Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
August 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Cautare
Delimitarea maritima intre Romania si Ucraina a ajuns sub forma de Memoriu la HagaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :257
Tuesday, 16 August 2005
Romania a depus luni, 15 august, la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, un Memoriu cuprinzand fundamentarea pozitiei partii romane referitoare la delimitarea platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra, in cazul Delimitarea maritima in Marea Neagra (Romania v. Ucraina).

Actul a fost depus de agentul partii romane pentru procedurile in fata Curtii Internationale de Justitie, Bogdan Aurescu, ca urmare a faptului ca pe 16 septembrie 2004, Romania a sesizat Curtea de la Haga ca procesul de negocieri bilaterale desfasurate timp de 6 ani nu a condus la identificarea unei solutii echitabile pentru aceasta problema a delimitarii spatiilor maritime mentionate, informeaza Ministerul Afacerilor Externe. In cursul anului 2005, Romania si Ucraina au decis reluarea discutiilor pe tema delimitarii, convenind ca acest proces de negocieri sa nu afecteze desfasurarea procedurilor in curs in fata CIJ.

Memoriul partii romane cuprinde o prezentare a situatiei de fapt relevante, o prezentare a temeiurilor juridice ale variantei de delimitare promovate de partea romana, dar si descrierea considerata echitabila de catre partea romana a liniei de delimitare a platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei. Memoriul este insotit de anexe cuprinzand documente si harti ce constituie elementele de proba pentru fundamentarea argumentatiei partii romane. Conform regulilor CIJ, continutul Memoriului are caracter confidential, la fel ca si restul documentelor prezentate de parti in cadrul fazei scrise.

Partea ucraineana are la dispozitie aproape opt luni ca sa depuna contra-memoriul prin care sa raspunda elementelor din Memoriul partii romane. In functie de decizia ulterioara a partilor, procedura scrisa va putea cuprinde si o a doua etapa, in care cele doua parti vor depune o replica (Romania), respectiv duplica (Ucraina). Dupa epuizarea fazei scrise va avea loc procedura orala.

 
Procurorul general al PNA a fost instalat in functiePDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :245
Tuesday, 16 August 2005
Magistratul Daniel Morar a fost instalat oficial in functia de procuror general al Parchetului National Anticoruptie marti, 16 august, in prezenta ministrului justitiei, Monica Macovei.

Dupa ce saptamana trecuta magistratul fusese ales cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului Superior al Magistraturii ca procuror general al PNA, inceputul acestei saptamani l-a adus pe clujean, propus pentru aceasta functie de chiar actualul ministru al Justitiei, in scaunul cel mai inalt al acestei institutii romanesti. Daniel Morar a declarat in cadrul ceremonialului de instalare ca isi propune sa faca din PNA o institutie performanta si credibila care sa aiba in randul sau procurori mai dinamici, mai eficienti, mai plini de initiativa, informeaza Rador. Totodata, noul procuror general a mai afirmat ca va face destul de repede o evaluare a tuturor procurorilor si a situatiei dosarelor din cadrul PNA. Dupa aceasta prima masura, Daniel Morar va anunta care dintre acestia vor ramane si care sunt compatibili cu atributiile si scopul PNA.

 
Scorpionii Negri din Irak au un nou comandantPDF Print E-mail
Mittica, Irak/Romanian Global News
Accesari :219
Tuesday, 16 August 2005
Tabara romaneasca din Mittica, Irak, a gazduit luni, 15 august, ceremonialul prin care maiorul Daniel Petrescu, comandantul Batalionului 2 Infanterie Calugareni, i-a predat locotentului-colonel Nicolae Ioan, comandantul Batalionului 20 Infanterie Scorpionii Negri, responsabilitatile zonei de operatii din sudul provinciei Dhi Qar.

Aceasta parte a Irakului este zona in care isi desfasoara activitatea militarii romani care participa la Operatiunea Antica Babilonia, anunta MApN. La eveniment au luat parte seful Operatiilor din cadrul Comandamentului Fortei Multinationale din Irak, generalul de brigada Sergio Fiorentino, comandantul Diviziei Multinationale de Sud-Est, generalul-maior James Dutton, comandantul Brigazii Folgore, generalul de brigada Pietro Costantino, si seful de stat major al Comandamentului 2 Operational Intrunit, general de brigada dr. Nicolae N. Roman. Evenimentul s-a mai bucurat de prezenta ambasadorului Romaniei la Bagdad, Mihai Stuparu, si a altor ofiteri de stat major americani, britanici, italieni si romani din comandamentele multinationale.

Pe durata ceremoniei, generalul Costantino le-a multumit si i-a felicitat pe militarii Batalionului 2 Infanterie pentru modul in care si-au indeplinit misiunile in cele sase luni de colaborare si a declarat ca acestia sunt adevaratii ambasadori ai tarii lor.

 
Viitorii jurnalisti basarabeni au o noua facultate de profil la dispozitiePDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :208
Tuesday, 16 August 2005
Incepand cu luna septembrie a acestui an, studentii basarabeni vor putea urma cursurile noii Facultati de Jurnalism si Comunicare Publica care functioneaza in cadrul Universitatii de Studii Europene din Moldova, USEM, cu sediul la Chisinau. 

Nou-infiintata institutie de invatamant superior il are decan pe Gheorghe Barsanu, care a declarat pentru Monitor Media ca admiterea la facultate va continua pana in ultimele zile ale lunii august, urmand ca pe 25 august sa se organizeze un concurs de creatie pentru candidatii inscrisi. Dupa terminarea concursului, comisia de profesori examinatori va hotari numele celor zece studenti care vor fi scutiti de taxa de studii. Cei care vor reusi sa treaca examnenul de admitere la facultatea basarabeana vor putea sa isi aleaga una din cele doua specializari propuse, jurnalism si stiinte ale comunicarii, institutia de invatamant angajandu-se sa pregateasca jurnalisti pentru presa scrisa, electronica si on-line, precum si purtatori de cuvant, consilieri de imagine pentru companii si institutii publice. Durata studiilor va fi conform rigorilor Procesului de la Bologna trei ani de facultate si doi de masterat, iar la reusita cursurilor vor contribui jurnalisti profesionisti, in proportie de 50% din totalul profesorilor. In momentul de fata, in Barasarbia functioneaza patru facultati, la diferite institutii de invatamant superior, unde sunt pregatiti specialisti in domeniul jurnalismului si comunicarii. 

 
Doi jandarmi romani vor aduce acasa o parte din experienta danezaPDF Print E-mail
Stensved, Danemarca/Romanian Global News
Accesari :205
Tuesday, 16 August 2005
O delegatie romaneasca alcatuita din doi ofiteri din cadrul Brigazii Speciale de Interventie Vlad Tepes a Jandarmeriei Romane participa in perioada 15-25 august la Cursul International de Pregatire Politieneasca, organizat la sediul Colegiului National de Politie din localitatea daneza Stensved.

Cursul la care au fost invitati sa ia parte cei doi romani face parte din seria programelor pentru mentinerea pacii si ofera posibilitatea constituirii, in cadrul Jandarmeriei Romane, a unui nucleu specializat pe problematica misiunilor internationale, informeaza un comunicat emis de Ministerul Administratiei si Internelor. Se spera ca prin acest curs aiba loc pe viitor o crestere a interoperativitatii in cadrul fortelor multinationale din care Romania face parte.

 
Turistii de pe litoral pot sa bea apa de la fantana construita in memoria Mariei TanasePDF Print E-mail
Saturn, Romania/Romanian Global News
Accesari :220
Tuesday, 16 August 2005
Ziua Sfintei Maria a oferit turistilor aflati in vacanta pe litoral sansa de a vedea luni, 15 august, sfintirea si inaugurarea la Saturn a unei capele si a unei fantani, in memoria intrepretei de muzica populara, Maria Tanase.

Aceasta si-a exprimat in testamentul sau dorinta respectiva, care a fost ulterior concretizata prin intermediul unui proiect propus de realizatoarea de emisiuni folclorice Iuliana Tudor. Maria Tanase si-ar fi dorit ca, dupa moartea ei, in pamantul Dobrogei sa fie sapata o fantana care sa le ofere apa rece trecatorilor, in memoria sa. La evenimentul de la Saturn au mai fost prezenti primarul Mangaliei, Zamfir Iorgus, si arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie Tomitanul, cel care a oficiat slujba de sfintire a fantanii si a capelei din Saturn, informeaza Prompt Media. Proiectul care indeplineste dorinta Mariei Tanase a fost realizat de administratia publica din Mangalia.

 
Sute de artisti romani si straini vor canta pentru brasoveniPDF Print E-mail
Brasov, Romania/Romanian Global News
Accesari :222
Tuesday, 16 August 2005
Doua manifestari artistice cu participare internationala se desfasoara in aceasta saptamana la Brasov, anunta infobrasov.net.

Cea de-a IV-a editie a Festivalului International Coral de la Brasov va aduce in orasul de la Poalele Tampei o serie de ansambluri din Europa care vor concerta in diverse sali din localitate. Printre invitatii din afara la acest festival se afla corala Sing for Pleasure din Anglia, corul din Ouistreham, Franta, corul Aliminares din Spania sau ansamblul din orasul francez Arnas. Aceste formatii corale vor sustine concerte la Biserica Sf. Treime, la Sala Festiva a Liceului de Arta, in Aula Universitatii Transilvaniasau la Colegiul National Andrei Saguna, alaturi de ansamblurile romanesti Mira din Iasi, Valurile Dunarii din Braila, corala Adagio din Satu Mare sau corul Vox Animi din Sighisoara. Pe durata intregii saptamani, in acdrul festivalului vor canta peste 700 de coristi amatori din tara si din strainatate care vor oferi publicului brasovean o serie de spectacole deosebite.

Al doilea eveniment muzical al saptamanii este Festivalul International de Muzica Clasica si Moderna Cetatea Muzica a Brasovului, aflat la editia cu numarul trei. Manifestarea este organizata de Consiliul Judetean si Centrul Cultural Reduta si il are in prim-planul spectacolelor care vor avea loc in perioada 13-19 august pe violonistul roman Serban Lupu, brasovean de origine, dar stabilit in SUA. Datorita acestui muzician, intregul festival va sta sub semnul marelui compozitor roman George Enescu, care este comemorat in acest an pe plan international, ca urmare a implinirii a 50 de ani de la moartea sa.

 
Meciul de fotbal Romania Andorra spera sa aduca suporterilor golul cu numarul 1000PDF Print E-mail
Constanta, Romania/Romanian Global News
Accesari :353
Tuesday, 16 August 2005
Selectionata de fotbal a Romaniei va intalni miercuri, 17 august, la Constanta, echipa similara a Andorrei, in cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal din 2006.

Daca partida nu pune, in principiu, prea mari dificultati jucatorilor romani, se pare ca fotbalistii romani se vor lupta pentru intrarea in analele fotbalului romanesc in calitate de marcatori ai golului cu numarul 1000 din istoria partidelor jucate de echipa nationala de fotbal a Romaniei. In momentul de fata, Romania are la activ nu mai putin de 998 de goluri inscrise in portile adversarilor, informeaza postul national de televizune. Un alt record care va avea loc pe stadionul Gheorghe Hagi din Constanta va fi egalarea de catre Dorinel Munteanu a performantei lui Hagi de a imbraca de 125 de ori tricoul nationalei. Meciul de la Constanta este cea de-a 590-a partida pe care o disputa selectionata de fotbal a Romaniei in intreaga sa cariera.

 
Instalarea bustului lui Rebreanu la Chisinau, dorita de scriitorii si jurnalistii basarabeniPDF Print E-mail
Accesari :311
Tuesday, 16 August 2005

Uniunea Scriitorilor, USM, si Uniunea Jurnalistilor, UJM, din Chisinau fac apel la ministrul basarabean al Culturii, Artur Cozma, sa instaleze in capitala bustul scriitorului roman Liviu Rebreanu, ca o prima dovada a intentiilor sale de a colabora cat mai bine cu oamenii de cultura din tara.

Problema a fost adusa in discutie in cadrul unei conferinte de presa sustinuta de USM luni, 15 august, si care l-a avut ca invitat si pe demnitarul mentionat. Oficialul basarabean a afirmat ca va analiza aceasta propunere, dar a precizat ca decizia sa ulterioara nu va fi influentata de conditiile impuse de membrii celor doua uniuni, anunta Moldova Azi. Ministrul Culturii a mai declarat ca deocamdata nu este posibila instalarea bustului, pe motiv ca mai multi specialisti au contestat valoarea artistica a sculpturii, care, potrivit lor, ar fi o copie nereusita a unui bust din Romania. La aflarea acestui lucru, scriitorii s-au aratat indignati de pozitia ministrului, mentionand ca este o rusine sa puna la indoiala valoarea lucrarii Militei Petrescu, semnatarul sculpturii si discipol al lui Constantin Brancusi. Bustul lui Liviu Rebreanu a fost turnat pe o forma inedita din ipsos a regretatei artiste Milita Petrascu si se gaseste in prezent la Uniunea Scriitorilor din Chisinau. Sculptura ar urmat sa fie instalata pe Aleea Clasicilor in ultima zi a lunii august, in care se sarbatoreste Ziua Limbii Romane de la Chisinau.

 
Noi proteste la Chisinau impotriva zilei eliberarii orasuluiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :342
Tuesday, 16 August 2005

Asociatia antipact Ribbentrop-Molotov va marsalui miercuri, 24 august, prin centrul Chisinaului si va protesta in fata ambasadei Rusiei din acelasi oras, ca o replica la intentia autoritatilor centrale de a marca festiv ziua de 24 august ca zi a eliberarii Chisinaului".

Mitingul de protest se va desfasura in intervalul orar 10:00-13:00, si se va axa pe discutarea publica a zilelor 23 august 1938, in care s-a semnat pactul intre Hitler si Stalin prin care Basarabia a fost peste doi ani smulsa Romaniei, si 24 august 1944, pe care organizatorii o considera zi de reocupare, informeaza curaj.net.

 
Moment aniversar pentru catedrala romana din ClevelandPDF Print E-mail
Cleveland, SUA/Romanian Global News
Accesari :363
Tuesday, 16 August 2005

Catedrala ortodoxa romana Sfanta Maria din Cleveland isi va sarbatori duminica, 21 august, cea de-a 101-a aniversare, la care sunt invitati sa participe toti enoriasii si preietenii acestei parohii romanesti.

Momentul festiv care marcheaza trecerea in cel de-a doilea secol de existenta a parohiei romanesti va incepe dimineata, la ora 08:30, prin slujba Sfintei Liturghii, care va fi urmata de o celebrare a celor care isi aniverseaza un anumit numar de ani de la casatorie, anunta buletinul periodic de informare al parohiei romanesti. Toti fericitii in casnicie vor sta intr-un loc special in biseria si vor fi pomeniti in rugaciunile de pe durata intregului serviciu religios duminical. Dupa terminarea Liturghiei, sarbatoritii vor merge la un banchet festiva care va fi gazduit de Sala Sociala si in care vor fi imortalizati pe hartia fotografica de Gus Secue Jr. Un alt episod aniversar va fi implinirea a 25 de ani de activitate a corului George Enescu care activeaza in cadrul parohiei. Toti cei prezenti vor vedea spre finalul sarbatoririi un scurt film despre viata parohiei in cei 101 de ani de existenta.

 
Trei ani de simtire ortodoxa romaneasca la biserica Sf. Dumitru din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada/Romanian Global News
Accesari :423
Tuesday, 16 August 2005

De trei ani de zile, o parte a comunitatii romane ortodoxe din Toronto frecventeaza regulat slujbele religioase care se desfasoara la biserica romaneasca cu hramul Sfantul Dumitru din aceasta metropola canadiana.

Parohia a luat fiinta pe 28 aprilie 2002 cu acordul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de America si Canada, pastorita de IPS Nicolae, informeaza site-ul oficial al bisericii. Inca de la prima slujba oficiata in randul credinciosilor romani, parintele Viorel Tencaliuc a fost alaturi de acestia. Parintele a reusit, impreuna cu enoriasii inimosi, sa se ocupe de strangerea semnaturilor necesare care au fost trimise pentru inregistrare, impreuna cu cererea de aderare, la Arhiepiscopie. Prima locatie care a gazduit activiatea religioasa a noii parohii a fost sala de sport de la Eunice School, urmand ca mai tarziu slujbele sa fie tinute si in alte locuri, precum biserica macedoneana de pe Main Str. in Markham sau la adresa 5801 Leslie Street, loc in care se afla si in prezent. Parohia a reusit inca de la inceput sa intreprinda o serie de actiuni religioase si sociale, precum oficierea duminicala a Sfintei Liturghii, participarea unei delegati de la aceasta biserica la Hirotonirea si Intronizarea noului Arhiepiscop de America si Canada, I.P.S. Dr. Nicolae Condrea la Montreal, organizarea primei sarbatori parohiale de ziua Sfantului Dumitru 2002, serbarea de Craciun la care a participat corul bisericii condus de Livia Popa sau petrecerea care a sarbatorit intrarea in noul an la care au participat 200 de persoane. Anii 2004 si 2005 s-au dovedit a fi la fel de plini de evenimente, spre bucuria comunitatii de romani din Toronto si a parintelui paroh, Viorel Tencaliuc. Biserica s-a dovedit a fi si in pas cu tehnologia si a reusit sa puna la dispozitia enoriasilor sai si o pagina de web bine structurata, care contine informatii diverse din viata parohiei si din calendarul religios. Incepand de anul trecut, varianta noua a portalului bisericii poate fi accesata la adresa http://www.st-dumitru.org.

 
Hyde Park va marca Ziua Limbii Romane la ChisinauPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :647
Tuesday, 16 August 2005

Ziua Limbii Romane de la Chisinau, care se va celebra miercuri, 31 august, va fi marcata de organizatia non-guvernamentala Hyde-Park printr-un maraton oratoric care se va desfasura pe Aleea Clasicilor Literaturii Romane din centrul orasului.

Actiunea va avea loc in intervalul orar 14:00-17:00 si va consta intr-un concurs cu premii in carti importante, informeaza portalul organizatiei. Totodata, organizatorii vor derula aceasta activitate chiar pe locul in care ar trebui sa se instaleze bustul scriitorului Liviu Rebreanu si unde activistii ONG Hyde Park se intrunesc in fiecare duminica la amiaza pentru discutii publice. Totodata, actiunea va mai contine un moment important, si anume lansarea brosurii despre miscarea Hyde Park si colectarea de noi semnaturi de la sustinatorii actiunilor acestei organizatii.

 
Petrecere romaneasca la Juliana RestaurantPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :221
Tuesday, 16 August 2005

Romanii din Chicago vor celebra intreaga luna august increderea in sine. Seria de intalniri romanesti organizate saptamanal de Seara Romaneasca din Chicago va continua si in a treia saptamana a lunii august cu petrecerea de joi, 18 august.

Intalnirile romanesti din fiecare saptamana au loc la Restaurant-Clubul Juliana, situat in 3001 W. Peterson, din Chicago.Colectivul care ofera in fiecare seara de joi romanilor din Chicago aceste intalniri este format din Luminita Boldovici, fondator al proiectului si responsabil PR, Daniel Mitrus DJ Danny si Cezar Rachieru DJ Cezar.

 
Pictorita Liana Saxone-Horodi va expune in HaifaPDF Print E-mail
Haifa, Israel/Romanian Global News
Accesari :216
Tuesday, 16 August 2005

{mosimage}Artista originara din Romania, Liana Saxone-Horodi, isi va prezenta lucrarile sambata, 3 septembrie, in orasul isrealian Haifa, informeaza portalul romaniaisrael.com.

{mosimage}Expozitia de pictura semnata de Liana Saxone-Horodi va fi inaugurata la ora 11:30 si va beneficia de un cuvant de deschidere pe care il va rosti prof.dr. Haim Avramovici. Manifestarea este organizata de Asociatia artistilor plastici si sculptorilor din Haifa si Nordul tarii, mai anunta portalul romano-israelian. Pictorita Liana Saxone-Horodi s-a nascut in Romania in anul 1940 si a inceput sa studieze pictura inca de la varsta de opt ani. Desi in anul 1960 primeste un premiu important la o competitie de folclor si arta decorativa, artista decide patru ani mai tarziu sa paraseasca Romania si sa se stabileasca in Israel. Pictorita isi continua studiile in domeniu la Tel-Aviv si obtine mai multe distinctii din partea asociatiilor israeliene de profil. Din anul 1992, Liana Saxone-Horodi este membra a Asociatiei Isrealiene a Pictorilor si Sculptorilor.

 
Scriitori romani omagiati in FrantaPDF Print E-mail
Paris, Franta/Romanian Global News
Accesari :219
Tuesday, 16 August 2005

12 scriitori romani contemporani se vor afla in prim planul atentiei iubitorilor de carte din Franta in perioada 14-26 noiembrie.

Centrul National de Carte francez va organiza in aceasta perioada o noua editie a evenimentului cultural cunoscut sub denumirea de Belles Etrangeres (Frumoasele Straine), o editie dedicata anul acesta literaturii romane. Cei 12 scriitori romani care vor fi invitati la intalniri cu publicul francez in peste 30 de orase sunt Gabriela Adamesteanu, Stefan Agopian, Ana Blandiana, Mircea Cartarescu, Gheorghe Craciun, Letitia Ilea, Dan Dungu, Ion Muresan, Marta Petreu, Simona Popescu, Cecilia Stefanescu si Vlad Zografi. Centrul National de Carte va edita, totodata, impreuna cu un editor francez o antologie care va reuni texte inedite ale celor 12 autori romani invitati in cadrul evenimentului cultural. Antologia va contine si un DVD cu filmul documentar realizat cu scriitorii invitati, si va fi publicata si difuzata cu ocazia manifestarii.

 
Dirijorul Cristian Mandeal, protagonist la Festivalul de la San SebastianPDF Print E-mail
San Sebastian, Spania/Romanian Global News
Accesari :214
Tuesday, 16 August 2005

Dirijorul roman Cristian Mandeal se va afla miercuri, 17 august, la pupitrul spectacolului Madama Butterfly de Giacomo Puccini, in cea de-a treia reprezentatie a acestei lucrari in cadrul Festivalului International de la San Sebastian.

Distributia spectacolului ii cuprinde pe soprana Mina Tasca, tenorul Roberto Aronica, baritonul Antonio Salvadori si mezzo-soprana Marina Rodriguez-Cusi, anunta postul national de radio. Alaturi de acesti interpreti, pe scena spaniola vor mai evolua in cadrul aceleiasi opere Corul Andra Mari si Orchestra Simfonica Basca, in timp ce regia artistica este semnata de Lindsay Kemp. Cea de-a 66-a editie a Festivalului muzical international de la San Sebastian se desfasoara in perioada 4 august-3 septembrie si reuneste in aceasta parte a Spaniei o serie de ansambluri valoroase din intreaga lume, printre care Orchestra de Tineret Gustav Mahler, Corul si Orchestra Les Arts Florissants, Orchestra Nationala a Rusiei, Orchestra de Camera din Lausanne, dirijorii Ingo Metzmacher, William Christie, violonistul Maxim Vengerov sau pianistul si dirijorul Christian Zaccharias.

 
Cvartetul Belcea isi ilustreaza succesele la Festivalul de la EdinburghPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :170
Tuesday, 16 August 2005

In cadrul Festivalului International de la Edinburgh se va desfasura miercuri, 17 august, o conversatie cu artistii care compun Cvartetul Belcea.

Discutia va avea loc cu incepere de la ora 17.00 la Hawthornden Lecture Theatre, din cadrul National Gallery of Scotland. Membrii Cvartetului Belcea, unul dintre cele mai bune si mai renumite cvartete de camera din intreaga lume vor ilustra in discutii o intreaga cariera internationala si o serie de succese.

 
Lisa Milne in concert alaturi de Cvartetul BelceaPDF Print E-mail
Londra, Anglia/Romanian Global News
Accesari :187
Tuesday, 16 August 2005

Cvartetul romanesc Belcea, unul dintre principalii exponenti ai talentului muzical romanesc in Marea Britanie, se va afla si la Festivalul International de la Edinburgh.

Concertul pe care membrii cvartetului il vor sustine este programat pentru joi, 18 august, de la ora 11.00, la Queens Hall. Alaturi de soprana Lisa Milne, programul pe care cei patru instrumentisti il vor sustine pe scena renumitului festival va contine piese de Haydn, Schoenberg si Beethoven. Cvartetul Belcea se afla acum in plin avant, fiind cu succes inscris in circuitul concertistic international. Castigatori ai unui premiu Grammy pentru cel mai bun album de debut, cei patru si-au castigat foarte repede o reputatie ca unul dintre cele mai bune ansambluri de muzica de camera. In concertul pe care il vor sutine la Edinburgh soprana Lisa Milne li se va alatura pentru una dintre cele mai personale creatii ale lui Schoenberg, al doilea sau cvartet de coarde, dedicat sotiei sale.

 
Mukka Band si Dana Berciu din nou in concertPDF Print E-mail
Portsmouth, Anglia/Romanian Global News
Accesari :193
Tuesday, 16 August 2005

Celebrii, deja, Mukka Band alaturi de solista romanca Dana Codorean Berciu vor sustine o impresionanta reprezentatie live la The Bandstand.

Intrarea este libera pentru cei care vor dori sa ia parte la un spectacol de muzica si un show la scena deschisa, care va incepe de la ora 13.00.

Renumiti pentru show-urile lor de o energie debordanta, adesea salbatica, Mukka Band canta un amestec de viori, acordeon, bass si tobe, ce poate interpreta unele dintre cele mai alerte piese instrumentale balcanice. Alaturarea cu Dana Codorean Berciu, care ofera publicului interpretari de senzatie ale baladelor transilvane, promite sa aiba si de aceasta data efectul obisnuit asupra publicului prezent la concert.

 
Dan Petrescu ar putea veni la carma Nationalei de fotbal a MoldoveiPDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Accesari :377
Tuesday, 16 August 2005

Fostul component al generatiei fotbalistice de aur a Romeniei, Dan Petrescu, este dorit de catre presedintele Federatiei de Fotbal din Moldova, Pavel Cebanu, la carma selectionatei reprezentative basarabeane de fotbal.

Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa destinata inceperii noului sezon de fotbal, informeaza Noutati Moldova citand publicatia "Fotbal moldovenesc". Presedintele Cebanu a mai declarat ca, desi specialistii romani sunt persoane bine platite, Federatia de Fotbal din Moldova va incerca sa rezolve toate problemele, tinand cont de actualul buget, dar avand in vedere faptul ca unui antrenor strain trebuie sa i se puna la dispozitie hotel, alimentatia, automobil, telefon, iar toate aceste servicii sunt costisitoare.

Dan Petrescu a facut parte din cel mai bun lot de fotbal al Romaniei, fiind unul dintre cei mai importanti fundasi de la Campionatele Mondiale si Europene la care a participat alaturi de ceilati colegi ai sai. Totodata, Petrescu a avut o evolutie excelenta la clubul englez din Premier Legue, "Chelsea", si a antrenat si echipele Rapid Bucuresti si Sportul Studentesc.

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions