Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Septembrie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Cautare
Noapte alba pentru romanii din TorontoPDF Print E-mail
Toronto, Canada / Romanian Global News
Accesari :250
Sunday, 18 September 2005

Tinerii romani petrecareti din Toronto sunt din nou invitati la o seara de distractie care va avea loc vineri, 23 septembrie, la discoteca romaneasca Blackseaclub.

Tema petrecerii va fi albul, asa incat toti cei care vor sa vina sunt rugati sa se imbrace corespunzator, informeaza Alianta Romanilor Canadieni. Ca de obicei, doamnele si domnisoarele vor intra gratis inainte de ora 23:00, iar parcarea va fi gratuita.

 
Expeditia romano-italiana in Africa a ajuns la baza muntelui KenyaPDF Print E-mail
Monza, Italia / Romanian Global News
Accesari :238
Sunday, 18 September 2005

Alpinistul roman Petru Vataman, alaturi de partenerul sau italian, Marco Zappa, porniti la inceputul acestei luni din Italia in cautarea visului african au ajuns, in data de 15 septembrie, pana la baza muntelui Kenya.

Amandoi alpinistii se afla intr-o stare buna de sanatate si sunt nerabdatori, dupa cum arata mesajele venite din partea lui Vataman, sa inceapa escaladarea "marelui perete". Prima tabara, cea de dinainte de ascensiune, se afla la altitudinea de 3.500 de metri, cu care se pare ca echipa s-a acomodat.

Reamintim ca Petru si Marco alcatuiesc prima echipa internationala de alpinism romano-italiana care pleaca in Africa. Scopul lor este acela de a urca pe cele mai inalte varfuri din Africa: Kilimanjaro, Batian, Nelion si Lenana. Vataman este instructor de escalada la Federatia de Escalada Sportiva Italiana, iar Zappa este chirurg si de data aceasta medicul expeditiei in Africa. Amandoi alpinistii sunt membri ai Clubului Alpin Italian.

 
Noua Lege a imigratiei se lasa asteptataPDF Print E-mail
Atena, Grecia / Romanian Global News
Accesari :309
Sunday, 18 September 2005

Ministerul de Interne elen a precizat, intr-un comunicat emis pe data de 1 septembrie, ca imigrantii care locuiesc in Grecia fara permis de rezidenta, incepand de la 31 decembrie 2004, vor putea aplica pentru noul permis incepand cu data de 1 octombrie.

Termenul de aplicare, conform comunicatului emis, este cuprins intre 1 octombrie si 31 decembrie 2005, iar solicitantii vor trebui sa aduca dovezi ca au intrat pe teritoriul elen inainte de 1 ianuarie 2005, informeaza Actualitatea Romaneasca. Printre dovezile care vor fi acceptate, se numara data la care au primit un numar de la taxa catre serviciul de stat (AFM), dovada ca au contribuit la fondul Asigurarilor sociale sau data la care cererea lor pentru azil politic a fost respinsa.

 
Pasaportul simplu pentru romanii aflati temporar in ItaliaPDF Print E-mail
Bucuresti, Romania / Romanian Global News
Accesari :331
Sunday, 18 September 2005

Cetatenii romani cu domiciliul in Romania, aflati temporar in Italia, vor solicita emiterea unui nou pasaport simplu Serviciului Teritorial de Pasapoarte al judetului unde au domiciliul in Romania, personal, cu prilejul primei calatorii in afara tarii.

Potrivit art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, "in cazuri temeinic motivate, cererile pot fi depuse prin mandatar, cu procura speciala autentificata in tara de catre notarul public, iar in strainatate de misiunea diplomatica ori oficiul consular", informeaza Actualitatea Romaneasca. In acest sens, cetateanul interesat se va adresa Consulatului, inainte de expirarea documentului de identitate, in vederea redactarii si autentificarii procurii speciale pentru emiterea si ridicarea pasaportului, prin care va imputernici o persoana din tara pentru a-I reprezenta la Serviciul de Pasapoarte teritorial. Aceasta procedura poate fi utilizata numai de catre persoanele care se afla legal in Italia (au permis de soggiorno pentru studii sau pentru activitati lucrative, cu contract pe durata determinata). Acte necesare: documentul de identitate valabil al solicitantului (carte de identitate sau pasaport expirat) original si copie; 4 fotografii color identice si de data recenta; formularul de procura speciala pentru emiterea si ridicarea pasaportului (pus la dispozitie de Consulat) completat in doua exemplare si semnate. Taxa consulara: 75 euro (45 euro autentificarea procurii si 30 euro certificarea fotografiei).

 
Liana Didilescu, din nou pe scena din ToulousePDF Print E-mail
Toulouse, Franta / Romanian Global News
Accesari :312
Sunday, 18 September 2005

Compania de teatru "Deux Deux" va prezenta in perioada 21-25 septembrie la Tolouse spectacolul "Binefacatorul", pus in scena de Liana Didilescu dupa piesa lui Anton Pavlovici Cheov.

Comedia ii are ca protagonisti pe Christophe Marechal si pe Jacques Lazzari, informeaza portalul www.onlinero.com. Reprezentatiile vor avea loc la "Centre Culturel des Minimes" din localitate si vor incepe miercuri, 21 septembrie, de la ora 21:00. Celelalte spectacole se vor juca vineri si sambata, de la aceeasi ora 21:00, si duminica, de la ora 15:30. Pretul unui bilet de intrare este de 10 euro, tarif normal, si 7 euro, tarif cu reducere. Romanii care vor sa vada aceasta piesa pot sa isi faca rezervari on line, accesand adresa de web www.boodu.com sau la numarul de telefon 06 70 88 37 17.

 
Benone Sinulescu si Adrian Romcescu, in turneu in GermaniaPDF Print E-mail
Koln, Germania / Romanian Global News
Accesari :302
Sunday, 18 September 2005

Benone Sinulescu si Adrian Romcescu sunt vedetele spectacolului "Rapsodii de toamna" care se va desfasura in perioada 23-25 septembrie in trei orase din Germania, sub egida Asociatiei "Romania" din Gummersbach.

Alaturi de cei doi, pe afis se mai afla si actorul Radu Mos, de la Teatrul din Oradea, si interpreta de muzica populara si de petrecere Simona Costin, informeaza portalul asociatiei romanesti. Spectacolele vor avea loc vineri, 23 septembrie, in restaurantul "Em Kolsche Boor" din Koln, incepand cu oara 20:00, sambata, 24 septembrie, in restaurantul "Homburger Hof" din Gummersbach, de la ora 19:30, si duminica, 25 septembrie, de la ora 17:00, in Restaurantul Ruza din Aachen. Rezervari de locuri la toate spectacolele se pot face de la numerele de telefon 02261-290689, 02261-29108 sau 0163.2974999, ori de la adresa de e-mail stefantoma@verein-romania.de . Pretul unui bilet de intrare este de 15euro, pentru membrii cotizanti fiind 12 euro, iar pentru copiii cu varsta intre 7-14 ani doar 6 euro. Spectacolul este sprijinit de Reiseburo Keller, prima linie internationala de transport de persoane pe ruta Germania Romania.

 
top

(C) 2020 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions