Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Mai 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Cautare
Arhiva RGNPRESS pe anul 2005 arrow Stiri  arrow  Interviuri

Rezultate 1 - 30 din 61
Afişare #

1. Ungurul de la Ford era un roman de elita!
(Archives/Stiri/Interviuri)

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

Daca intamplarea n-ar fi ivit o convorbire telefonica in California cu dl. Ion Cepoi din Las Vegas, nu as fi aflat ceea ce urmeaza sa aflati si dvs. ca cititori: ca undeva, in celebra statiune de pe coasta Pacificului, Santa Barbara (vecin de locuinta, cumva, cu insusi Michael Jackson) isi traieste singuratic senectutea un om care a marcat istoria firmei Ford (ca si insasi istoria automobilului, ca director al departamentului de design al firmei) si care, dincolo de alura sa de gentlemen englez, dincolo de certificatul de nastere american si de numele unguresc (JOSEPH OROSZ) este... roman! Roman atat prin sange (ambii parinti sunt ardeleni) cat si prin legaturile pe care o viata intreaga le-a mentinut cu tara si cu limba parintilor sai.

miercuri, 12 ianuarie 2005 |  1020 hit(s)

2. Romani cu care ne mandrim
(Archives/Stiri/Interviuri)

Oregon, SUA/ Romanian Global News

Gabriel Gherasim, ziarist, colaboratorul din Oregon al ziarului "Meridianul Romanesc", publicatie din Statele Unite ale Americii a avut amabilitatea sa ne trimita un material realizat cu compozitorul roman Serban Nichifor. Materialul face parte din suita de interviuri realizate de jurnalistii romani de la Meridianul Romanesc si grupate sub titlul "Romani cu care ne mandrim".

luni, 17 ianuarie 2005 |  1669 hit(s)

3. Visul american a devenit realitate pentru un roman din Aiud
(Archives/Stiri/Interviuri)

Florida, SUA/Romanian Global News

Portalul romanilor din Florida, Romanian Voice of Florida, publica povestea unui imigrant roman, Aurel Secheresiu, care dupa ce a cunoscut succesul in America s-a hotarat sa se intoarca in Transilvania natala pentru a-si gasi linistea si odihna in pragul pensiei.

marţi, 18 ianuarie 2005 |  1013 hit(s)

4. Romanii americani, la urnele anului 2004
(Archives/Stiri/Interviuri)

Florida, SUA/Romanian Global News

 

Proaspat numitul Consul Onorific al Romaniei in Florida, Claudiu Matasa a acordat recent un interviu trimisului cotidianului Cronica Romana, in care vorbeste despre importanta voturilor alegatorilor romani in desemnarea presedintelui celei mai mari puteri a lumii, SUA, despre alegerile din Romania, dar si despre perspectivele Consulatului roman din Florida.

vineri, 28 ianuarie 2005 |  916 hit(s)

5. Massachutes Institute of Technology are bursieri romani de frunte
(Archives/Stiri/Interviuri)

New York, SUA/Romanian Global News

Din seria Romani cu care ne mandrim, publicata de colegii nostri de le Meridianul romanesc din America, va prezentam astazi un interviu realizat de Gabriel Gherasim cu Gheorghe Chistol, membru al "Asociatiei Studentilor Romani" de la M.I.T., Massachusetts.

marţi, 01 februarie 2005 |  1165 hit(s)

6. Iurie Rosca: Fortele imperiale ruse vor sa provoace haos si varsare de sange la Chisinau
(Archives/Stiri/Interviuri)

Chisinau, Basarabia/Romanian Global News
Prezentam in cele ce urmeaza un interviu al liderului PPCD-ului, Iurie Rosca, acordat cotidianului romanesc "Gardianul".
joi, 03 martie 2005 |  900 hit(s)

7. Oficiul National pentru Cultul Eroilor se preocupa si de eroii romani cazuti in afara frontierelor a
(Archives/Stiri/Interviuri)

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

Prin bunavointa colegilor jurnalisti de la publicatia locala "acum" va punem la dispozitie materialul realizat in exclusivitate cu dl. Cristian Scarlat, directorul Oficiului National pentru Cultul Eroilor de catre jurnalistul Alex Tismana.

joi, 10 martie 2005 |  1158 hit(s)

8. Nu stiu daca peste 10-15 ani va mai avea cine sa mearga cu o floare la monumentul lui Eminescu"
(Archives/Stiri/Interviuri)

Cernauti, Ucraina / Romanian Global News

Interviu cu scriitorul si jurnalistul Ilie Tudor Zegrea din Cernauti, realizat de corespondentul Romanian Global News, Malina Anitoaei.

marţi, 22 martie 2005 |  908 hit(s)

9. Romanul care pleaca la munca in strainatate are nevoie de mai multa informatie
(Archives/Stiri/Interviuri)

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

Pe acest subiect al muncii oficiale sau ilegale in strainatate si in special in spatiul european, ne-am adresat cu cateva intrebari doamnei Daniela Nicoleta Andreescu, secretar de stat al Departamentului pentru Munca in Strainatate (DMS) structura infiintata anul trecut si extrem de necesara in conditiile in care, romanul, in cautare de mai bine si de multe ori neinformat, cade cu usurinta prada retelelor de trafic de persoane.

vineri, 25 martie 2005 |  819 hit(s)

10. Marian Mocanu a devenit patronul unei sali de fitness pe Coasta de Azur.
(Archives/Stiri/Interviuri)

Andora, Italia / Romanian Global News
La 60 de km de Savona si la 100 de Genova se afla Andora, o mica localitate, cu mai putin de 7.000 de locuitori. Mica, dar prospera, fiind situata intr-una dintre cele mai bogate zone din Italia, pe Coasta de Azur.
duminică, 27 martie 2005 |  874 hit(s)

11. Interviu cu un consilier al ambasadei Romaniei la Budapesta
(Archives/Stiri/Interviuri)

Budapesta, Ungaria / Romanian Global News

Istorie si diplomatie

Ca pregatire sunt istoric si pentru un istoric e o experienta teribila sa lucrezi acolo unde se face istoria. Deci activitatea diplomatica practic iti da acesul la informatie, te pune in situatia de a vedea foarte multe actiuni diplomatice, un background istoric care exista.
duminică, 27 martie 2005 |  1113 hit(s)

12. Cum ma simt eu, antrenorul echipei Statelor Unite concurand impotriva fostei mele tari ?
(Archives/Stiri/Interviuri)

Indiana, SUA/Romanian Global News

Jurnalistul roman Cosmin Chivu, de la publicatia Curentul International, care apare in Statele Unite ale Americii, a realizat recent un interviu cu Bela Karolyi, directorul Centrului national de pregatire a echipei olimpice de gimnastica a SUA. Publicam, in cele ce urmeaza, raspunsurile antrenorului roman la seria de intrebari legate de viata sa personala si profesionala.

vineri, 01 aprilie 2005 |  1266 hit(s)

13. Lidia Gheorghiu Bradley, un roman cu care ne mandrim
(Archives/Stiri/Interviuri)

Berlin, Germania / Romanian Global News
Motto: "Din formularea dumneavoastra s-ar putea intelege ca multi sunt de parerea ca ar fi nevoie de un Proces Nuremberg al comunismului, pentru a dovedi ca represiunea comunista a fost la fel de ingrozitoare ca cea nazista. Cu siguranta ca un astfel de proces ar face publice acte care in Vest nu sunt cunoscute si ar da sentinte clare, situandu-l pe Stalin, de pilda, pe acelasi plan al terorii criminale pe care se situeaza Hitler. Din motive de tot soiul nu s-a ajuns insa la un astfel de proces. Dar istoria se poate face cunoscuta si crimele pot fi condamnate si altfel decat prin sentinte judecatoresti... Mai mult, putand calatori, vedem ca nu toti cei din Vest conduc Mercedes, ca nu toti se imbraca de la Chanel, ca nu toti stiu mai mult despre lume decat noi (Lidia Gheorghiu Bradley).
sâmbătă, 16 aprilie 2005 |  1177 hit(s)

14. Ne vom apara biserica si noaptea
(Archives/Stiri/Interviuri)

Timoc, Serbia-Muntenegru/Romanian Global News

Preotul Bojan Alexandrovici despre drepturile romanilor din Timoc

In Timoc, regiune cunoscuta drept Serbia de Rasarit, traiesc aproape un milion de romani. Desi in tara vecina exista 28 de etnii cu statut juridic, conationalii nostri sint considerati doar un grup etnic.

vineri, 22 aprilie 2005 |  821 hit(s)

15. Romanii din Florida ies la iarba verde
(Archives/Stiri/Interviuri)

Florida, SUA / Romanian Global News
Romanian Voice of Florida ii invita pe toti romanii care locuiescc in acest stat sa ia parte la un picnic romanesc, care va avea loc duminica, 24 aprilie, in zona Hollywood, la Holland Park (Johnson Street & Northlake Drive).
sâmbătă, 23 aprilie 2005 |  850 hit(s)

16. Ambasadorul roman in Mexic, intervievat de un post de radio local
(Archives/Stiri/Interviuri)

Mexico, Mexic / Romanian Global News

Ambasadorul Romaniei in Mexic, Vasile Dan, va fi protagonistul unui interviu radiofonic in direct care se va difuza marti, 3 mai, la ora locala 23:00, pe postul de radio Universal Radio 13.

luni, 02 mai 2005 |  801 hit(s)

17. Noul secretar de stat DRP fata in fata cu Diaspora romana
(Archives/Stiri/Interviuri)

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

Interviu acordat in exclusivitate Agentiei de presa Romanian Global News, de catre secretarul de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, dl. Mihai Gheorghiu

Prins in mrejele tranzitiei politice de la o guvernare la alta, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni se zbate intre viata si moarte. Unii spun chiar ca se doreste aceasta moarte, pentru ca marea majoritate a realizarilor pe care acest departament le-a avut, au iesit din tiparele obisnuintei functionarilor romani, de a merge la birou si a nu face nimic. Iata insa ca acum s-au gasit "oameni de bine" care sa puna pe butuci acest departament si facandu-l inactiv de 6 luni deja, comunitatile romanesti din jurul granitelor si din diaspora comenteaza deja ca acest guvern nu este interesat deloc de problematica lor si ca "ce pacat ca si-au pus atat incredere".

vineri, 06 mai 2005 |  971 hit(s)

18. Scoala romaneasca din Aletea ramane in viata
(Archives/Stiri/Interviuri)

Aletea, Ungaria/Romanian Gloabl News

De la inceputul acestui an, Scoala Generala Romana din Aletea a avut din nou de suferit din cauza multor neintelegeri si probleme financiare din cadrul autoguvernarii locale.

miercuri, 11 mai 2005 |  797 hit(s)

19. Acordarea cetateniei romane, un subiect "fierbinte" si prea putin dezbatut
(Archives/Stiri/Interviuri)

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

Joi, 12 mai, in cadrul emisiunii "In direct Romania - In direct lumea romaneasca" realizata de Radio Romania International in parteneriat cu posturile regionale de radio, chestiunea acordarii sau redobandirii cetateniei romanesti a fost dezbatuta de reprezentanti ai Ministerului Justitiei si ai societatii civile din Romania si Basarabia.

vineri, 13 mai 2005 |  1133 hit(s)

20. Interviu cu prof. Mircea Ivanoiu
(Archives/Stiri/Interviuri)

Bucuresti, Romania / Romanian Global News

Motto: "Trecutul - mai mult sau mai putin apropiat - reprezinta "datele de intrare" (input) pentru rezolvarea ecuatiei de viata a fiecaruia si a tuturor. Daca datele sunt false nu putem sa ne asteptam la rezultate corecte decat printr-o intamplare, mai precis printr-o greseala de calcul. De aceea, si in primul rand, responsabile pentru niste rezultate corecte sunt datele de intrare oneste, apropiate de adevar. Din pacate, din filozofia practica de viata, comunismul a sters bunul simt si a sugerat ca poti trisa nepedepsit. Un lucru elementar pe care in Romania normala il stia si un taran analfabet din creierul muntilor, acum nu-l stiu nici intelectuali cu multiple diplome si doctorate. Acesta nu este un pas inapoi?" profesorul Mircea Ivanoiu.

duminică, 15 mai 2005 |  1001 hit(s)

21. Imaginea Romaniei si romanilor influentata reciproc in strainatate
(Archives/Stiri/Interviuri)

Strasbourg, Franta/Romanian Global News

Presedintele Asociatiei de Prietenie Romano-Franceze ACAR din Strasbourg, dl. Gabriel Penciu, a avut amabilitatea sa raspunda celor cateva intrebari pe care redactorii Romanian Global News i le-au adresat. Preocupati, ca tot romanul, de imaginea noastra in exterior, ne-am adresat in primul rand unei asociatii romanesti din Franta, care are in componenta sa organizatorica si francezi iubitori de traditii si cultura romaneasca si care participa la activitatile regulate ale asociatiei.

luni, 06 iunie 2005 |  869 hit(s)

22. Consulul Catalin Bodoni: "Acordul de munca a fost amanat de greci"
(Archives/Stiri/Interviuri)

Atena, Grecia/Romanian Global News

Despre viata imigrantilor romani in Grecia, despre imigratia ilegala in aceasta tara si despre muncitorii romani si meseriile in care sunt implicati cel mai mult, despre problemele care apar cel mai adesea in drumul romanilor care vin in Grecia, vorbeste consulul Romaniei la Atena, Catalin Bodoni, intr-un interviu realizat de Costin Anghel, pentru Jurnalul National.

joi, 09 iunie 2005 |  1339 hit(s)

23. Ar trebui ca Guvernul sa ii ajute pe cei care se angajeaza la schimbarea imaginii Romaniei in lume
(Archives/Stiri/Interviuri)

Malaga, Spania/Romanian Global News

Presedinta unei noi asociatii a romanilor din Spania, a acordat recent un interviu publicatiei pentru romanii de pretutindeni Momentul Festiv, interviu pe care il publicam si noi cu speranta ca problemele despre care vorbeste Maria Coman in legatura cu comunitatile romanesti din Spania sa isi gaseasca o cat mai rapida rezolvare.

vineri, 17 iunie 2005 |  908 hit(s)

24. Dorothea Fleiss un artist cosmopolit
(Archives/Stiri/Interviuri)

Stuttgart, Germania / Romanian Global News

Are peste 15 expozitii personale prezentate pe tot mapamondul. A expus in muzee din Mongolia, China, India sau Austria. Nu a ocolit insa nici muzeele din Baia Mare si Satu Mare.

duminică, 26 iunie 2005 |  779 hit(s)

25. "Am o expozitie de varani in San Marino"
(Archives/Stiri/Interviuri)

Marche, Italia/Romanian Global News

Liviu Anghel, 39 ani in iulie, din Bucuresti, a reusit sa faca ceva special in Italia. Este proprietarul unei expozitii de animale exotice din Republica San Marino si in curand va infiinta si o asociatie romaneasca in zona unde este rezident.

vineri, 01 iulie 2005 |  798 hit(s)

26. A fi minoritar este si sublim, dar si tragic
(Archives/Stiri/Interviuri)

Varset, Serbia/Romanian Global News

Cotidianul romanesc "Adevarul de Arad" a realizat recent un interviu cu dr. Ileana Magda, profesor de limba romana la Varset, Serbia, care a participat alaturi de reprezentanti aradeni la Seminarul Supradotatii si Adultii" ce a vaut loc la Varset. Ileana Magda este profesor de limba, literatura si metodica predarii limbii romane, la Facultatea de Invatatori din Belgrad, sectia Varset.

sâmbătă, 02 iulie 2005 |  795 hit(s)

27. "Castig mai putin ca in Romania, dar traiesc mai bine in Italia"
(Archives/Stiri/Interviuri)

Milano, Italia/Romanian Global News

Exista prejudecata ca oamenii care lucreaza in domeniul informaticii sunt oameni septici, ni-i inchipuim cu ochelarii pe nas, seriosi din cale-afara, fara simtul umorului, pasionati doar de cifre, indiferenti la viata reala. Am incercat sa aflu de la Mihai Ungureanu, 29 ani, absolvent de Cibernetica angajat la Milano, cum e viata de informatician roman in Italia.

marţi, 05 iulie 2005 |  825 hit(s)

28. A ales greu intre Campina si Padova: "Ma simt foarte legata de Romania"
(Archives/Stiri/Interviuri)

Padova, Italia/Romanian Global News

Elena Radulescu, presedinta asociatiei "Columna" din Padova a fost profesoara de matematica in Campina, pana la venirea in Italia. Meseria de profesor implica in primul rand daruire, satisfactia cea mai mare fiind utilitatea pe care un profesor simte ca o are in modelarea societatii.

miercuri, 06 iulie 2005 |  1309 hit(s)

29. Expozitie de arta romaneasca la Dobritan
(Archives/Stiri/Interviuri)

Dobritan, Ungaria/Romanian Global News

In ziua de 28 iunie, la Muzeul "Medgyessy Ferenc" din orasul Dobritan, s-a deschis o expozitie temporara din lucrarile artistului Constantin Blendea. Unul dintre realizatorii acestei expozitii a fost Aurel Chiriac, directorul Muzeului Tarii Crisurilor din Oradea, care a acordat un interviu corespondentului RGN in Ungaria, despre realizarea acestei expozitii.

joi, 07 iulie 2005 |  774 hit(s)

30. Shakespeare in romaneste, la Festivalul de Teatru din Jula
(Archives/Stiri/Interviuri)

Giula, Ungaria/Romanian Global News

In mod traditional, intre 1 iulie-14 august, se desfasoara la Jula Festivalul Teatrului Cetatii. In acest an, in cadrul sezonului s-a initiat Festivalul Shakespeare, pentru a satisface si publicul pasionat de literatura engleza.

vineri, 08 iulie 2005 |  803 hit(s)

<< Start < Înapoi 1 2 3 Înainte > Sfârşit >>

top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions