Advertisement
Agentia de presa pentru romanii de pretutindeni
redactia@rgnpress.ro


Menu Principal
Home
- - - - - - -
Arhiva 2005 - listing
- - - - - - -
Arhiva 2005
<<
Iunie 2005
>>
D
L
M
M
J
V
S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Cautare
Iurie Rosca crede intr-un parteneriat strategic cu fortele democratice din Ucraina Imprimare E-mail
marţi, 04 ianuarie 2005

Liderul PPCD Iurie Rosca se afla pentru a treia oara in ultimele saptamani la Kiev, in semn de solidaritate cu partenerii din blocul politic "Nasa Ucraina" si cu liderul acestui bloc Victor Iuscenko. In cadrul vizitei sale la Kiev, Rosca a coordonat activitatea a peste 1.000 membri ai PPCD care au urmarit alegerile prezidentiale din Ucraina in calitate de observatori internationali.

Este de remarcat faptul ca din cei aproximativ 12 mii observatori internationali, Republica Moldova este singura tara reprezentata printr-un numar atat de mare de observatori. Acestia au fost prezenti in zonele de est si sud ale Ucrainei, in Dnepropetrovsk, Odesa, Nicolaev, Kirovograd, Zaporojie si in Crimeea.

Rosca a avut la Kiev mai multe discutii cu liderii blocului "Nasa Ucraina", printre care ex-ministrul de Externe in guvernul Iuscenko, seful Institutului pentru Integrare Euro-Atlantica, Boris Tarasiuk, presedintele comitetului pentru politica externa a Radei ucrainene, vicepresedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, Igor Ostas, presedintele comisiei pentru buget a Radei ucrainene, Petro Porosenco, liderul organizatiei de tineret "Pora" Vladislav Cazikov, precum si liderul opozitiei democratice din Federatia Rusa, Boris Nemtov si numerosi reprezentanti ai Parlamentului European si ai institutiilor europene.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al PPCD, Rosca a declarat ca relatiile de parteneriat strategic intre fortele democratice din Ucraina si Republica Moldova s-au consolidat. Printre problemele de prima importanta care s-au aflat in centrul discutiilor purtate au fost diferendul transnistrean si cooperarea Chisinau-Kiev in vederea solutionarii acestui conflict. De asemenea, a fost abordata chestiunea elaborarii unor proiecte de colaborare moldo-ucrainene in perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare din Republica Moldova.

"Dupa victoria Opozitiei democratice din Ucraina si Romania, sansele Opozitiei democratice din Republica Moldova de a invinge in viitoarele alegeri au crescut considerabil. Iurie Rosca a declarat ca revolutia oranj care a cuprins cele doua tari vecine va avea un impact pozitiv extrem de puternic si asupra Republicii Moldova".

 
top

(C) 2019 Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni
Programare si design Ideal Data Solutions