Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Septembrie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Cautare
Cartea despre Hyde Park, accesibila on-linePDF Print E-mail
Chisinau, Basarabia / Romanian Global News
Accesari :788
Saturday, 10 September 2005

Organizatia non-guvernamentala Hyde Park a lansat miercuri, 31 august, cu ocazia sarbatorii Limbii Romane, un volum despre fenomenul Hyde Park in Basarabia, volum care acum este accesibil si in varianta on-line.

Cartea a fost prezentata in cadrul Maratonului oratoric de pe Aleea Clasicilor din Chisinau si poate fi gasita in format electronic la adresa de web http://curaj.net/wp-content/Microfon.pdf [fisier .pdf, aprox. 1 Mb]. Singura conditie pentru a putea viziualiza continutul cartii este ca utilizatorul calculatorului sa dispuna de programul Adobe Acrobat Reader, informeaza curaj.net.

Volumul Hyde Park a fost editat in 500 de exemplare cu ajutorul unei finantari externe si va fi distribuit in principalele biblioteci de carte romaneasca din Chisinau. Cartea poate sa junga si la alte persoane interesate, in limita stocului disponibil, fiind suficienta o solicitare trimisa la adresa hp@curaj.net.

 
Muzica si dans pentru romanii londoneziPDF Print E-mail
Londra, Anglia / Romanian Global News
Accesari :254
Saturday, 10 September 2005

Week-end-ul acesta o noua seara de discoteca ii asteapta pe romanii din Londra. In aceeasi locatie de la Pomodoro Bar toti cei care vor sa asculte ceva muzica buna si sa se distreze intr-o atmosfera romaneasca sunt invitati sambata, 10 septembrie, de la ora 20.00, pana la ora 3.00 dimineata.

Pretul biletelor este, asa cum se stie deja, de 5 lire, iar fetele beneficiaza de intrare gratuita pana la ora 22.00. Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0787 614 6863, sau la adresele de e-mail dora_496@fsmail.net sau disco.ro.londra@k.ro.

Reamintim ca discoteca romaneasca din Londra ii strange laolalta din doua in doua saptamani pe toti romanii din capitala britanica dornici de voie buna, dans si o distractie ca in discotecile de acasa. Asa ca nu uitati ca de sambata in alte doua saptamani este cazul sa va pregatiti din nou de perecere, pentru ca in 24 septembrie, romanii din Londra se intalnesc din nou la discoteca.

 
Concurs de desen pentru copiiPDF Print E-mail
Budapesta, Ungaria / Romanian Global News
Accesari :226
Saturday, 10 September 2005

Ministerul de Interne a publicat un concurs de desen pentru elevii din clasele 1-4, cu titlul "Orasul meu"/"Satul meu". Cu ocazia Zilei Autoguvernarilor Locale, organizatorii asteapta ca micii scolari sa realizeze desene care prezinta localitatea lor.

Creatiile vor fi inaintate pe coli marimea A/4, realizate cu grafit sau creta. Desenele se pot trimite pana la 15 septembrie a.c., la adresa: Departamentul Relatiilor Civile si a Sanselor Egale din cadrul Ministerului de Interne, 1051 Budapesta, strada Jozsef Attila nr. 2-4. Cele mai reusite creatii vor fi reunite in cadrul unei expozitii la Palatul Artelor din Budapesta, in ziua de 1 octombrie, informeaza corespondemtul Romanian Global News in Ungaria.

 
Biserica romaneasca din Zurich participa local la sarbatoarea orasuluiPDF Print E-mail
Zurich, Elvetia / Romanian Global News
Accesari :363
Saturday, 10 September 2005

Biserica ortodoxa romana "Sfantul Nicolae" din Zurich se va alatura duminica, 11 septembrie, celorlate parohii ortodoxe din oras care ii vor pomeni pe Sfintii Mucenici Felix, Regula si Exuperantius, patronii oficiali ai orasului.

Sarbatoarea va fi marcata de oficierea slujbei Vecerniei, care va avea loc incepand cu ora 17:30 in Biserica Grossmunster din Zurich, informeaza portalul oficial al parohiei romanesti. La ora 16:45 va incepe procesiunea de la Biserica Wasserkirche, locul unde a fost descoperit vechiul mormant al Sfintilor Martiri, pana la Grossmunster. Dupa terminarea Vecerniei, cei prezenti vor fi invitati la un bufet alcatuit din diverse preparate culinare specifice pe care le vor aduce membrii fiecarei comunitati ortodoxe.

Evenimentul de duminica nu va perturba activitatile obisnuite ale parohiei romanesti care va oficia dimineata, de la ora 11:15, slujba Sfintei Liturghii. Totodata, pe parcursul slujbei se poate continua si strangerea de bani pentrun sinistratii din Romania, pana in prezent enoriasii reuisnd sa adune la colecta initiata in luna iulie suma de 800 de franci elvetieni. Suma respectiva a ajuns la persoanele afectate din localitatile Comanesti-Laloaia, judetul Bacau, si Vadu-Rosca, judetul Vrancea.

 
George Enescu, omagiat la ICR din VienaPDF Print E-mail
Viena, Austria / Romanian Global News
Accesari :248
Saturday, 10 September 2005

Romanii din Austria il omagiaza si ei pe George Enescu duminica, 11 septembrie, cand la sala Institutului Cultural Roman din Viena se va desfasura un concert omagial in memoria compozitorului roman.

Spectacolul va incepe la ora 18:00 si va fi sustinut de Mihaela Ungureanu, Ion Tibrea si Liviu Burz, acompaniati la pian de Andrei Roth, informeaza portalul wien.no-ip.biz. Dea semenea, in cadrul serii va mai avea loc si un recital de dansuri populare cu ansamblul studentesc "Doina" din Bucuresti. Sala in care se va desfasura concertul se afla la adresa Argentinierstrasse 39, colt cu Theresianumgasse, 1040, Viena, intrarea la spectacol fiind gratuita.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions