Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iulie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Cautare
Romanii din Spania nu uita de fratii de acasa aflati in deznadejdePDF Print E-mail
Madrid, Spania / Romanian Global News
Accesari :268
Sunday, 24 July 2005
Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania, FEDROM, lanseaza si ea un apel de solidaritate menit sa ii ajute pe sinistratii din judetele romanesti afectate de inundatii.

Contul in care romanii din Spania pot sa depuna contributiile lor de ajutorare este deschis la banca La Caixa, iar numarul sau este: 2100 2235 14 0100442196. La destinatia platii este necesar sa se mentioneze Ajutor pentru Romania. Fondurile care se vor strange in urma donatiilor romanilor inimosi vor fi distribuite direct catre familiile afectate de inundatii.

FEDROM, Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania, este compusa din urmatoarele asociatii: Asociatia Romania, Asociatia Obatala, Asociatia RomMadrid, Asociatia Romanilor din Coslada si San Fernando, Asociatia ASOCROM Barcelona, Asociatia AIPE Castellon, Asociatia AEEE, Asociatia Puente Cultural Rumano - Gallego, Asociatia Hispano Romana din Andaluzia, Asociatia Por Que No si Asociatia Satra. Toate aceste asociatii ale romanilor isi manifesta prin acest apel solidaritatea si sprijinul fata de romanii din tara.

 
Trupe romanesti la Festivalul SzigetPDF Print E-mail
Sziget, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :232
Sunday, 24 July 2005
Editia din acest an a Festivalului Sziget din Budapesta se va desfasura intre 10-17 august si va beneficia de prezenta a peste 100 de artisti si trupe din intreaga lume, astfel si din Romania.

La Sziget, muzica este pentru toate gusturile, de la hard rock si alternative la house, raggae si hip-hop. Alaturi de artistii si formatiile internationale de top, printre care Natalie Imburglia, Korn, Sean Paul, Underworld, Basement Jaxx etc., vor evolua pe scenele festivalului si Luna Amara si Mahala Rai Banda din Romania. Luna Amara este o trupa de rock alternativ, cunoscuta pentru atitudinea protestatara, iar Mahala Rai Banda, un pui ai faimosului Taraf de la Clejani, face furori in Europa si are o piesa inclusa pe ultimul volum al compilatiei "Buddha Bar". Dintre cele 11 scene si trei corturi, trupa Luna Amara va concerta la scena Wan2, pe 14 august, de la ora 2.30, iar Mahala Rai Banda la scena Pannon GSM World Music, pe 13 august, de la ora 18.25, si in aceeasi zi la cortul Roma, de la ora 3.00.

Conform traditiei, si la aceasta editie a Festivalului Sziget si-au anuntat participarea peste 100 de organizatii civile, care vor oferi mai mult de o mie de programe de teatru, balet, educatie sexuala si civica, informeaza corespondentul RGN in Ungaria.

 
Eparhia Dunarii de Jos face apel la solidaritate pentru sinistratiPDF Print E-mail
Galati, Romania / Romanian Global News
Accesari :328
Sunday, 24 July 2005

In data de 24 aprilie se implinesc 11 ani de la intronizarea ca ierarh al Dunarii de Jos a Prea Sfintitului Episcop dr. Casian Craciun. Cu aceasta ocazie credinciosii din Episcopia Dunarii de Jos sunt chemati sa fie solidari cu sinistratii din regiune, indeosebi cu cei din Cosmesti, Torcesti, Namoloasa si in alte locuri de pe Siret, precum si cei din Galati si Braila.

Am fost cu totii alaturi de sinistratii din Asia si din Banat, la chemarea pentru solidaritate crestineasca a Sfintei noastre Biserici. Aducem multumiri credinciosilor si preotilor, care, prin jertfa lor, au readus speranta celor napastuiti si rugam pe Hristos Domnul, impreuna cu toti slujitorii din Eparhia noastra, sa ne auda rugaciunile si sa ne fereasca de potop si de revarsarile apelor, iertandu-ne gresalele noastre ale tuturor. De data aceasta, ne cheama urgent, prin vocile lor semenii nostri pentru a le sta aproape intr-o incercare care ar fi putut fi si a fiecaruia in parte. Sunt familii disperate care si-au pierdut casele, agoniseala si bunurile, fara de care nu isi pot continua existenta. De aceea, prelungim chemarea lor de a le fi aproape, intrucat acest strigat de ajutor decurge din insasi constiinta noastra crestineasca si frateasca. Nu in ultimul rand, facem un apel tot atat de cald catre toate persoanele cu posibilitati materiale (firme, societati comerciale etc), sa se solidarizeze cu cei incercati de inundatii in Eparhia Dunarii de Jos, la Galati si Braila, si sa participe la aceasta colecta, se arata in mesajul de suflet transmis de PS Casian.

La 12 iulie 1994 se stingea din viata IPS Antim si in urma vacantarii scaunului episcopal este ales de Colegiul Electoral Bisericesc ca episcop titular al Eparhiei Dunarii de Jos, PS Episcopul Casian Craciun. Aniversarea din acest an va sta in umbra necazurilor abatute asupra enoriasilor pe care ii pastoreste deja de 11 ani si pe care trebuie sa-I ajute in aceste momente de cumpana.

Facem si noi un apel la romanii de pretutindeni care citesc aceste randuri sa ajute fiecare in zona de unde provine pentru a da un exemplu de solidaritate cu semenii aflati in nevoi. Asa cum ne indemna si PS Casian, ganditi-va ca fiecare dintre noi poate fi in aceasta situatie!

 
Conturi pentru donatiiPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :297
Sunday, 24 July 2005

Patriarhia Romana a deschis mai multe conturi unde romanii din toate colturile lumii pot face o donatie in bani pentru toti sinistratii din Romania. Conturile sunt deschise la Banca Comerciala Romana, sector 4:

         Cont Filantropia in lei RO91RNCB5040000000250027

         Cont Filantropia in USD RO79RNCB5040000000250049

         Cont Filantropia in Euro RO52RNCB5040000000250050

         codul Swift: RNCB ROBU B40 (pentru operatiuni din strainatate)

 
Nume celebre ale artei contemporane se intalnesc la BreazaPDF Print E-mail
Breaza, Romania / Romanian Global News
Accesari :200
Sunday, 24 July 2005
Orasul Breaza va gazdui in perioada 24 iulie 7 august cea de-a treia editie a cursului international de vara de arta contemporana din Romania, prima manifestare muzicala de gen care a avut loc in tara noastra. La evenimentul muzical din acest an vor participa nume sonore in arta contemporana din Romania, Spania, Germania, Polonia, Elvetia, Norvegia si Suedia, pe specializarile: compozitie, muzicologie, interpretare, jazz, teatru instrumental si dans, informeaza un comunicat al organizatorilor, Exces Music. Micuta localitate de pe Valea Prahovei s-a aratat bucuroasa de faptul ca este amfitrionul cursurilor, primarul George Maracineanu declarand ca sunt incantati ca, o data pe an, Breaza gazduieste studenti si profesori din intreaga lume, devenind, pe parcursul a doua saptamani, un centru al artei contemporane.
 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions