ Livio, pe numele sau real Silviu Sandu, renumit pentru petrecerile pe care le animeaza in Romania, va merge in premiera si in Marea Britanie.

Concertul pe care acesta il va sustine alaturi de DJ celebri precum Rui da Silva, Mike Monday, etc, se va desfasura la clubul Turnmills, din Londra, vineri, 8 iulie si va fi deschis atat londonezilor, cat mai ales tuturor romanilor care vor sa isi aminteasca de serile de clubbing de acasa. Pretul biletului este de 12 lire sterline, iar clubul este deschis intre orele 23.00 si 7.30 a.m.

DJ Livio, pe numele sau real Silviu Sandu, s-a nascut in 1976, la Ramnicu-Valcea, locul unde a si debutat in cariera muzicala. Primele contacte cu muzica le-a avut inca din copilarie... "Inca de mic am avut un sentiment placut pentru muzica", spune Livio. "Simteam ca o aud altfel decat ceilalti" continua el, "ca trebuie sa fac ceva cu ea sa tinda spre perfect, sa stabilesc un echilibru intre confortul pe care trebuie sa il ai si muzica pe care o asculti" A debutat ca DJ in 1994, la numai 18 ani, si spera sa aiba un viitor nu numai in muzica ci si din muzica, el insusi declarand ca muzica a fost singura care l-a ajutat pe parcursul vietii. Primele sale iesiri mai importante in lume s-au petrecut in 2001, cu seri la Enigma, in Deep and Dance Days, sau in La Mania, din Mamaia. A mixat alaturi de nume grele ale clubbing-ului mondial, de la James Zabiela, Max Graham, Lee Coombs in 2001, trecand pe la King Unique, Luis Paris, Futureshock, Different Gear, Rui da Silva, Luke Brancaccio si culminand cu Sasha, Steve Lawler, Lee Burridge, Deep Dish, Danny Howells sau Dave Seaman, in vara-toamna 2002. Fara indoiala ca toti dj-ii cu care a colaborat i-au influentat stilul, pentru ca a avut ce invata de la ei. Stil despre care astazi Livio afirma ca are influente "UK/US", informeaza Centrul Cultural Roman din Londra.

 
Program de discoteca romaneasca in vara 2005PDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :234
Monday, 04 July 2005

Din doua in doua saptamani discoteca romaneasca din Londra ii va strange laolalta pe toti romanii din capitala britanica dornici de voie buna, dans si o distractie ca in discotecile de acasa.

Incepand cu petrecerea de saptamana aceasta la care au fost prezenti romani in numar mare, serile de sambata vor fi rezervate acestui eveniment. Astfel, sambata, 16 iulie, sambata, 30 iulie si sambata, 13 august toti romanii din Londra sunt asteptati la Pomodoro Bar, la adresa 7-8 Bishopgate, Churchyard, Londra, EC2M, 3TJ. Petrecerile se vor tine cu incepere de la ora 20.00 si se vor prelungi pana la 3 dimineata, cand toata lumea va fi avut deja o seara de neuitat alaturi de prieteni. Pretul unui bilet de intrare este de 5 lire sterline, iar fetele beneficiaza de intrare gratuita pana la ora 22.00. Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0787 614 6863, sau la adresele de e-mail dora_496@fsmail.net sau disco.ro.londra@k.ro.

 
Artele Vizuale Contemporane in Romania o prezentare a Ralucai VoineaPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :213
Monday, 04 July 2005

Parte a programului cultural Culture Power, initiat la Londra de Fundatia Ratiu UK, se va desfasura luni, 4 iulie, la Londra prezentarea intitulata Artele Vizuale Contemporane in Romania.

Programul conceput de Fundatia Ratiu este destinat studentilor si elevilor care manifesta un interes deosebit pentru explorarea si dezvoltarea culturii romanesti. Actiunile sale sunt reprezentate de o serie de seminarii axate pe o prezentare urmata de un dialog constructiv cu audienta invitata la dezbatere. Fiecare eveniment de acest fel aduce laolalta un public format din experti, universitari si comentatori in domeniu, interesati de imbunatatirea proiectului sau de promovarea sa continua. Culture Power isi propune sa introduca lucrarile bursierilor Fundatiei Ratiu unui public influent, nu numai prin discutii fata in fata la in cadrul seminariilor, ci si prin propagarea unor lucrari si rapoarte. Aceasta retea isi propune sa genereze atat o arena educationala pentru bursieri, cat si o sursa majora de informare in legatura cu probleme importante legate de Romania. Locurile la aceasta dezbatere vor fi limitate, asadar este necesara rezervarea prealabila, la adresa mail@romanianculturalcentre.org.uk.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions